Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
80-400 f/p açısından ve Fatih beyin belirttiği gibi elde çekim yapılabilecek güzel bir lens. Keskinliği kontrastı güzel ama CA'sı biraz fazla gibi geldi bana. Gerçi Fatih bey bu lensi kullandığı için konuyu daha iyi yorumlar ama sonuçta yazılımla halledilebilecek bir şey...
Serkan amatinin ilk fotosu için pentaxworlde oy kullanmıştım
o zamandan bu zamana pentaxworlde girmedim bulabilirsem
parolayı oy atarız.
"Mte yandan sevgili ime"
Sevgili lazut hocam sen başla raw burdan inceliklerini öğrenirsin, kitabada gerek yok hani.
AS paparaziliğe terfi etcen 80-400 ile anlaşılan
onixion pentaxgallery de oylama nasıl yapılıyor.sen bize çok destek oldun biz de sana oy bombardımanı yapalım.
Tabiki As içinde geçerli.
sevgili ime; fotolar çok başarılı..
Lazut makinaya laf edenleri boşver.
K10D yi doğru ayarlarla kullanmak lazım.Ben D2X i elime ilk alıp 40-50 fotoğraf çektiğimde şaşırıp kalmıştım.
Fotoğrafların tamamına yakını kötü çıkmıştı.
Makinaya hakim olmak onun nerede nasıl davranacağını bilmek lazım.
realfriend 16-45 in de CA sı fazla ama P/S de kolaylıkla hallediliyor.
İlhan Fatihin bu lensle çektiği fotoğraflar çok güzel.Yabancı forumlarda da bu lens çok övülüyor.
500usd. ye güzel bir aralık 80-400.
Bu lensten alırsam 16-45 ile güzel bir ikili olur.
Arkadaşlar aşağıdaki fotoğraf mağaranın tavanından şakır şakır sular benim ve makinamın üzerine damlarken çekildi.
Ellerinde Dslr ile gelip tavandan damlayan sulardan çekinip makinasını çıkartamayanların gözleri " adamın makinası şimdi mortu çekecek " diyerek yanımda makinanın içine su girmesini bekleyenlerin önünde çekilmiş bir kare.
Makinanın içine su girmesini bakleyenlerin ellerinde Sony,Nikon,Canon nun muhtelif makinaları vardı.
Onlar makinalarını çantalarından çıkartamazken K10D ile o mağarada 2 saat ten fazla çekim yaptım.
PENTAX K10D
Pentax 16-45mm.
#as' tarafından 18.09.2007 22:52:07 tarihinde düzenlendi.
bence bu fotograf çok güzel As,bu fotografıda yarışmaya gönderseydin keşke.
"Öte yandan sevgili ime"
Doğrusu buydu.ama yazdıktan sonra ben de okuyunca okuyamadım bir an
Sevgili endorf doğrusu 50-200 biraz daha keskin ama bu yakınlaştırmaya göre de bu keskinliği es geçebilrim..Değil mi Serkan.Senin de dediğin gibi doğa için 70-300 daha iyi duruyor..
Öte yandan -şimdi mte yandan demedim hayret bir şey
- 80-400 sanrım benim eradığım lens.ama tabi Adnan abi bu lensin ithalatını yapmıyorsa ona benim ulaşmam biraz zor..Gerçi pazarbey istese bir şeyler yapar ama o önce kendi söküğünü diksin bakalım..
Serkan oylama başladı mı haberimiz olsun.gerisini merak etme sen
As, sadece 2 saatcik mi?
sevgili endorf teşekkür ederim.
Of mağaraya bak fotoya bak çok güzel olmuş as
istanbula yakın nerde güzel mağara var acaba?
tamam oylama başlayınca start
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
025430 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
029024 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03