Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Fatih verdiğin linkte bu lens için 1.100 usd fiyat görünüyor.
Am bu lens sanırım 500 usd. civarına alınabiliyor.Yanılıyormuyum.
Birde ATX kodlu tokinalar profesyonel seridir.Filmli ve dijital için üretilmiş olmasının o kadar önemi yok.
ATX ler zaten kalitede üst seri optiklerden üretiliyor.
Kadir lens çeşitliliğini konu edenler genelde makinalarını kit lensi ile kullanıp satın alamadıkları optiklerle övünürler.
50 çeşit lens alacaksan o zaman bu bir sıkıntıdır.
Ama 6-7 çeşit lens alacaksan onları zaten bulabiliyorsun.
Buradaki sıkıntı sadece Türkiye için geçerli.
Maalesef pentaxın Türkiyedeki makina satış rakamı K100D ve K10D ile artış gösterdi.Öncesinde yeterli optik stoğu bulunmaması bunun tek sebebi.
Yurt dışında yaşanların böyle bir sıkıntısı yok.
BAKINIZ pentax uyumlu lens sayısı ve çeşitlerine.
LİNK
Arkadaşlar harikasınız. Hepinizin ellerine sağlık. Ayrıca AİLE' nin yeniden bir araya gelmesi, sohbet ve tartışmalar çok keyifli.
Recep, çok geçmiş olsun, umarım şimdi iyisindir. fotoğraflarının üçünü de çok beğendim. =D>
16 sayfa ve güzel fotoğraflar nedeniyle ayrıntılı yorum yapamıyacağım.
Foxfo' nun Pamukkale ve "çirkin ördek" fotoğraflerı
Hamsiköy' ün VL teleleri
Fhakguder' in Bodrum, Foça ve Uludağ kareleri
Ahmed' in macro ları(özellikle gelincik tomurcuğu) ve üstelik geniş açıları Ahmed sana acilen bir 20-125mm arasında (mesela 24-70mm) zoom almamız lazım
İme, nin mevlevi töreni 31mm Lim. ve VL 125mm şöleni
Anlaşılan hiç oturamamışsın
Prime lensler ile kadraj bazan sorun olabiliyor. Ben belki daha acemi veya tembel olduğumdan prime ler ile rahat edemiyorum bir türlü.
Nicolayy' ın karanlı karesi
Selahattin Bey' in belgesel fotoları =D>
Sinan' ın gece köprüleri =D>
Fhakguder' in An' ı dondurması ve salyangoz =D>
Serkan' ın muhabir (pardon paparazzi)liği Serkan, ben de "Evolutionist" çıktım, senin "naturalist" liğin meleklerden kaynaklanıyor olsa gerek.
esisman, hoş geldin, hayırlı olsun.
Shn58' in kırmızı gülü =D>
Sevgili Lazut hoşgeldin.
Ten renginin sarılığından şikayetçi olanların Serkan' ın AWB için ince ayarını kullanabilirler. Özellikle Sigma lens kullanan arkadaşlar.
Sedat, PPG üyeliğin hayırlı olsun. Senin de orada olman gerekirdi zaten
Kad-ir, fotoğrafa müdahele her durumda vardır yada yapılabilir. Örneğin Jpeg çekimde bile yaptığımız contrast, saturation, sharpness, W. Balance ayarları, taktığımız polarize veya skylight fitrelerde aslında bir müdaheledir. Önemli olan gerçekliği aşırı saptırmamaktır. Yukarıdaki ayarların makinada veya PS da yapılması bir şey değiştirmez. PS veya başka bir programın RAW dan JPEG dönüştürme default ayarları da farklıdır, ohalde hangisine müdahelesiz diyeceğiz? Ben de başta forumda böyle bir topik açmıştım. Amacım müdahele yapılmaması değil, ne tür müdahele varsa belirtilmesiydi. Bu amaçla PS veya bazı özel programlarla fotoğrafın history sini okuyabilenler (ve kendim) için ACR dönüştürme ayarlarımı ve PS da yaptığım her şeyi fotoğraflarımın içine kaydettim.
Lafı fazla uzattım kusura bakma. Kısacası Dijital Manipülasyon ve aşırı müdaheleyi zaten farkedersin, bunun dışında rahat olabilirsin.
Ben bunları yazarken siz 5 sayfa daha ilerlemişsiniz. En iyisi ben 394. sayfada biraz ara vereyim.
Sevgiler.
Adnan, benim verdiğim tokinanın firma linki,herhalde 2005 yılındaki ilk fiyatı o. Pentax için zaten sıfırını bulamazsın,eski versiyon var sadece .Bulursan 2.el olacak, fiyat satıcının saf ve temiz yüreğine ve senin pazarlık gücüne bağlı.
tşk. erex.
ben de zaten pc müdahelelerine başladım,dslr zaten işlememizi istiyor bence.
Ama sorumda ,aynı PentaxGallery nin mantığını güdüyordum.Bu makineden ham halde neler çıkabiliyor.PentaxGallery de gördüğüm kadarıyla bu makineyle gayet güzel şeyler yapılıyor.
ime İstanbul civarında bildiğim kadarıyla terkos gölü civarında bir mağara var.Aynı zamanda insanlığın ilk yerleşim yerlerinden sayılıyor.Ancak içeriye girmeye izin veriyorlar mı bilmiyorum.Geçenlerde bir belgesel izlerken gördüm girişinde büyük bir demir kapı vardı.Kaçak hazine arayıcıları nedeniyle giriş izinle oluyor sanırım.
Adnan bey bizi şlimdi de mağaracı yapacak.Ancak önce flaş gelmeli.Selamlar.
İsmi yarımburgaz mağarasıymış. İstanbul'un 22 km batısında B.Çekmece gölünün 2 km kuzeyinde.İlk İstanbulluların ikametgahı buraymış.
#camoka' tarafından 19.09.2007 00:13:29 tarihinde düzenlendi.
erhan abicim çok teşekkürler.Abi dediğin aralık boş gerçekten de ne alıcaz belli deği
şlhan abi şu bokeh işini öğretirmisin diyecem yine geliyorum ben deyip çalıların arkasına gidicen biliyorum Ellerine sağlık abi.Alan derinliği kullanımın takdire şayan.O kelebeği nereden buldun abi?
foxfo teşekkürler abicim
endorf,teşekkürler
serkan oyum sana
yeni gelen arkadaşlar hoşgelmiş sefa gelmiş [>:D
Arkadaşlar hoş bulduk.Ancak şunu açıklama gereği duydum makinemi yeni almadım..Taa nisanda aldım...Amakötü bir kullanıcı olduğum için halen daha çözemedim onu
teşekkürler sevgili foxfo...
İlhan Abi(ime), Pasta dilimi için Ahmed'e teşekkür ederiz.
Macroların ve Bokeh muhteşem olmuş. Eline sağlık..
Teşekkür ederim Realfriend
Erhan abi teşekkürler, bizden ziyade güzelliği yansıtan makina ve kaliteli lens... aynı köprü aynı açıdan başka makina ve lens ile bu keyfi vermiyor...
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
025430 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
029024 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk