Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
foxfo,realfriend,onixon teşekkürler..
hamsikoy valla her kombinasyonu deniyorsun ,bu fotoyu iyice işlyip güzelce sunulabilir
hamsikoy çocuk ve uçurtma fotosu gayet güzel.tebrikler
güzel kompozisyonlar yakalıyorsun.
ben ne zaman fotograf çekmeye çıkacağım
Bugün Pentax gallery i tekrar inceledim.A harfindeki katılımcıların hepsine tek tek baktım.Birkaç katılımcı hariç diğerlerininkiler çok özel fotolar değil bence.
Özellikle bu topikte kat kat daha güzel fotograflar var.Nasıl katılınıyorsa bence daha fazla kişi olması için zorlamalısınız.
Sevgili erex, estağfirullah o acemilik bana ait üstadım.
Biz sadece fotoğraf ile ışık peşinde koşarken sen yazılarınlada herkese ışık ve moral saçıyorsun.
Çok incesin abi, herkesin adına teşekkür ederim.
Serkan bu tırtılı benim bir yerden gözüm ısırıyor gibi.. acaba..
amati, söz inşallah gelecek sefere çalıların arkasında kaybolmıyacam
abi bokeh için extradan fazla bir şey uygulamıyorum çoğu işi zaten lens hallediyor
belki biraz daha arka alana, biraz daha çapraz bakış yapıp konunun arka alana uzamasını istiyorum
burda diyaframlada bokehin geciş yumuşaklığını az çok üstün körü tahmin ediyorum
ama asıl işi yapan lens tabiki, her şey monitörde ortaya çıkıyor.
Birde abi şimdiki durumda ne kadar doğru bilemiyorum ama makineyi aldığım ilk zamanlarda
4-5 tane raw edit denemiştim en iyi sonucu silkypix vermişti bunu 31Limin aşırı bokehlerinde
rahatlıkla gözlemledim, en tatlı en yumuşak geçişleri silkypix vermişti
hele "bibble" miydi neydi o kadar rezil sonuç veren raw edit hatırlamıyorum
gecişleri katman katman topografik harita gibi çıktı veriyordu bende.. şimdiki durumu bilemiyorum tabi
silkypixle mutlu ve mesut yaşıyorum şimdi, bu yüzden silkypix developerin lisanslı kullanıcısıyım.
reklamları izlediniz
Netleme noktasına yardım eden eye screen de var dolaylı olarak bu da yardımcı oluyor tabi
AMA! özellikle macro modunda VL ile makinanın pozometresi 2 şişe büyük rakı devirmiş gibi sapıtıyor.
asla makinenin pozometresine güven olmuyor Allah'dan K10D'nin koyu açık alanları ve grafiği çok yardımcı oluyor.
Bir nevi kendimizde pozometrelik yapıyoruz biraz.
Durağan konularda da çiçek gibi bazen yarım veya birer stop arayla yada daha farklı arayla
kafama göre diyafram serisi yaptığım da oluyor.
Bazende konuya olan uzaklığımı diyafarama hiç dokunmadan ileri geri konum değiştirerek çekim yapıyorum.
Ahmed yalnız kendinede haksızlık yapma dostum baksana çekirgelerine fevkalade güzeller daha ne olsun
gerisi Allah kerim, eline sağlık daha öncede söyledim senin gibi pro çalışma yapan yok diye macroda..
Kelebeği sormuşsun, kelebek batı karadeniz tarafları yerler macro olarak yığınla konu var..
1 gün, 1 hafta, 1 ay yetmez oraları fotoğraflamak beni cezbeden bir çiçek vardı ilkbaharda gördüğüm
bana göre olağan üstü bir formu var çiçeğin akşam üstü gördüm bir iki kare almıştım 31 Lİm ile,
VL ile daha sonra bir kaç defa gittim ama maalesef çiçeğin formu büyüyünce baya bozulmuş..
gelecek baharı bekliyorum inşallah.
Gideceksen şayet tam yerini söylerim veya hep beraber bir tur düzenleriz
her bakımdan güzel yerler iyi de biliyorum oraları her türlü konu mevcut..
bilemiyorum ama kelebeklerde son demlerini yaşıyorlar yada yaşadılar herhalde.
Selehattin abi, shn58, komutan çok teşekkür ederim.
yiğitguc abi,
karelerin çok güzel prime lensi konuşturmuşun eline sağlık her biri birbirinden güzel.
hamsikoy, çok güzel karelerin eline sağlık, minimalist bir yaklaşım.
ulyses, hoş geldin manzara karende çok güzel devamını bekliyoruz inşallah.
foxfo çakıllar cıvıl cıvıl renkler harika olmuş
Ya bu Pentaxcılar ne kadar güzel fotoğraf çekiyorlar böyle
herkes birbirinden harika hepinizi kutluyorum
Arkadaşlar tekrar inceledim ve gerçekten fotoğraflarda eleştirecek pek birşey bulamadım. Ya büyük bir tesadüf eseri büyük yetenekler bu sayfalarda toplanmış, ya da gerçekten bir sihir var bu makinede.
@İme hocam makroların yeni ufuklar açtı bende. Makro değil manzara fotoğrafı sanki hepsi.
@As hocam mağarada yaptığın çekimin zorlukları bir yana az ışıkta o renkler inanılmaz. Geçenlerde kırda yaşadığım yoğun tozlu bir ortamda lens değiştirirken ben de k10d nin sınırlarına vakıf oldum. Yüzüm gözüm bembeyaz olurken makine banamısın demedi.
@Serkan hocam fotoğrafın muhteşem. Pentaxworld de oy vermeyi başarabilirsem oyum senindir.
@kad-ir hoşgeldin aramıza. 70-300 fena değil tele olarak. Ama doğa fotoğrafçılığı için inan o bile yeterli gelmiyor.Bizzat denedim ve gördüm.600mm sabit hayalim, hayvan fotoğrafları için özellikle.
@Lazut hocam seni aramızda görmek güzel. Aslında baya bir tavsiyeye ihtiyacım var manzara fotoğrafları konusunda. Kit lens de f değerini en çok kaç veriyorsun? Ben bir türlü ideal alan derinliği-keskinlik oranını tutturamadım da.
@Hamsiköy hocam alan derinliğinde yaptığın oyunlar takdire şayan. Şu milli parkı çekerken senin 10-20 yi andım hep. Sanırım manzara için şart olacak böyle bir lens.
@Yiğitgüç hocam fotoğraflar çok hoş. Özellikle ratla balık avlayan adamın olduğu poza bayıldım. En sevdiğim iki hobi, balık ve fotoğraf.
@Amati hocam makrolar yine harika. Çekirgenin o pozunu yakalamak bile büyük başarı bence( denedim, kaçıyor keratalar boyuna )
@Komutan,camoka,shn58 sedatçığım sizleri de unutmadım elbette. Çok özledim hepinizi ve buradaki muhabbeti.Burada adlarını anmayı ihmal ettiğim arkadaşların da affına sığınıyorum. Ailemiz çok büyüdü, bu yüzden son sayfalarda fotoğrafları olanları yorumlamayı uygun gördüm.
#ulyses' tarafından 20.09.2007 02:48:33 tarihinde düzenlendi.
hamsiköy çocuk ve uçurtma fotoğrafın çok hoş, tebrikler. Onu görünce bir hafta kadar önce çektiğim bir kare aklıma geldi paylaşayım ve fikir alayım dedim.
Onixon yarışmada oylar tabiiki o fotoğrafa... (şahsen diyeyim de yanlış olmasın )
Ahhh çocukluk...
Gün batarken oyun oynayan babalar...
#s_mavus' tarafından 20.09.2007 07:25:41 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
025430 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
029024 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk