Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Serkan bence en üstteki iyi..Diğrelrinin gölgelerinde mavi ton hakim sanki..Yahu bu benim monitörden mi kaynaklanıyor yoksa..Sizce de öyle değil mi.? ÖZeelikle gölgelre bir bakın..
sdtyrdkn ho bulduk kardeşim..Valla sualtı dedin de bu yaz kendime bir tane periskop yaptım ama aynaların yüzeyinin pürüszlü oluşu nedeniyle net bir görüntü alamdım..Dediğin gibi su altı makinelerinden almak lazım..
teşekkürler onixion,
bu lenslerin fiyat karşılaştırmaları nasıl.
Arkadaslar k10d alacagim bugun magazaya gittim ben flash olarak Metz 58 AF-1 dusundugumu soyledim kendisi bana pentax orjinal flash kullanmami tavsiye etti pentax af-540fgz bu flashi onerdi bunun dolum suresinde 6 saniye yaziyor o kadar gecmi doluyor bu flash su an elimde sb800 var onunda dolum suresi 3.9 saniye yaziyor ama piller tam dolu iken pes pese cekebiliyorum bu flash yada pentax flash kullanan arkadaslardan yardim bekliyorum
lazut usta sedatın dediği şekildede aynı saatlerde bir deneyebilirsin.
M2A2 'den bahsediyor
ben öle bir mavilik göremedim orda olmadığım için diyemem birşey.
komutan, sen bizi oturduğumuz yerden şişmanlatacaksın vallahi. Zaten 15 kilo fazlam var
Kad-ir lens işi hastalık. Hemen hemen herkesin 70-300'ü var ve memnunuz. Benim yönümden, yeni çıkan pentax lenslerden DA 55-300mm var. Kaliteliyse seyahatlerde beni bayağı bi yükten kurtarır.
Beyaz ayarıyla ilgisi var mı bilmiyorum ama Lazut'un gönderdiği ilk iki fotoda da güneş sağ arkada ve ilk fotodaki gökyüzü daha canlı ve güzel görünüyor.
Yarın da aynı yerlerde m2a2 ile çekeceğim..Karşılaştırmalı bakarız..
Lazut ilk fotoğrafın ayarları daha iyi görünüyor.
Diğerlerinde behsettiğin morlaşma var.
speed 540 flaş kullanan arkadaşlar sana yardımcı olacaktır.
Arkadaşlar tele için bence 80-400 Tokinayı araştırın.Yada bir yerlerde bulan bana haber versin.Bizim topikte Fatih te bu lensten var.
Ayrıca BURADA DA çekilmiş örnek fotoğrafları var.
monitörün etkisi büyük bence renklerde,kontrol etmek için çektiğim bir kaç resmi bugün parlak ekran notebook ta baktım çok temiz ve düzgün duruyordu.
lazut hoca sende monitör ayarını bir kontrol et bence.resimlerin gayet güzel renklerde görünüyor.
Kad-ir lens konusunda bence acele etme. Hele hele ikinci bir kit lens bence hiç alma.İyi bir lens ile fotoğraf çektikten sonra kit lensi bir daha eline bile almıyorsun.Önce ağırlıklı olarak ne çekmek istediğine karar ver (Manzara,portre,Macro vs) ve lens parkını çekim amacına uygun az ama kaliteli lenslerden kur.Örneğin manzara çekmekten hoşlanıyorsan bir geniş açı lensin olmalı.Bende sigma 10-20 var oldukça iyi.Lens seçimi makine kadar önemli.Pentax'ın başarısını gören lens üreticileri kaliteli lenslerini artık pentax için de üretmeye başladılar.Örneğin Sigma ünlü lenslerini artık Pentax için de üretiyor,Tamron ve Tokina da atakta.Pentax'ın da biri Aralık ayında çıkması beklenen 60-250 ve ikisi de henüz Türkiye'ye gelmemiş olan 16-50 ve 50-135mm lensleri var.Acele etme,Kalitesiz lens alma.Az olsun ama öz olsun.
selam Lazut hoca neden raw çekim yapmıyorsun?
yarınki denemende bir boş A4 kağıtla manual beyaz ayarını denesen.
Komutan tatlılar harika yine hele pasta dilimi güzel olmuş.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
025430 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
029024 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk