Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Arkadaşlar ben de yeni objektiflere geçmek istiyorum.(kit lensi çok kullandım sanki )
Bahsettiğiniz 70-300 APO veya pentax 50-200 iyi bir tercih mi olur.
Bu lensleri nerelerden temin edebilirim(istanbul da olabilir,internet satışı da olabilir).İstanbul da gerçekten alternatif çok,İzmir de satılıyor mudur?bilmiyorum.genelde her şey İstanbul dan sipariş üzerine.(halen taşra modundayız)
ve böyle bir lensi internetten sipariş etmek mantıklımıdır?
Pazarbey in lens problemine benzesin de istemiyorum.
şimdiden yardımınız için teşekkürler.
#kad-ir' tarafından 18.09.2007 19:38:24 tarihinde düzenlendi.
Bir de soruma eklemek istediğim.
Pentax ın eski lensleri kullanılabiliyor galiba.Bu tip lensler nerelerden temin edilebilir.Fiyatlarının uygun olması,ve böyle bir alternatifin değerlendirilmesi amacı ile denemek istiyorum.
Pentax için hangi lens markalarının lensleri uygun olabiliyor.
Sevgili kadir sana verilecek cevabı ben de çok merak ediyorum..Gerçi elbette 50-200 diyecekler ama
Pazarbey in lensine dönmesinde,şimdi durduk yerde içimizde korku oluşturdu.pazarbey.
Bir de istanbul dakiler bu lens alternatifleri konusun da şanslı hocam.
Keşke çift kit lensli alabilseydim.
Arkadşalr şu benim makinenin beyaz ayarını çözelim.aşağıya üçtane değişik koşullarda M2 B2 ile çekilmiş fotolar yüklüyorum..Küçülteme dışında hiç bir müdahale yoktur.MAkineden çıktıkları haliyledir..Bir bakın bakalım renkler nasıl görünüyor..
Bu da sonuncusu
en çok arada kalınan bir tercih.
Lazut usta son iki foto saat 18.00 itibari ile çekilmiş ışık tonu doğru gözüküyor.Sen çektiğin andaki ışığı hatırlıyormusun bence doğru.Yani gördüğümüz gibi olmalı.Güneş altı.
ilk fotoda bence doğru.saat ışık açısı itibari ile
Kapalı alanda tungsten veya başka bir beyaz dengesi yapılmalı AWB bu kadar tutmaz.Yada kapalı alan için risk etmeyin Raw mode
#onixon' tarafından 18.09.2007 21:23:51 tarihinde düzenlendi.
biri sigma ,biri pentax değil mi?ona göre tercih yaparsak.
lazut, hoşgeldin hocam.
herkesin fotoğraflarını tebrik ve taktir ediyorum..
ekipman alma olayı beni cezbediyor :D
ümit ettiğim listeyi paylaşayım sizinle
50mm 1.4
VL 125 veya dengi bir macro
540 fgz ( 2-3 tane olabilir )
grip
iyi bir tripod + joystick ve panaroma kafa (2si de olmalı)
10-17 veya 10-20 ikisi de olabilir.
bir de bunlardan sonra housing almak istiyorum, yanında su altı flaşlarıyla birlikte.. ahh.. hem dalgıç hem fotoğrafçı olmak ne müthiş olurdu di mi ama?
:D su altı olayına su geçirmeyen kullan at compaktlarla başlıycam. seversem su altında çekim yapan kompakt var optio w30, gerçi 1.5 metreye kadarmış imkanı. o da olmazsa özel kaplamalar var kompaktlar için, onlar da olur )
kafa şişirmeyeyim daha fazla..
lazut, fotoğrafların beyaz ayarı bence harika. ben de genelde gün ışığı modunda sağ2 aşağı2 modunda kullanıyorum. keskinlikleri de oldukça iyi.
#sdtyrdkn' tarafından 18.09.2007 21:27:47 tarihinde düzenlendi.
1
Pentax
50-200 ED elementli,minik yapıda,daha natural ve keskin bir lens,ön tarafı hareketsiz polorize kullanılabilir.
2
Sigma
+100mm tele avantajı ,birçok yerde bana 300mm bile az gelmekte,çokta macro merakım yok ama 200mm ile 300mm arasına bolca bokeh verebilen bir mini macro özellikli lens,Apo olmasına rağmen köşelerde netlik kaybı mevcut fakat CA kontrol altında,ön tarafı hareketli,polorize hiç ullanılmaz değil ama eziyet olur.
Tercih meselesi.İhtiyaçlara göre seçilmeli.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
025230 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
028924 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk