Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
gerçi içerde ne yaparsak yapalım tam tutmuyo :D,mutlaka aydınlatmaya göre tungten veya uygun olanı şeçmek gerekiyo.
Bende raw çekiyorumda Makine içerisindeki WB ayarı Raw'a yazılıyor Photoshop ona göre gösteriyor.
Camera Raw'da uzun süredir kelvinlere elimi atmadım :D
Lazut hocam o zaman Serkanın yaptığı ayarları kullan.
O denediği için doğrudur.
dikkatimi çeken bir çok kullanıcı firmware ilk versiyonda çok fazlaca fix yapıldı v1.30 'a kadar.Güncelleme gerekli dikkatlice yapılmalı(firmware başlığında anlatılmıştı hatırladığım)
Birde makine içerisindeki jpeg ve WB ayarlarını feci saptırmışlar.G7A7 gibi şeyler olabilir,
emregunes sergide gördüm makinesi ver1.0 ve sabit 7500veya8500 kelvinde idi yaklaşık.Ufak bir düzeltme ile kendine geldi.Parasoleyide lense oturmuyordu inşallah halletirir,o kadar kısa sürede öle olamaz.
Makineyi tanımak gerekiyo işin aslı ondan sora lensimizi tanımak gerekiyor.Bununların yanında ışığı bilmek gerekiyor.Sonra ışıkla oynarken :D eğlenirsiniz.
Ben hala şaşırabilmekteyim çekim anında hata olabilmekte,makina nede olsa hint horozu boyne :d gagalıyor :D
*Camera Raw 4.2 güncellemsi çıktı bu arada*Bugün realfriend haber etti.
#onixon' tarafından 17.09.2007 01:27:08 tarihinde düzenlendi.
arkadaşlar çok güzel kareler var ama ben şu VL nin bokeh'ine hasta oluyorum.. ahmed abi gölyazı'da göstermişti, fotoğraflarda şimdi daha iyi okuyabiliyorum..
bu arada teşekkürler, benim de 2 tane fotoğrafım kabul edilmiş. 4 tane göndermiştim henüz. bu arada seçici kurul artık herkes oluyor galiba, ben de oy verebiliyorum çünkü fotoğraflara.. kullanıcıların 40 oy vermesi ile fotoğraf sergiye ekleniyor..
http://www.pentaxphotogallery.com/sedatyurdakan
bu arada ben de m2 a2 kullanıyorum beyaz ayarını çok güzel renkler veriyor, oynamaya gerek kalmıyor.. gece çekimlerinde de W modu seçiyorum genelde..
pentaxgallery'de benim photos sekmesinde şöyle bir yazı var:
Sorry for the delay in reviewing your submissions. PENTAX Photo Gallery has had a great response, which means it is taking longer than we would like to review everyone's work.
We'd love your help. By voting on other artists' photos, you will help us determine how to display the best work on this site in a more timely manner.
bu kısma girdiğimde fotoğraflara yes veya no puan veriliyor.
oylama kriterleri de burada:
As an accepted artist of the PENTAX Photo Gallery you have the ability to help in the image selection process. Only approved artists can participate in the voting process.
Our goal is to receive fair and unbiased input to help in the selection process. To this end, Photo Gallery participants cannot vote on their own photos. The photographer of each image available for voting will remain anonymous during this process. To further protect the process, your vote, either positive or negative, cannot be viewed by the photographer.
PENTAX retains the rights to the final selection process; however, your vote helps narrow the field to the best images. PENTAX reserves the right to decline an image for any reason even if the image has received positive votes. This can be due to various reasons including, but not limited to, subject matter, incompatible aspect ratios, the inclusion of watermarks or copyrights, resolution, or the quality of the image.
Please vote based on the technical and artistic merits of each image. When reviewing images please consider composition, exposure, subject matter, lighting, focus and other image aspects.
Also, ask yourself the following questions when considering your vote:
Can you see this image in a traditional photo gallery or printed publication?
Does this image elicit an emotional response?
Is this image original?
Does this image offer a personal perspective of the subject and display the unique vision of the photographer?
Would this photo stop you if it were hanging in a gallery?
By agreeing to these terms you state that you will give your unbiased opinion on each image presented based on that image's artistic and technical merits.
.
şimdi de bir kare paylaşmak istiyorum fakat fotoğrafın sahibi kız arkadaşım. fazla fırsat bulup fotoğraf çekemese de vizörden bakması yaratıcılığını konuşturmasına yetiyor. ben oradaki gün batınımı çekmeye çalışırken o benden makinayı alıp bu kareyi yarattı.. habersizce poz veren modele de teşekkür ediyorum ben perspektifine, kadrajına hasta oldum, ondan habersiz yüklüyorum.. sizinle paylaşmak istiyorum. belki kız arkadaşımı tel modelinden hatırlayanlar vardır
adını da koydum fotoğrafın: dikdörtgen kare
recep abi geçmiş olsun.şimdi iyisindir inşallah.eline sağlık fotolar çok güzel.
adnan abi,serkan teşekkürler.tavsiyeleriniz sayesinde ilerliyorum işte
sedat yetenekli ve yaratıcı olmasın insan.her durumda belli ediyo kendini
shn58 1-2 Hafta içerisinde yeni arkadaşlar ve eskiler Dolmabahçe Sarayının yanındaki çaybahçelerinde haftason bir sabah çayı içerek toplanmak gibi bir düşünce var kafamda.AS 'ın geleceği hafta olursa herkes bir arada olacaktır.
harika olur valla
İlhan abi,serkan teşekkürler
Sedatcım çok gurur duydum adını orada görünce
İnşallah kısa sürede sayıca üstünlüğü ele geçiririz diğer arkadaşların da katılımı ile
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
024930 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
028724 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk