Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
realfriend tamam aklıma geldide emin olamadım.
O fotoğraf raw ise makina içinde SB yapıp biraz kontrast ve sephia filtre ile siteye gönderebilirsin.Veya pentax photo lab da.
Bu işlemleri P/S de yaparsan kabul edilmez.
Bence gönder.
Adnan abi en son ki ayarlar senin bana özelden de yazdığın ayarlardı.Ama evet bu topiği taip etmiyorum..Neyse bir de verdiğin bu ayarlar ile deneyeyim..
Bir de Adnan abi raw çekmiyorum.Hep jpg takılıyorum..Bu da bu dediğim soruna sebep olur mu?
Adnan abi önerin için teşekkür ederim, lazut hocam yazmayı unutmuşum otomatik beyaz ayarında çektim...
Sevgili real evet renk konusunda bir takıntım var..sb fotolardan pek hoşlandığımı söyleyememe.Onun için bol canlı fotoları tercih ediyorum ama bazen olmasını istediğim düzeyden fazla çıkıyorlar.. İmage tone ikincisi aman bright da..
Adnan abi wb yi awb ye aldım..Ama nokta tam merkezde değil.M2 B2 de..Bunu da merkeze mi alayım yoksa ?
Lazut soruna sebeb olmaz.Ama ışığın değiştiği ortamlarda makina doğru beyaz ayarını tutturamazsa raw da istediğin gibi ayarlıyabilirsin.
Renk,kontrast,beyaz ayarı,pozlama miktarını RAW da istediğin gibi değiştirebilirsin.
Birde W/B yi auto ya almayı unutma.
@as,
hatırladığım kadarıyla ayarlardaki değişiklik raw çekimleri etkilemiyordu. Bu durumda sürekli raw da çeksek ayarları senin söylediğin gibi bırakmamızın bir mahsuru var mı? Sonuçta ne zaman jpeg çekileceği belli olmaz.
@realfriend hoş geldin. bu arada geçmiş olsun.
AS, tokina 80-400 AF.Hemde 400mm için fena değil odaklama hızı.
Yazıkki aldığım yerde başka yok.2-3 ay önce FK'dan birisi satıyordu, ben buraya yazıp kaçırmayın demiştim.
M2 B2 'ye ben almıştım yanılmıyorsam Lazut usta M1 B1 'de yapabilirsin.Pazarbeyinkini ayarlamıştım.
Yada biraz doygunluk istersen M1 A1
sharpness +3 contrast +1 doygunluk 0 veya 1 diye ayarlamış olmalıyım.
Adnan abi ayarların son şekli sat +1, sharp +3, con +1 wb te auto da...image tone de brigthda.Bakayım böyle nasıl çıkacak fofotlar
melrock ben hiç jpeg çekmediğim için ayarlara hiç dokunmuyorum ama haklısın raw da ayarın bir önemi yok.
Fatih o söylediğin satıcı ile konuşmuştum 600 dolar istediği için almadım.Yurt dışında yenisi 450-500 dolar civarı olan bir lensin kullanılmışına 600 dolar çok fazla.
Ama sen satmak istersen bana haber vermeyi unutma.
Sen aldığında kullanılmışmıydı yenimiydi.
Lazut W/B yi auto ya al.M2 A2 falan o ayarları boşver.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
024930 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
028724 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk