Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Kadir düşüncen için teşekkür ederim.
Bizim siteden birde Ahmed var.
Sitedeki 4 fotoğrafçıdan 3 ü bizim topiklerden çıktı.
Birde Sinan Tarlan diye biri var ama o bu siteye üye değil.
Serkan sende pentaxıan olmuşsun
Serkan geçen sene Pentax K10D yi A100,400D ve D80 den sonra çıkardı.Bu sende en sona kaldı.Bence yeni çıkan modellerin özelliklerine göre yeni makina üzerinde geliştirmeler yapılıyor.
Benim tahminim A700,40D den daha iyi D300 dengi bir makina çıkartacaklar.Fiyat olarakta A700 ve 40D yi referans alacaklar.
Arkadaşlar merhaba, sağlık sorunları ve iş yoğunluğu nedeniyle foruma pek iştirak edemiyordum. Gün geçtikçe fotoğrafların kalitesi gerçekten artıyor. Hepinizi tek tek kutluyorum...
Erhan abi toparlayıcı yaklaşımınız için ayrıca teşekkürler. Yeni ekipman alanlara hayırlı olsun.
Kadir makinen hayırlı olsun. Pentax galerideki gururlarımız, As (Adnan abi), onixon (Serkan), amati (Ahmed), sdtyrdkn (Sedat) ve yurt dışından Sinan Tarlan...
Sizlerin kadar iyi olmasa da bir kaç kare de benden
realfriend Sedatın da dahil olduğunu sen söyleyince farkettim.
Yaşlı teyzenin SB sini siteye göndersene.Diğer renkli fotoğraftaki yapının adı neydi çıkartamadım.
Sanıyorum bir okul idi.
Şimdi anladım..Benim makinemin wb ayarında bir sorun var..Bunu online nasıl çözümleyebilirz
Lazut senin makinanın ayarları ile ilgili geçmiş sayfalarda bir şeyler yazmıştım.Fotoğraflarında renkler çok sert.
Abi orası "Fener Rum Lisesi" diğer ismiyle "kırmızı mektep"
Balat'ta... Aslında teyze beni fark etmeden önce çok daha iyi poz vermişti ama, beni fark edince konuşup halini hatrını sordum o da bana gülümseyerek böyle poz verdi.
Abi dün onikson da baktı..Kontrastı +1 e çekti doygunluk +2 keskinlik ise +3..wb de m1 a2 de..
sevgili real bu yaşlı kadını raw mi çektin.Eğer öyle değilse makinenin saturition, contrast ve sharpness in kaç ha bi de WB?
#lazut' tarafından 16.09.2007 22:44:11 tarihinde düzenlendi.
Lazut beyaz ayarını yaptığın ortam değişince o ayarın hükmü kalmaz.Bence ayarı otomatiğe al.Gerektiğinde değiştir.
Tüm çekimlerini Jpeg yapıyorsan kontrastı 1 e doygunluğu 1 e keskinliği 3 e al.
Çekimlerini Raw yapıyorsan bütün ayarları 0 a ayarla.Raw ı işlerken gerekli ayarlamaları yaparsın.
Bunları sana daha öncede yazmıştım ama sanırım bu topiği pek takip etmiyorsun ,atlamışsın.
Lazut merhaba, ara sıra da buraya uğramanı isteriz. Fotoğrafı raw çektim, adobe rgb olarak... jpeg çektiğimde makinenin ayarlarını genelde bright mode saturation:0, sharpness:2 veya 3 contrast:2'de bırakıyorum. Ama şunu söyleyeyim sen fotoğraflarında renk doygunluğunu sevdiğin için saturation'ı artırdığın yazmıştın. Örnek vereyim banta çıkan çiçeklerin içinde koşan sanırım oğlunun olduğu fotoğraf...
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
024930 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
028724 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk