Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
benim yanlışım.. dün gece bakmıştım ama yanlış görmüşüm demek ki..
haklısın, almayanı dövüyorlar
Bugün ne yağmur yağdı öyle :D bende akşama geliyorum bir aksilik olmaz ise selahattin abi ile konuştuk bu arada biraz rahatsızım ama olsun iftardan sonra bir ilaç ile idare ederim artık
sigma 10-20mm pentax bayonetli hepsiburada indirimi dün gece sonlanmıştı.
fiyat 900 lü rakama yükselmişti, diğer bayonetlerle aynı fiyata
tekrar kampanya yapmışlar.
amerikadaki uygun fiyatlarıyla bilinen bhphoto fiyatı 569 $ bugunku kurdan (hürriyet.com.tr) 704,28 YTL yapıyor.
Amerikalıları hepsiburadaya yönlendirmek lazım :-)
bende 618,78 YTL ye almıştım 29 ağustos ta cuma günü sipariş verdim bir hafta sonra 5 eylül cuma günü elime geçti.
belki hepsiburadakiler kötü kopya olabilir diye düşünmüyo değil insan.
objektifi tam anlamıyla, ev içinde 1-2 çekim haricinde kullanmadığım için kalite açısından birşey diyemiyorum.
ama bu fiyata kaçmaz.
alınırmı alınır
Ben de almadan önce huylanıp Reproseti aramıştım. Hepsiburada.com'un kampanyasından haberleri bile yoktu. Dolayısıyla özellikle kötü kopyaların Hepsiburada'ya verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Başka bir yerden alınanın kötü kopya çıkma olasılığı neyse hepsiburada'dan alınanda da odur. Zaten Reproset gibi bir firmanın böyle ucuz yöntemlere başvurarak itibarını beş paralık etmeyi göze alacağını zannetmiyorum. Nitekim bana gelen lenste herhangi bir probleme rastlamadım.
benim aldığımın kutusundan da reproset garanti belgesi türkçe kullanım klavuzu çıktı.
daha önce elden dükkandan sıfır aldığım sigma 18-200 içinden reproset garanti belgesi çıkmamıştı bunda çıkınca acaba spotmudur diye reproseti aradım.
Dükkandan faturalı aldığım 18-200de reproset garanti belgesi çıkmadığını hepsiburadan aldığım 10-20 de reproset garanti belgesi çıktığını söyledim.
Bana önceki ürünlerde reproset garanti belgesi ve kullanım klavuzu koymadıklarını yeni koymaya başladıklarını söyledi.sigma 18-200 seri numarasını vererek kontrol ettirdim kendi ithalatları olduğunu söylediler.
pentax 16-50 f 2,8 almaya niyetlenince yabancı forumlardan bu lensin farklı kalitelerde iyi ve kötü kopya olarak piyasada yer aldığını okudum.bazı kullanıcılar 2-3 kez değiştirerek iyi kalitedeki objektife sahip olduklarını söylemişler.
bazı forumlarda sigma 10-20mm içinde bu iyi kötü kopya durumu sözkonusuydu.
yani aynen bitpire senin dedin gibi alınan yer farketmiyor
zaten üretimde her fabrikada her malın üretiminde olduğu gibi bir parti içinden belli adette (bence maksimum % 5 lik) kısmını teste tabi tutuyorlardır.
tamamen şansa kalmış.
fiyat amerikadanda ucuz olunca insanın aklına belki kötü kopyaları satıyorlardır diye geliyor ama yazdıklarımla kendi tezimi kendim çürüttüm
kısaca bu fiyata mutlaka alın derim
almadan önce sirkeci deki tüm dükkanlardan ortalama en az 800 den başlayan fiyatlar almıştım
Ekleme:
hava iyiye gitmeye başladı günlük gülistanlık oldu akşama buluşmaya böyle devam eder umarım
#bm35' tarafından 10.09.2008 16:34:39 tarihinde düzenlendi.
sivas yolunda kapadokya fotolarından..
k10d + 50-200 ile
k10d + 10-20 ile
burada daha ii bir kadraj gördüm ama eve dönmüştüm bunu farkettiğimde.. bu haliyle de olsa göndermek istedim.
k10d + 10-20
burada biraz ışık oyunu yaptım. k10d + 50-200
ben de fazla yatırım yapılmaması taraftarıyım.. elimde 10-20 18 55 ve 50-200 var +50 mm 1.4
daha fazlasını istemiyorum açıkcası.. şimdi flaş, filtre, çanta gibi aksesuarlara bakmak gerek..
Ben şu istavrite taktım kafayı ama kolay bulunmuyor galiba.
Topikkkkk !!!!!!!! duyduk duymadık demeyin foxfonun D700 ü renk ve keskinlik olarak bizlerden kat kat iyi durumda , parasıda iyi tabii . gelde soğuma elindeki cihazdan
Uzun süredir foruma katılamadım cok yoğun ve bir o kadar da stresli bir calısma dönemini bugün geride bıraktım. Cuma günü 10 günlük bir tatile cıkıp bunun acısını cıkartacagım insallah.
Sedat, Selahattin agbi, Erhan agbi , Komutan ve yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz.
Yeni cocugu olan arkadaşlarıda kutluyorum.
Aradaki zamanda gercekten cok güzel fotograflar yüklendi. tebrikler hepinize. Dönüşümde görüşmek üzere diyorum.
Esenlikle kalın.
İyi tatiller kaptan. Güzel fotoğraflarla döneceğinden eminim.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
030906 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018301 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk