Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
bm35 hotlink for forums 1 veya 2'yi kullan. Ben az önceki fotoğrafı 2'yi kullanarak gönderdim. Onun da üzerinde bir çarpı işareti çıktı. Linklerde bir düzenleme yapıldı. Doğruytu bulana kadar bir iki deneme yanılma olacak. Sen de hotlink for forums 1'i bir dene.
Fotoğrafın Türk turizminin bir özeti gibi olmuş. Bu salaklara takılan turistler de ayrı bir alem tabii.
iyi akşamlar
bm35 hoşgeldin,sen bizden eskiymişsin ama sadece izlemişsin.bedava izlemek yok.foto eklemek mecburidir.
sen bakma melrock ,realfriend gibi arkadaşlara ,onlar da foto ekleyecek.
imageshack de sorun göremiyorum.
ben toolbar ını yükledim,upload ettikten sonra direct yazan yerdeki linki yapıştırıyorum.hiç sorun yaşamadım.
fatih abi sen lütfen çekinmden foto yükle,kim karışacak hangi makine ile çekilmiş diye..
sedat ın gelmesini çok isterdim..
cumalıkızık gibi bir program ayarlarsın artık sedat.
hondam bm 35 enstantaneden kazanmak için ISo yu arttırıyor,zaten ISO yu arttırdığı için öyle aydınlık görüyorsun,ama enstantane yeterince artmamış.
eV yi iyice düşürmek ve diyaframı maksimum açmak lazım.bir de benim teorim,daha uzun mm li bir tele objektif kullanmak
bir kaç foto ekleyeyim
çok uzaktan çektim,o yüzden biraz vasat foto
,alaçatı ya gidip çekememiştim
bende urlada çektim.
sırf sandıkta windsurf fotosu olsun diye
#kad-ir' tarafından 10.09.2008 00:13:42 tarihinde düzenlendi.
son günlerde çok mavi foto yükledim
belki bu yaz denizi göremeyenler de vardır
şimdi siyah-beyaz..
İlhan İREM'le aramızda bi 50 metre kadar vardı kesin.
oturma yerlerinin bittiği yerden, tepeden çektim iso 3200 e mahkum oldum.
sahne yakınından çektiğimde iso 1600 kurtardı.merdivenlere oturarak çektim.
diğerlerinin görüş açısını kapatmamak,fazla kalıp kovulmamak için pek fazla kalmadım.ayrıca oturunca öndekilerin kafaları fotoya giriyordu, ayağa kalkınca itiraz yerim, parasını vermişler haklarını yemeyim duygusu vardı.
biletix te çimen bileti diye bir bilet çıkardılar son 5 gün kala konsere, 30 ytl ye.nasıldır acep diye aldım.bunun esprisi koltuksuz, sahne yanlarındaki boş alanlardan izlenmesiymiş
90ytl likten alacaktım hatta 3 arkadaş o fiyattan aldı yaklaşık 30-35 metreden izlediler hareketsiz aynı koltukta
ben serseri mayın gibi gezdim durdum iyi ki koltuka bileti almamışım dedim.benim görüş açım hemen hemen aynıydı arkadaşlarla
bu ilk eklediğim fotoğrafı çektiğim yerden 18mm (27mm) de çekildi.
sigma 18-200
18mm iso 3200 1/15 f 5,6
bu ise sahne önünden
sigma 18-200
200mm iso 1600 1/10 f 6,7
P.S: hondam, camako yardım için teşekkürler başardım sayenizde
hoş bulduk kadir,
çektikçe bol bol yükleyeceğim, genel kullanım için sigma 18-200 aldım kuş fotoları gibi pek uzakları çekmiyorum, tele pek tarzım değil geniş açıyı daha seviyorum manzara,mimari yapıları çekmeyi seviyorum.
hepsiburada dan 620ytl ye sigma 10-20 aldım sirkecidende heliopan filtresini aldım.Daha dışarda kullanmadım bakalım nasıl etki yapacak.
16-50 f 2,8 prime ı almayı düşünüyorum ama burda çok pahalı 1,400 lü rakamlarda.Amerikada yaşayan arkadaşım ocak şubat gibi gelecek ona getirteceğim büyük ihtimalle orda 700 $.
#bm35' tarafından 10.09.2008 00:38:39 tarihinde düzenlendi.
K 20D'nin iso performansı muhteşem. Konser gibi ışığın az ve çok değişken olduğu hareketin de bol olduğu zor durumlarda imdada yetişiyor.
Ama yine de K20D almayacağım. Rekabet şartlarını gözlediğimde, İçimden bir his kısa zamanda yeni bir makinenin belki de FF bir makinenin piyasaya gelebileceğini söylüyor.
kadir abi, mutlaka bir gün denk getirip buluşuruz.. ben de seninle görüşüp seni RAW a geçirme niyetindeyim :D
fatih abi, ben de çok isterim aslında.. bursa'ya gidip bayramda antalya'ya tekrar döneceğim.. belki olabilir, neden olmasın? ulaşımı falan ayarlayabilirsek büyük zevkle..
Bir aksilik olmazsa bende bu akşam için oradayım arkadaşlar....
buluşmaya gelemeyenlerin ahımı tuttu nedir.
yaklaşık yarım saattir yağmur yağmakta.Umarım akşam hava iyi olur
görüşmek üzere
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
030906 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018301 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -