netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Sevgili Hamsikoy, 400mm de elde çekim ile keskinlik bu kadar oluyor.
resimlerin tümü jpeg çekim; bright mode, saturation+1,sharpness+3,kontrast+1.
PS de USM (500, 0.2 ,0 ayarları) tek geçiş.
Polarize filtrem yok.
Güvercin tahminen 30-35 mt den, serce 20 mt den çekildi.

Tarih: 18 Nisan 2007, 13:56 - İp: 195.***.**2.130
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

peki ya laleler? Ne kadar uzaktan ve kaç mm'de?

Tarih: 18 Nisan 2007, 14:00 - İp: 213.***.**1.171
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

400mm , en az 8 m olmalı tahminen, çünkü lensin en yakın odaklama mesafesi 2.5 m.

Tarih: 18 Nisan 2007, 14:07 - İp: 195.***.**2.130
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Laleler benim monitörde, diğer çekimlerine göre farklı makinada farklı lens ile çekilmiş gibi görünüyor... hayalim gerçek görüntüsünden daha güzel görünen fotoğraflar çekmekti, sen yapmışsın eline sağlık.

#hamsikoy' tarafından 18.04.2007 16:29:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Nisan 2007, 14:28 - İp: 213.***.**1.171
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Tokina 80-400@150mm
f:8
1/90sn
iso 200
yaklaşık 3m mesafe

Tarih: 18 Nisan 2007, 14:55 - İp: 195.***.**2.130
shark 81
shark 81 (üye)
İstanbul / Firma

ZORUNLU BİR AÇIKLAMA

Fotoğraf & Digital 07 Fuarı bittikten sonra sitenizdeki bazı arkadaşların şikayetlerini üzülerek ve hassasiyetle okuduk.

Son beş ay içerisinde Pentax K10D modeli'nin yarattığı başarı grafiği bir çok ülkede inanılmaz boyutlara ulaşmış, öngörülen satış rakamlarını 10-15 misli katlamış, bir çok pazarlarda aylarca yok satmıştır. Aralık ayında (2006), ilk defa tüketiciye sunduğumuz da, İngitere'de, Almanya'da, Fransa'da ve Hong Kong'da bu ürünü bulamıyanlar, bizden temin edebildiklerinde mutlu omuşlardır.

Bu inanılmaz satış durumundan sonra, Pentax firması normal kit objektifler dışındaki ürünlerin üretilmesi ile beklenmeyen sıkıntıya düşmüştür.

Firma yetkilileriyle yaptığımız temaslarda, Haziran ayı sonunda durumun normale döneceğini ve yeni model objektiflerin dünya pazarına verileceğini öğrendik.

Türkiye'de iki yıl'da bir yapılan Fotoğraf Fuarında aşağıdaki belirtilen objektiflerin dışında, yeni objektiflerin sergilenmesi için yaptığımız tüm çabaların neticesiz kalmasından ötürü son derece üzgünüz.

Fuarda segilenen objektifler listesi:
DA 10-17
DA 16-45
DA 18-55
DA 50-200
DA 75-300
DA 40
DFA 100

Mart sonu ve Nisan ayı başında, bir çok Avrupa ülkesinde, bizdeki sıkıntının devam ettiğini bizzat gözlemledik.

Firmamız 41 yıldır Pentax'ın Türkiye distribütörüdür. Her insan gibi, firmalarında yalnışlıkları olabilir. Yukarıda belirttiğimiz gibi objektif sıkıntısı bizim yalnışlıklarımızdan kaynaklanmamaktadır.

Tarih: 18 Nisan 2007, 16:51 - İp: 88.***.**4.251
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

shark 81,
Objektiften geçtik k10d göremiyoruz İzmirde. Bükey bir şube mi açar, bayilere mal mı gönderir, uzadıkça uzadı İzmirin işi.
Bu gidişle A100 alıp geçeceğiz herhalde...

Tarih: 18 Nisan 2007, 18:19 - İp: 88.***.**1.195
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

fhakguder abi resimlerin(fotoların) çok güzel,güvercin ve ondan ötesi arkadaki fon çok değişik bir hava katmış.

Tarih: 18 Nisan 2007, 22:27 - İp: 85.***.**8.49
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Arkadaşlar ufak bir soru K10D'de program line ne işse yara

Selectable program lines; Normal, Hi speed, Depth and MTF

böle bir şey var :S tam bakamadım,siz bilirmisiniz=?

Tarih: 18 Nisan 2007, 22:57 - İp: 85.***.**8.49
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

hamsiköy abicim merhaba.
150mm sigma muhteşem bir lens ama pentax k bayonetlisi bildiğim kadarı ile yok 180mm ise senin de dediğin gibi alan derinliği anlamında seni baya zorlar.Malum odak uzunluğu fazla ve bu sebeple yığılma etkisi fazla olacak ve net alan derinliği arttırmak için kısık diyafram ihtiyacın olacak ki bu da daha uzun enstantane değeri demek.Yani tripodsuz elde işin zor.
50 mm macro harika bir lens.Muhteşem keskinliği var.Hatta 100mm macrodan bile keskin.Alan derinliği de süper.
Ancak ben 100mm macroya bile 2X teleconvertor takıp alan derinliğini kısıtlamaya çalışıyor ve arka planı olabildiğince yok etmek istiyorken sen neden bunun tam tersini istiyorsun anlamadım abi
Macroda olabildiğince karmaşadan uzak ve homojen bir arka plan ihtiyacımız var.Bunu bence tekrar düşünmelisin.Ha yok ben illa da alan derinliği fazla bir lens ile macro çekicem dersen o zaman boşuna bu lenslere para yatırma.Onun yerine ya eski 50mm lerden bir tane bul ya da limited geniş açı birşey al ve uzatma tüpleri ile macro olarak kullan.1.seçenek ucuz ve etkili,2.seçenek ise muhteşem bir portre lensi artı çok iyi macro performansı.
Ama ben ikisini birden halledecek bir lens istiyorum dersen tartışmasız pentax 50mm macro.Harika portre lensi,nerede ise rakipsiz keskinlik ve muhteşem macro performansı.
Yanlız peygamber devesi felan çekeceksen 50mm ile hayvan ile burunburuna yaklaşman lazım.Kendileri etoburmuş benden söylemesi

Tarih: 18 Nisan 2007, 23:03 - İp: 88.***.**9.213