Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
lazut,abi hayırlı olsun.Güle güle kullan
Portredeki canlının gözü net, burunu ve kulağı flu çıksın istemiyorum. Burnundan kafasının en arkasına kadar net olsun, hemen sonrası erisin istiyorum...
sorulara devam:
büyüteçli vizör kullanan var mı? görülen alan daralıyor mu?
Portrede konunun net olması tamamen diyafram açıklığı ile ilgili.Macro ile portreyi karıştırma abi.Macroda konuya o kadar yakınız ki alan derinliği mm ler ile ölçülüyor.Halbuki portrede konuyu kadraja almak için epey uzakta oluyorsun.Dolayı ile ortalama bir diyafram açıklığı işi çözer.
Yani bütün bir arının fotoğrafını baştan sona kadar net göründüğü şekilde çekemeyecekmiyim? Hayvancıkların yarısı net yarısı flu çıkmasın istiyorum.(Macroportreden kastım bu)
Aydinalarda 300TL civarında: KENKO AUTO EXTENSION TUBE SET contains three tubes of different length which can be combined in seven ways to obtain various magnification. Perfect coupling with TTL metering and AE mechanisms. Full auto focusing with Canon-EOS, Minolta-AF and Nikon-AF. Tube set for Minolta Xi is compatible with power zoom. Mount available for Canon-EOS Minolta-AF Nikon-AF Pentax-AF.
#hamsikoy' tarafından 19.04.2007 09:02:18 tarihinde düzenlendi.
@hamsiköy,
Neresi bu pembekayalık dediğin yer. Peynir kalıbı gibi kesilmiş kayalar doğal mı? Güzel fotoğraf.
Ben geniş açıyı seviyorum. Arkadaşlara sormak istediğim bir şey var. Ben 10-20'ye göre daha geniş açı değeri olduğu için Sigma 12-24 aldım. Doğruysa 12-24'ün açı değeri 122 derece. Bu değer makineye göre değişir mi? Mesela K10D'de de gerçekte 122 derecelik bir açı değeri mi verir.
Teşekkürler.
sevgili foxfo, pembe kayalıklar kocaelinin karadeniz kıyılarında bir yer. Kayaları kim, niye kesmiş bilmiyorum. Sert taş gibi bir şey değil. elle dokunulduğunda bile ufalanıyor. Yani, hangi deli kesmişse, zorlanmamıştır. Bu taş konularının uzmanı rüzgar2 ailesi...
10-20 DC; 12-24 ise DG.
DC sadece bizimki gibi (x1.5)crop'lu makinalarda, DG ise her ikisinde de kullanılır demişti bana alırken yetkili satıcı. Amatinin bir mesajında da bu atıf vardı.
Buna göre Dc lensin verilen değerleri crop faktörlü makinalara göre; DG lensin verilen değerleri ise full frame makinalara göre olacaktır.
Şimdi Sigma kataloğuna baktım:
DC: sadece digital makinalar için üretilmiş, her boyuttaki sensörle kullanılan... (büyük olasılıkla dijital sensörlerin fotoğraf filmlerine göre parlama yapacağını hesaba katan özel kaplamalı)
DG:DSLR ve geleneksel SLR için yüksek aydınlatma koşullarına uygun yüksek diyaframlı lenslerdir yazıyor. Benim de kafam karıştı, bilgiler çelişkili.
Reprosetin ana merkezi en doğru ve güvenilir bilgiyi verir herhalde...
#hamsikoy' tarafından 19.04.2007 01:13:24 tarihinde düzenlendi.
#hamsikoy' tarafından 19.04.2007 13:36:16 tarihinde düzenlendi.
Sevgili hamsiköy çok makbule geçti..Çok çok sağolasın.Bu arada sen pembe kayalıklarını nerden biliyorsun yahu..Tam izmit merkezde misin yoksa kandırada mısın.. Benim iki ayım kefken, kerpe, cebeci sahillerinde geçiyor da onun için sordum..Aslen ben de kandıra doğumluyum da
Sevgili amati çok sağol dostum ..özellikle de som zamanlarda çekmiş olduğun fotograflar bir harika..Ama anladığım kadarıyla bir iki ay geçmesi lazım değil mi..yarından tezi yok bu iki ayı aşmaya çalışacağım
hayırlı olsun lazut. valla kendim almış kadar mutlu oldum.
geldi makinen.
eheh çekim yaparken ne zaman hata yapsam diyordum lazutun ahı tuttu diye..
eheheh artık bozduk di mi kara büyüyü
lazut abicim çok teşekkürler.O söylediğin zaman benim gibi acemi adamlar için geçerli.Senin manzaraları biliyorum sen çok aha kısa sürede çözersin abi.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192103 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -