netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

@fhakguder
... MTF lensin karakeristiğine göre.

Bu konuda biraz daha bilgi verebilir misiniz?
Saygılar

Tarih: 18 Nisan 2007, 23:45 - İp: 85.***.**0.251
murat71
murat71 (üye)
İstanbul / Amatör

lazut hayırlı olsun iyi günlerde kullan firm ware güncellemesi icin nasıl yapıldıgına dair cem arkadaşın actığı . konu LİNK

burdada dosyanın olduğu LİNK

Tarih: 18 Nisan 2007, 23:47 - İp: 88.***.**9.233
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

lazut makinan hayırlı olsun. sakın yastığının altına koyup uyuma

Tarih: 19 Nisan 2007, 00:01 - İp: 88.***.**4.123
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Lazut yeni makinen hayırlı uğurlu olsun.güle güle kullan.

Realfriend ve Foxfo bu konuda ayrıntılı bilgim yok. Ben de makinayı ilk aldığımda MTF modunun ne olduğunu merak etmiştim, dpreview forumundan ne olduğunu öğrendim ama ayrıntısını bilmiyorum. O Forumun arama fonksiyonuda çalışmıyor şu anda.

Tarih: 19 Nisan 2007, 00:06 - İp: 85.***.**5.27
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili amati, etobur olduğunu bilmiyordum, onu bodoslama çekmekten vazgeçtim. Net alan derinliği az olan bir lensle uzaktan tam yandan profil çekerim.
- Birini çekiyorsam tüm vücudu net olsun istiyorum. Orta boy bir arı baştan arkaya sığar mı senin 100mm'e?
- Portre için önerdiğin eline kimsenin su dökemeyeceği limler ile 70mm 77 mm'yi kastediyorsun sanırım... Senin 100mm portrede onlarla yarışır mı?
- 70 ile 77 arasında ne farklar var? keskinlik?
- Seni bulmuşken aklıma başka sorular da geliyor: ext tuplerin AF olanları da varmış... ileri geri çekerek netlemek zorunda kalırken, AF çok gerekli bir özellik mi makroda?

Tarih: 19 Nisan 2007, 00:15 - İp: 88.***.**1.242
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Yok bu akşam ilk gecemiz..Yastığımın altında değil kollarımın arasında uyuyacağız bu akşam..

Murat linkler için teşekkür ederim..Pili şarj oldu..Burdan ayrılacağım..Şu makinem ile ilgileneceğim artık

#lazut' tarafından 19.04.2007 00:21:33 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Nisan 2007, 00:18 - İp: 88.***.**1.125
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

MTF öncelikli program: takılı lensin en iyi açıklık ayarlarına öncelik tanıyan programdır.
Yeşil ve P modu seçildiğinde pozlamanın neye göre yapılacağını seçiyoruz bu program satırı ayarında...

Tarih: 19 Nisan 2007, 00:22 - İp: 88.***.**1.242
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Ftaih abi, hamsikoy bilgiler için teşekkürler...

Tarih: 19 Nisan 2007, 00:32 - İp: 85.***.**9.188
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

hamsiköy,macro lensin amacı zaten bir nesneyi film karesi ya da sensörün üzerine yaşam boyutu denilen 1/1 oranında yansıtmaktır.Yani arının boyu ne olursa olsun farketmez

100mm çok keskin ama bence limitedlarla yarışacak lens 50mm macro.

70-77 nin farkını bilmiyorum ama o limited grubu içinde en keskini 31 bildiğim kadarı ile sonra 77 sonra 43 geliyor.

Extention tube ların değil de teleconvertorlerin af olanı var.Kenko ya da pentax marka olanları var.

Macroya başladım başlayalı hiç AF kullanmadım makineyi.Macro çekeceksen manuel fokus a alışmak zorundasın.Makineyi sonsuz netliğe alıp konuya yaklaşıp uzaklaşarak netlik ttturmak daha başarıl sonuç veriyor.

Portre çekerken her yeri net olsun istiyoum derken ne kasteddiğini anlamadım.Alan derinliği ile ilgili sorularını genelde anlamakda zorluk çekiyorum Daha açık sor abi.

Tarih: 19 Nisan 2007, 00:34 - İp: 88.***.**9.213
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Kadraja istemediğim lekeler giriyor diyerek 10-20 lensi aldım alalı kullanmamıştım. Gittim bizim pembe kayalık denilen semte, güneş batışı çekmeye, bu sefer de çok şey girdi kadraja. Sevemedim bu geniş açı işini, çekmesi de çektikten sonra bakması da insanı yoruyor... Daha dar açılı lens ile bu kadrajdan 10 değişik fotoğraf çekerdim.
15mm
1/50
f:5
ISO 100

#hamsikoy' tarafından 19.04.2007 00:54:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Nisan 2007, 00:34 - İp: 88.***.**1.242