netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

fotolar güzel hepnizin,topiği renklendiriyorsunuz.Bizde vakit yok kapalı kapılar ardında işteyiz

gri kartonda çok iyi beyaz dengesi yapar.:D.Onu mutlaka çantanıza atacaksınız.Ben hala ele geçiremedim,promosyon veren yerler bile olmuş zamanında.
2.ci şeçenek raw çek,renkleri kafana yaz o günün akşamı editle .

Fuarda çekilen çok net resimlerde var,hepsini atma fırsatım olmadı.Dunesa'nın topiğine full size verdim bir tanesini.

amatiye gelince makrodan çıkışı fuar esnasına denk gelir,
heheeheh
70-300'ü şehir içinde sırf uzak çekimler için aldım zaten :D.

Tarih: 18 Nisan 2007, 01:14 - İp: 85.***.**8.49
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

%17 gri kart nerden bulunur ya? wb benim için de çok önemli. hep awb. ben mwb istiyorum artık, farklı olsun, daha kesin olsun. zaten raw çekemiyorum 1gb ile.

Tarih: 18 Nisan 2007, 01:26 - İp: 85.***.**1.101
petronius
petronius (üye)
İstanbul / Amatör

bugun yarın sınavım olmasına rağmen dayanamadım yine çıktım. tam zamanıymış di mi makineyi almanın.

gezinip insanları fotograflamaya çalıştım karınca kararınca

abim yıllarca poloroid fotograf çekmiş bakırköy sahilde. tek bir kare için ikna ettim bilmem nasıl yakaladım. cep telefonları çıktı makinem tozlandı dedi. ama yinede boynunda asılıydı

bu arada birşey sorucam diyafram ve enstantane önceliklerini kavradım ama makinemizdeki diğer modlar ne zaman kullanımalı. green . ve tav , p ne zaman kullanılmalı kısaca sölermisiniz. ne yaptıklarını az çok kavradım ama ne zaman kullanıcaklarını pek çözemedim.
50-200 50 mm iso100 f/5.6 1/200 av öncelikli

#petronius' tarafından 18.04.2007 01:32:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Nisan 2007, 01:31 - İp: 85.***.**3.140
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

18-55 ile 50-200 arasındaki kalite farkını görmemek imkansız. çok güzel bir portre olmuş, bakışın önündeki boşluk ve adamın kadrajdaki yeri çok başarılı eline sağlık. 70 300 ya da 50 200 almayı düşünüyorum ben de en kısa zamanda.

fotoğrafını çok beğendim, eline sağlık.
benim de bu ara vize haftam bütün sınavlarım kötü gidiyo fotoğraf yüzünden :D bırakamıyorum..

Tarih: 18 Nisan 2007, 01:45 - İp: 85.***.**1.101
petronius
petronius (üye)
İstanbul / Amatör

bu abimde belediye işçisiymiş. ağaçları korumak için macun yapıyorlarmış.

iso160 f/5.6 1/250 200mm av öncelikli

Tarih: 18 Nisan 2007, 01:54 - İp: 85.***.**3.140
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, Sigma'ya mail attım, ve Pentax K10D için HSM lens üretmeyi düşünüyor musunuz, diye sordum. Aşağıdaki cevap geldi, şimdilik böyle bir planları yokmuş. Bence hepimiz bir defa Sigma'ya bu konuda mail atalım, belki bir baskı yaratmış oluruz.

"Dear Murat,

Thank you for your inquiry. Unfortunately there are no plans to produce Pentax mount lenses with HSM capabilities at this moment. Please sign up for our newsletter for any updates in the near future.

Sincerely,
SIGMA Corporation of America
15 Fleetwood Court
Ronkonkoma, New York 11779

Website: www.sigma-photo.com
Email: [email protected]
Phone: 631.585.1144.
Toll Free: 1.800.896.6858."

Tarih: 18 Nisan 2007, 08:15 - İp: 85.***.**9.61
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

petronius;

Güneşin böyle tepeden veya konunun arkasından geldiği durumlarda flaş kullan. Belediye işçisinin yüzüne gölge düştüğü için karanlıkta kalmış.

Tarih: 18 Nisan 2007, 09:49 - İp: 213.***.**5.242
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Günaydın dostlar. Erex abi tam boy derken yani sayfada gözükecek şekilde nasıl yüklerim demek istedim. Biri yardımcı olursa seviniriim

Tarih: 18 Nisan 2007, 11:19 - İp: 88.***.**5.109
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Bu sıralar foruma pek katılamıyorum ama...

Benden de güzel havada içilen keyif çayı sonrası fotoğrafı

Gaussian Blur ve Channel mix
Hafif bulanıklığı blur ile ilave ettim..

300mm
F/9
1/200
JPEG

Tarih: 18 Nisan 2007, 12:02 - İp: 213.***.**6.250
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

asinan,

Fotoğrafını önce PS de 800x600 çözünürlüğüne getir ve farklı kaydet. Daha sonra .imageshack e fotoğraf yüklerken herhangi bir çözünürlük seçmeden yükle. Yükleme tamamalanınca sayfanın altındaki "Direct link to image" yazan yerdeki linki al ve budraki "resim ekle" kısmına yapıştır. bu kadar

Tarih: 18 Nisan 2007, 12:10 - İp: 212.***.**0.50