Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Sevgili mecnun999,
Ben de senin gibi fuarda Pentax sahibi olmanın ezikliğini hissettim... Bükey satmak istemiyor, yaygınlaştırmak istemiyor gibi görünüyor; biz inadına alıyoruz, inadına çevremize daha yaygın olumlu tanıtım yapıyoruz gibi geliyor bana.
Bir tarafta daha agresif tanıtım ve pazarlama bekleyen bizler, diğer tarafta kolunu kıpırdatmasa yok satan bir firma. İki taraf da haklı galiba...
Pentax alanların ortak bir kişilik özelliği var mıdır acaba: yaşadığı şehirde yada ülkede servisi olmayan marka otomobil kullananlar; işi gereği zorunlu olmadığı halde genel kullanım için, bu PC dünyasında Macintosh kullananlar; her yemeği acı biberle yiyenler...
mecnun999,
beklentilerinde ve yaşadığın hayal kırıklığında son derece haklısın. doğal olarak insanlar dslr makinelere, hele ki K10D gibi gelişmiş, gerek özellikleriyle gerekse fiyatıyla bir üst sınıfa hitap eden bir makineye sırf kit lensleriyle kullanmak için yatırım yapmıyorlar.
sadece kit lensleri ile satış yapacaksanız ve ürünü markanın diğer ekipmanları ile desteklemeyecekseniz insanın kafasında ciddi şüpheler uyanıyor. bu şüphe tabiki Pentax markası ile ilgili değil. ancak markanın, distribütörü aracılığı ile ülkemizdeki konumu ve desteği hakkında oluyor malesef. fuara yetişmemesi gibi bahaneleri de ben kabul etmiyorum açıkçası. bu tür fuarlar senede 1 gün oluyor ve ne zaman yapılacağı da aylar öncesinden bellidir. insan gümrük vs. gibi bürokratik engellerle ithalatını yetiştiremese bile bu mazeret olamaz. Bu tarz firmaların yetkililerinin sıklıkla yurt dışına gidip geldiklerini tahmin edebiliyorum. İnsan hiç bir şey yapamasa bile en kötü ihtimal yurtdışı seyehatlerinden birinde, dışarıdan satınalınmış bazı ekipmanlardan 1'er adedini yanında bavulunda bile getirip fuarda gösterebilirdi. Sonuçta bunların hepsi bırakın distribütörde olmayı diğer ülkelerde normal satış mağazalarında bile bulunan şeyler. Koskoca fuar için distribütör tarafından bile 1'er adet örnek bulunamıyor mu acaba? Eğer öyleyse diğer zamanlarda sıradan tüketicilerin ne zahmetler çektiğini düşünmek bile istemem.
İnsanlar çeşit çeşit objektiflere (en başta da macro), yedek bataryalara, gelişmiş flaşlara, uzaktan kumandalara vs. vs. ihtiyaç duyuyor. Kimse de bunları yatırım yapıp, arge ile geliştirin demiyor ki. sadece hazır satılıyor olanlarından 1'er adet getirip gösterin deniyor. Bu bile zor ise ben Türkiye'den hiç birşey almayayım o zaman. Bundan sonra herşeyimi yurtdışından getirteyim.
umarım yetkili kişiler burda yazılanları okurlar
#nicolayy' tarafından 17.04.2007 19:58:16 tarihinde düzenlendi.
Yapılan eleştrilere aynen katılıyorum. Bende ani bir kararla Cumartesi günü fuara gittim. Pentax ve diğer markaların standlarını görünce büyük hayal kırıklığı yaşadım. Ne yapıp edip yeni lenslerden getirmeliydi ve daha çarpıcı bir tanıtım yapmalıydı buradaki dağıtıcı firma diye düşünüyorum. Makinem ve iki kit lensim bu sabah yurt dışından geldi. Şu anda pilini şarj ediyorum ancak akşam eve gidip çocuk yattıktan sonra kurcalamaya başlayacağım. Yurt dışından bile 100mm macro sunu getirtemedim Pentax ın. Orada da stoklarda yok hala.
Yapacağım ayarların bir coğunu daha onceki yazışmaları okurken not etmiştim. Internetten indirdiğim kullanma kılavuzunu okurken birşey dikkatimi çekti. Color Space deki ayarlardan hangisini seçmek daha uygun. sRGB yimi yoksa AdobeRGB yimi? (sayfa 129) Bilgilendirirseniz sevinirim.
çoğu usta bana adobeRGB yi daha doğru geniş renk tayfı için tercih etmemi söyledi.PC dede renk profili adobe rgb olmalı (photoshop yüklenince yada dışardan değiştiriliyor)
Ama baskı cihazı adobergb basamıyorsa srb ye çevirmek gerekiyormuş.Yoksa renkler dahada açılacaktır.Baskıda ortaya çıkan bir durum.
Adobe Lightroom'da seçeneklerin yanındaki açıklamalara bakılırsa AdobeRGB, sRGB'den daha ayrıntılı bilgi içeriyor. Ama bizim monitörler sRGB'den fazlasını gösterebilir mi?
İRONSAİLOR;
phphotovideo.com a baktın mı? ben oaradan almıştım 100 mm macro'yu.1.5 ay önce.
dijital düzenleme
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455527 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192203 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -