netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili petronius, etrafta milyonlarca lale var, sen git uçları kurumuş olanı seç...
arkanın fluluğu hoş, sağdakinin sarı eşeyi de net olsaymış keşke...
Bir de, nereye baksam lale... buraya geliyorum burada da lale yeter artıııık.
Ne zaman lale muhabbeti geçse zamanında gırgır okumayı sevenlerin yüzünde bir tebessüm... Senin çektiğin ne lalesi?
İstanbul'dan başlayıp Kocaeli'ye de yayıldı sanıyordum lale salgını, diğer şehirlerden arkadaşlar sizlerden lale fotoğrafı gelmedi hiç. Buralarda her yer, çıkmaz sokaklar, gecekondu mahalleleri bile lale...

Tarih: 16 Nisan 2007, 23:37 - İp: 88.***.**1.112
petronius
petronius (üye)
İstanbul / Amatör

hamsiköy

haklısın kardeşim bende lale çekmek istemezdim ama zaten gizli çıkardım makineyi. evin aşağısında ilk o vardı. bir bakırköye yürüyebildim anca makineyle o kadar. cmtesi pazar sınav vardı çarşamba sınav var. çıkaramadım ki makineyi

bir tane foto yakaldım ama çok hoşuma gitti .
bu arada çok kötü çekmiyorum di mi? valla korkuyorum yüklerke ilk defa alıyorum dijital bir makine elime hele bu kadar karmaşığı iki eşya hukuku kitabı açıyorum bir kullanma kılavuzu

bu adamı b.köy carousel karşısında gördüm hemen çektim. croplayıp koydum tam camın arkasından çıkmıştı gözleri. ama gerçekten etkiledi beni. teknik olarak nasıl dahi iyi olurdu bilmiyorum ama bilmem göstermek istedim.

#petronius' tarafından 16.04.2007 23:47:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Nisan 2007, 23:45 - İp: 88.***.**6.82
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

endorf hmm netfotograf fuarda başlığı altında bir bakın,benim resimlerin exifleri var.Bazıları paraflas ve wireless flashla çekildi.

bende tanıştığım herkes için memnun oldum.2 günde benim dhutter 100 atmış

Tarih: 16 Nisan 2007, 23:56 - İp: 85.***.**8.49
mecnun999
mecnun999 (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar C.tesi günü uzun bir süre fuardaydım. Dslr piyasasının büyük markaları,Olağanüstü güzel tasarlanmış stand organizasyonları ile boy gösteriyorlardı. Bu bakımdan çok beğendim. Her standda onlarca kişi,makinaları ve lens seçeneklerini hazır bulundurulan modellerde deniyorlardı.
Tüm standları dolaştım. Muhteşem bir canlılık vardı. Herkes gibi bende kullandıgım markanın standını merak edıyordum en fazla. 77mm limited lensin, 43mm f1.9'un yeni cıkan 16-50mm f.2.8'in 100mm f.2.8'in vs vs bir çok lensin performansını hızını ergonımisini keskinliğini vs özelliklerini görebileceğim umuduyla gittim fuara.
Öyle ya; bu fuar yılda bir kere yapılıyor ve fotografcılıgın ermeydanı burası. Bu vesile ile özellikle lenslerin bircogunu görebılecegımı dusunmustum. Benımle aynı düşünen Nıkon Canon ve hatta hernekadar KM nin teknolojısı üzerine üretim yapıyor olsada dünkü Sony'nin kullanıcıları amaçlarına fazlası ile ulaştılar. Kim hariç? Ben hariç. Çünkü ben ,Ağababaları sayılan markaların kullanıcısı değildim. 1992 de ikinci el olarak satın aldıgım Pentax Me Super analog slr makinadan bu yana Pentax kullanıcıdıydım. Bükey foto standının bende yarattığı hayal kırıklıgından olsa gerek Nikon Canon ve Sony kullanıcıları üzerime üzerime geliyormus gibi hissettim. Oysa bu fuardan en büyük beklentim aklımda olan bir lensi alıp çıkmaktı. Ama standda 18-55mm 50-200 mm kıt lenslerı haricinde lens yoktu. Yurt dışında tüm kullanıcıların internetten sipariş verip, evlerinde teslim alabilecegi lensler Pentax ın Türkiye temsilcisinin, yılda bir kere yapılan en önemli fuardaki standında yoktu.
Yüksek kar payı ile ülkemizde satış yapan markalara alternatif olarak gösterilen ve son zamanlarda oldukça ilgi gören Pentax ın yükselişine sevindiğim kadar, yaşadığım hayal kırıklıgınada üzüldüm.
İlgimi çeken başka bir konuda, bu durumu netfotograf fuarda başlıgı altında açmama ragmen kimsenin dikkate almamış olması.
Başınızı agrıttıgım için özür dilerim.

Tarih: 17 Nisan 2007, 00:12 - İp: 81.***.**6.136
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

K10 ve a100 ü karşılaştırma imkanım oldu. A100 bariz biçimde üstün.Hatta as sayesinde az kalsın k10 alıyordum.Son anda direkten döndüm. Sağolsun görevliler bayağı bir ilgi gösterdiler. Benimle tanışmayı mutlaka istiyorlarmış.Sağolsunlar. Yazık adamcağızların birde hasselblad makinaları çalındı. Umarım hırsız değil makinayı bulurlar. Zira hırsız bulunsa birkaç ay yatıp çıkacak. Ama makina gidecek. Geçmiş olsun diyorum.
Tam kararımı vermemekle biraber Almanyadan dayıma k10d farkını verip getirtebilirm. Fakat ağustosta gelinceye kadar makro mevsimi geçecek.Yazık olacak bu seneye.

Tarih: 17 Nisan 2007, 00:22 - İp: 88.***.**4.98
onixon
onixon (üye)

mecnun999

o 16-45 f:4 vb. lensler talepler yüzünden.Tüm stüdyocular.Modacılar silip süpürmüş.Bulmak için gezmek lazım.Yeni çıkacak star series lensleride kapalı kutu gibi seri üretim bandı bitene kadar handikaptan,hurafelerden uzakta tutuluyor.

Pentax standındada çok güzel portreler çekildi.Çoğu makinayıda dövdük hani,hodri meydan oldu arada .İnsanın içi gidiyo öyle flashlara müthiç ışıklara :D

Yeni lensler yetişmedi ama genede güzeldi.

Tarih: 17 Nisan 2007, 00:24 - İp: 85.***.**8.49
mecnun999
mecnun999 (üye)
İstanbul / Amatör

onıxon,
kusura bakmayın ama ben sizin kadar iyi niyetli düşünemem.Pentax kulanıcısı isem, tercihimi bu yönde yaptıysam gerektiğinde hakkımı sonuna kadar savunurum. Modacılar lensleri silip süpürmüşde koskoca Türkiye temsilcisi bulamamamış mı? Ne demek bulmak için dolaşmak. neden dolaşacakmışım? Bu biz kullanıcıların değil, temsilcinin görevi.
Karfo fuara 18-55 ile ve 55-200 ile gelecekti o zaman görürdünüz kıyamet nasıl kopartılıyor.
Bu lensler fuara getirilmeyecekte nereye getirilecek?
Erkayaların bunu yaptıgını bir hayal edin. Yer yerinden oynardı.

Bu sitedede Pentax almayı düşünen kişilere yapılan en önemli uyarı, lens seceneklerının ve de bulunulurluklarının kısıtlı olması değil midir? Bu durumda Temsilci yada distribütorun öncelikle bu soruna egilmesi gerekmez mi? Bu eksikliği en güzel şekilde furada göstermekmidir doğru olan?

K10d sahibiyim vede makınamdan cok memnunum (tabi ani bir karar verip komple sistem değişikliği yapma kararım almazsam) Ama ben müşteriyim. Malı görürüm begenıresem parasını öder alırım. Bu sıradan ve dogru bir ticari ilişkidir. Ama bir markanın kullanıcıs olmam, o markanın arkasında duırma zorunluluğu getirmez bana. Hatta diğerlerinden daha fazla eleştirme hakkı verir.

Tarih: 17 Nisan 2007, 00:43 - İp: 81.***.**6.136
onixon
onixon (üye)

stars series'i bende bekliyordum olmadı,yetişmemiş
Belki tanıtımı için ayrı birşey yapılır.
bende 1ds mark 3 ü az mıncıklamak istiyordum sanırım yoktu :D

Tarih: 17 Nisan 2007, 01:07 - İp: 85.***.**8.49
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

mecnun999 sonuna kadar haklısın! destekliyorum abi seni..

Tarih: 17 Nisan 2007, 01:20 - İp: 85.***.**1.101
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

hdr
ExposureTime : 1/350Sec
FNumber : F8.0
ISOSpeedRatings : 200

Tarih: 17 Nisan 2007, 07:21 - İp: 85.***.**1.101