netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

futfi, estağfurullah. Üstad değilim ama açıklayayım. Fotoğrafı
sağ tuş yapıp makinene kopyala. Daha sonra tekrar mouse'la fotoğrafın üstüne gel ve sağ tuşla properties'i tıkla Türkçe'de özellikler. Çıkan pencereden üstten summary (özet) kısmını tıkla. Ortada advanced (gelişmiş) sekmesini tıkla. Fotoğrafın exif bilgilerini göreceksin. Tabii başka programlarla da görünüyor. Bu Windows'da görünür durumu, başka programlarda daha ayrıntılı görünüyor. Photoshop, silkypix gibi... Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Tarih: 17 Nisan 2007, 22:09 - İp: 85.***.**0.131
futfi
futfi (üye)
İzmir / Amatör

çok teşekkür ederim realfriend zaman ayırıp yazdığın için. [>:D

Tarih: 17 Nisan 2007, 22:15 - İp: 85.***.**6.189
murat71
murat71 (üye)
İstanbul / Amatör

amati böyle jpeg cekmişsen daha ne olsun ellerine saglık cok güzel

Tarih: 17 Nisan 2007, 23:09 - İp: 88.***.**5.173
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Bu da benim en beğendiğim 13mm f:9 2" iso200 tripod expodisc

her eser "O" nu gösteriyor...

Tarih: 17 Nisan 2007, 23:09 - İp: 88.***.**9.213
futfi
futfi (üye)
İzmir / Amatör

bravo ahmed abi seni tek geçiom bu alemde

Tarih: 17 Nisan 2007, 23:13 - İp: 85.***.**6.189
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, merhaba.
Çok güzel fotoğraflar yüklemişsiniz(hem buraya hem de FUAR topiğine). Ezberimde kaldığı kadarıyla değinmek istiyorum. Atladığım olursa affola.

Öncelikle mecnun999' a tamamen katıldığımı belirtmek isterim. Bükey Fotoğrafçılık Kesinlikle temsil etmeye çalıştığı markaları temsil edebilmekten çok uzak malesef. "Müşteri odağı" kavramından haberleri bile yok. Bu forumdaki Pentax' ını seven her arkadaşım bir şekilde Bükey' e katkıda bulunurken, Bükeyin potansiyel ve mevcut müşterilerine yaklaşımı çok düşündürücü.

Amati, sanırım 10-20mm aldın hayırlı olsun. Resimler çok güzel, eline sağlık. Kubbe resmini 10-20mm ile çektin bilmiyorum, 50mm 1:1.4' e de benziyor. Gördüğün gibi JPEG resmin DNG den dönüştürülmüş olandan çok farkı yok (Tabi Bright mod ve sharpness:+1 durumunda). Bir de o nur yüzlü amcanın arkasındaki ALLAH yazısı gerçekten o kadar büyük mü yoksa fotoğrafta mı öyle çıktı?

Rüzgar2, hem balık hem de böcek (ne olduğunu anlayamadım, baykuşun küçültülmüşü gibi ) fotoları çok güzel ve keskin olmuş, eline sağlık.

fhakguder, helikopter fotoları çok iyi yakalnmış eline sağlık.

Sevgili Onixon ND+4 kullanılsaydı pervane fluu çıkardı tabi ama helikopteri de birisinin sabit tuması gerekirdi. Bu arada senin fuar fotolarını da çok beğendim. Vaktin olsaymış neler yaparmışsın demekki

sdtyrdkn, huzur fotoların gerçekten hoş olmuş, HDR ler de öyle.

Benim dışımda herkeste müthiş bir ilerleme gözlüyorum, bu çok güzel. Ben de sizin gibi kıymetli arkadaşalr edinmekten dolayı ilerlemiş sayıyorum kendimi
http://www.pentaxforums.com' a üye olan var mı bilmiyorum anma bizim topikteki fotoğrafları görseler herhalde kahrolurlardı. Herhalde 5 basar..

Petronius, ilk digital fotoğrafın ama güzel olmuş.
Hamsiköy, yeni arkadaşlarımızı cesaretlendirmemiz lazım değil mi? Her nekadar lale bolluğu olsa da.. Senin lafın üzerine hafta sonu çektiğim 250 lale fotoğrafından yükleyemiyorum . Şaka şaka.. Senin ve Sinan' ın portre çalışmalarınız çok iyi. Darılma Sinan'ın kini daha iyi buldum.

Bu arada Yigitguc ün çamaşır makinası çalışması da hoşuma gitti.

Ben de bir miktar teknoloji manyaklığıda yok değil, işte manzara diye çektiğim bir foto:

Tüm fotoğraflar JPEG, elde, sharpnes +1, contr:0, sat:0
1/500 f/10 iso:400 sigma 17-70 @34mm

Değişik bir çalışma: Komşumun balkon demirleri
1/125, f/6,3 iso:400, Tamron 18-200 @200mm

petronius' un simitçi sinden özendim, benden de Kestaneci:
1/80, f/4,5, iso:640, sigma 17-70 @19mm

Ve hafta sonundan: Mor Salkımlı Ev' in Mor salkımları
1/400, f/4,5, iso:250, sigma 17-70 @70mm

Her nekadar Hamsiköy sevmese de, lale var lale var, her lale ayrı güzellikte
1/800, f/5,6, iso:320, sigma 70-300 @150mm

Bir de rica: fotoğraflarınızın kısa exif bilgilerini belirtmeniz (estantane, aparture, iso ve lens/mm) resmi download etmeden de öğretici olması açısından çok yararlı olmakta..

Ben yazıncaya kadar 1 sayfa daha eklenmiş bile..

Sevgiyle kalın..

Tarih: 17 Nisan 2007, 23:16 - İp: 88.***.**9.22
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

amati çok güzel harika vallaha...şu expodisc güzel bir olaya benziyor..sürekli kullanıyormusun...iyiki aldım diyormusun...kaç ytlye aldın.teşekkürler
aslında pringles kapaığı ile bu mwb ayarı çok iyi sonuç veriyormuş ama bir türlü fırsat olmadı denemeye...

Tarih: 17 Nisan 2007, 23:17 - İp: 88.***.**9.49
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

hsnysl,teşekkürler

petronius.sağol kardeşim.

murat71,çok teşekkür ederim.

futfi,abartma beni o kadar) Teşekkür ederim kardeşim benim.

Tarih: 17 Nisan 2007, 23:19 - İp: 88.***.**9.213
futfi
futfi (üye)
İzmir / Amatör

ahmed abi şimdi dikkat ettim her yerden fotoraflarını bizimle paylaşıyorsun(ne iş yaptığını gerçekten merak ettim )fotoraf aşkı bu olmalı heralde...

Tarih: 17 Nisan 2007, 23:19 - İp: 85.***.**6.189
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

erex teşekkür ederim...senin fotolarında çok güzel..komşunun balkon demirleri özellikle çok güzel olmuş...ellerine sağlık..

Tarih: 17 Nisan 2007, 23:23 - İp: 88.***.**9.49