Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Arkadaşlar merhaba
BABAMIN RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE ANKARADA YIM..
Orhan BUKEY BEYE BASKI YAPINIZ makina getirsinnnn!!!yedek parça getirsiin..selamlar
merhabalar.A100 ve D80 gibi HDR olsaydı,tamda süper olacaktı
Arkadaşlar merhaba.Adım son günlerde reklam fotoğrafçısına çıktı İstanbulda hava çok güzeldi,bende atladım arabaya Sapancaya gittim.Orada birkaç macro ve manzara çektim.Sizinle paylaşmak istiyorum.Ustalardan ricam acımasızca eleştirmeleri ve bana hatalarımı söylemeleri.Selamlar.
Amati usta değilim ama canım senin fotoğraflarını eleştirmek istedi.
Şimdi fotoğrafında amcanın,fotoğrafın kenarında görünmesi iyi fikir fakat fazla dışarıda kalmış.Kulakları ve saçları da kadraja girseymiş,fena olmazmış.
Alan derinliğini güzel ayarlamışsın ancak arka plan ile köpeğin tonlarının birbirine yakın olması,bir miktar göz yoruyor.
Bu arka planın renginin seninle bir ilgisi yok ancak fotoğrafı birkaç mm daha geniş açı ile çekseymişsin,harika olurmuş.
Amcanın ten rengini,köpek ile arasındaki duygu bağını ve zamanlamayı iyi ayarlamışsın.Üstelik hemen M moduna uyum sağlamışsın
Ben hep derim DSLR öğrenme sürecini kat ve kat hızlandırıyor gördüğünüz gibi.
Ve ben senin reklam fotoğrafçılığını pek sevmiştim,ama bu fotoğrafında başarılı.
Her ne kadar acımasız olmak istediysemde bir yere kadar.Eleştrilecek çok nokta olmadığı için elimden kurtuldun.
Acaba Adnan abi ve diğer arkadaşlar nasıl bir yorum yapacaklar???
Amati tebrikler,fotoğraflarının devamı dileğiyle
Osmanlı merhaba,
Ya sana nasıl teşekkür etsem bilemedim Bu siteye girdiğimden beri her soruma yanıt aldım.Burada olmaktan çok keyifliyim ama ya beni eleştirin diyorum,hatalarımı bilmek istiyorum kimseden ses çıkmıyor.Bunu sen yaptın sağolasın abi.
Bu arada çiçeğe de bir bak hazır seni yakalamışken
Adnan abi ve Cüneyt abi ve diğer tüm ustalar.Rica ediyorum bizim fotoğraflarımızın eksiklerini hatalarını söyleyin.Çok faydalı oluyor abi.
Selamlar.
drvolkan selam.
K10D de HDR uygulama amaçlı çekimler için A100 ve D80 deki özelliklerin daha fazlası olduğunu biliyorum.Bu konuda A100 ve D80 kullanıcıları hatam varsa düzeltir.
Gelelim K10D de HDR uygulamaları için nasıl çekim imkanlarının olduğuna.
Volkan K10D de poz telefasi yöntemi ile 3 ile 5 arasında farklı pozlama değerlerinde arka arkaya önceden tanımladığında sadece deklanşöre basarak çekim yapabiliyorsun.Ayrıca yine kullanıcının isteğine bağlı olarakta bu örneğin 3-5 çekimde her bir fotoğrafta farklı beyaz ayarı,farklı kontrast ayarı,farklı saturation ayarı,farklı image ton ,farklı jpeg kalitesi,veya bu özelliklerin tümünü tanımlayıp sadece deklanşöre basmak kaydı ile HDR için hazır fotoğraflar çekebilmektesin.
Farklı pozlama çekimlerinde beyaz ayarı ,saturatıon ayarı kontrast ayarlarının sabit kalması şartı ile sadece pozlama farkını ayarlıyarak'da 9 adet e kadar seri çekim de yapabiliyorsun.Fakat bu özelliği kullanabilmen sadece jpeg ve raw + jpeg formatlarında mümkün .Kaydedilen fotoğraflar jpeg olarak kaydedilirken raw lar ideal pozlama değerleri ile kaydediliyor.Yani kısaca K10D de ile HDR amaçlı çekimler yapmak fazlası ile mümkün.
thegood K10D deki yeterli sayıda ürün temin edilememe sıkıntısı sadece Türkiye için değil başka ülkeler içinde geçerli.Pentax fabrikasının istenen taleplerin ancak 1/4 üne cevap verebildiği ,K10D taleplerini karşılayamadığını öğrendim.
Pentax aksesuarları konusunda haklısın.Sizler gibi pentax kullanıcılarının Bükey'i bu konuda sıkıştırması lazım.
Lazut ben fotoğraflarda arkadaşının gördüğü renk dağılmasını görmedim.Eğer giriş sayfasında bulunan tek fotoğraftaki mankenin arkasında bulunan jaluzilerdeki yukarıdan aşağıya doğru uzanan ışık hüzmesinden bahsediyorsan o tavandaki oda aydınlatmasından kaynaklanıyor.Çünkü bu fotoğraf stüdyoda çekilmedi.Çekim makinanın üzerindeki flaş ile normal oda aydınlatmasında yapıldı.
Amati çekimlerinde sanıyorum bright modunu kullanmışsın.Bu fotoğrafın (köpekli olan) birde normal modunu yüklersen renk dağılımı olarak daha iyi karar verebiliriz.Kadraj olarak bence başarılı.İnsan ve köpeğin büyük bölümleri kadraj dışında iken merkezde hayvan sevgisi vurgulanmış.Yani ana konunun vurgusunda hata yok.
Pazarbey ben K10D yi tanıtım gününde iki farklı kit lensin yanısıra sigma 10-20 ile de kullandım.Bu makina HSM lenslerine ihtiyac duymayacak kadar hızlı fokus yapabiliyor.
Peki k10 d ne zaman 18-200 ile birlikte satılacak. Valla karar vermeme az kaldı.18-200 yüzünden tercihim a100 den yana kayıyor.
Yakında topiğimin başlığını Dslr almaya gidiyorum, şu anda yoldayım. şeklinde değiştireceğim.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402722 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192103 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -