netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

1,750 YTL olan lens budur: 70-200mm F2.8 APO EX DG HSM
yanındaki harflerin açıklaması aşağıdadır.

APO
En yüksek kalitede görüntü elde edebilmek için, SLD (Asgari Düzeyde Dağılma) cam kullanan APO lensler, aynı zamanda renk sapmalarını da asgari düzeye indirir. SIGMA APO lensler renk sapmalarını minimuma indirir. Işığın dalga boyuna bağlı olarak çekim yapılacak konununfarklı noktalarından, farklı renkler gelmektedir. Özellikle telefoto ve zoom lenslerde karşılaşılan bu problem netliği düşük çekimler yapılmasına yol açar. Ancak Sigma'nın APO lenslerinde kullanılan SLD ve ELD elementleri bu problemi minimuma indirerek daha net ve doygun çekimler yapmanıza olanak tanır.

EX
Yeni lens ve mekanik tasarımları:üstün performans, mükemmel ergonomi, dayanıklılık gibi Sigma'nın mükemmel özellikleri ile donatılmış lensler EX işareti ile gösterilmiştir.

DG
D-SLR ve geleneksel SLR fotoğraf makinelerinin karakteristiklerine uygun şekilde tasarlanmış yüksek performanslı lenslerden oluşan bu grup, aynı zamanda çok yüksek düzeyde aydınlanma koşullarına uygun yüksek diyaframlı lenslerdir.

HSM (Hyper-Sonic Motor)
Bu tip lensler ultrasonik dalgalar kullanarak sessiz ve daha yüksek hızda netlik yapabilme özelliğine sahiptir.

K10D alacaksam ikinci lens olarak bunu yakıştırdım yanına (yada önüne). Tabii ki daha sonraya bıraktığım 3. ve 4. de şimdiden hazır.
Bu K10D çok masraflı olmaya başladı

#hamsikoy' tarafından 20.01.2007 22:46:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Ocak 2007, 22:45 - İp: 88.***.**0.237
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

hamsikoy dslr işine gireceksen hangi makinayı alırsan al lens masrafı kaçınılmaz.O yüzden iyi düşün sonra sıkıntı çekebilirsin.

Tarih: 20 Ocak 2007, 22:57 - İp: 85.***.**4.121
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Sayın hamsikoy DSLR makinalar her geçen gün gelişmekte.Yani bilgisayar gibi.Yarını beklerseniz DSLR ucuzlasın diye,bu düşüşünde sonu gelmez.Şimdi DSLR alırsanız en az birkaç yıl makinayı kullanırsınız.
Ve şu an DSLR kullanmadan geçireceğiniz yılların eksikliğini düşünebilirsiniz mesela.
Like makinalar size DSLR'nin tadını vermeyecektir muhakkak.
Lens ise ayrı bir konu.
Önce ucuz ve kaliteli olan 18-55mm lensi kullanırsınız.50-200mm lensde alabilrisniz.
Adnan abi de bana bu konuda katılacaktır.Yeni başlayan birine ben olsam 1750 ytl lik lens önermezdim.
Bir süre makinaya alışın,bu DSLR hevesinizin geçmeyeceğini anladığınız ve lenslerinizin performansının size yetmediğini gördüğünüz noktada iyi bir araştırma ile ihtiyaçlarınıza en iyi cevap veren lensi satın alırsınız.

17-70mm ve 70-300mm lensleri kullananlar memnun olduklarını dile getiriyorlar(sigma).
Buna istinaden pentax lensleri kullanan Adnan abi,Tolga ve diğer K100D-K10D kullanıcısı arkadaşlar da memnun olduklarını belirtiyorlar.
Eğer lens sıkıntısı çekerim diye kafanda bir düşünce var ise,buna gerek olmadığını bilmeni isterim.Eğer olacaksa A100'de de olur.Olmaz ya.

Adnan abi teşekkür ederim fotoğraflara düzenleme getirdiğin için.

Hepinize iyi geceler diliyorum arkadaşlar.

Tarih: 21 Ocak 2007, 00:50 - İp: 85.***.**9.240
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

hamsikoy,

Bildiğim kadarıyla, Sigma HSM'li lenslerini, Sony/Minolta ve Pentax için üretmiyor ya da üretemiyor, her neyse şimdi işin teknik yönüne fazla girmeyeyim. k10d için de durum aynı mı emin değilim ama HSM'li lens almadan önce, makinenizde o lensin HSM fonksiyonu çalışacak mı çalışmayacak mı iyice sorun öğrenin sonra alın.

Sigma, Canon ve Nikon gibi makine gövdeler için HSM'li ürettiği, ama Sony ve Pentax gövdeler için HSM'siz ürettiği lensleri aynı fiyata satıyor. Bu nedenle, aynı lensin HSM'siz olanını alıp HSM için gereksiz para ödemiş olma gibi bir durumunuz olabilir.

Tarih: 21 Ocak 2007, 01:17 - İp: 85.***.**5.197
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

merhaba tekrar soruyorum,sagolsun as dısında cevap veren olmadı
sigma17-70+kit50-200
yada kit 18-55+sigma70-300
hangisi daha iyi bir secim???
buarada sigma 50mm fiyatı nedir acaba??
yada bu lensleri alabilecegim fiyatlarına bakabılecegim en ucuz adresler..internet yada magaza olarak???
tekrar yazdım kusuruma bakmayın ama acil cevap almam gerek

Tarih: 21 Ocak 2007, 01:23 - İp: 88.***.**5.151
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

gaijin,

18-55+sigma70-300 seçiminde 55-70 arası eksik kalır bu nedenle diğer seçimin daha sağlıklı gibi, yine de senin ne tür çekimler yapacağına bağlı.

#ocaklilar' tarafından 21.01.2007 01:32:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Ocak 2007, 01:31 - İp: 85.***.**5.197
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

gaijin bu iki lens ten en çok kullanacağın geniş açılı olanı.O yüzden kalitede ona önem ver.Ayrıca sigma 17-70 ile macro sorununuda çözeceksin.İki taraftan avantajlısın.

Tarih: 21 Ocak 2007, 01:34 - İp: 85.***.**4.121
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

tesekkurler, 20 mm farkı benimde aklımı kurcalıyordu zaten,dusununce dediginiz daha mantıklı..zaten cok tele objektif gereksinimim olmayacaktır.. 300mm 450 mm'ye denk geliyor sanırımki kullanmama gerek olmayacaktır okadarını..portre,manzara gibi cekimler yapıyorum..50-200ude zaten, madem kit olarak veriliyor iyiyse alıyım diye belirtiyorum yoksa sadece 17-70te bana yetecektir diye dusunuyorum??
son olarak alabilecegim,fiyat ogrenebilecegim,bir internet sitesi yada magaza biliyormusunuz acaba??
ayrıca pentaxın kendi marka lenslerinide bu degerlendirmeye sokabilrimiyiz??
17-70 tam fiyatı nedir

cok soru sordum gece gece kusura bakmayın iyi geceler tekrar tesekkurler

Tarih: 21 Ocak 2007, 01:46 - İp: 88.***.**5.151
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

gaijin slm,
eger lensleri de abd'den getirteceksen 2-3 internet adresi verebilirim. bu adreslerde birçok lens ve ekipmanın fiyatını bulabilirsin.
www.adorama.com
www.17photo.com
www.buydig.com
özellikle adorama.com'un site yapisi benim cok hosuma gidiyor. aradigin ürün grubunu soldan sectikten sonra ilgili bölümde ekranın sag tarafında hengi üretici ve/veya hangi marka/mount için olduğunu seçip arattiginda istedigin seye cok kolay ulasabiliyorsun. ozellikle mount uyumu secimi cok pratik bir olay. cunku ornegin sigma'nin ayni lensinin bir cok marka icin uyumlu olan 3-4 versiyonu olabiliyor. ve bu sekilde tum lensleri adlarinin icindeki canon-nikon ifadeleri ile takip etmeye calismak cok zor.
bu arada adorama'nin urun arama yapisi cok iyi iken, 17photo'nun da fiyatlari digerlerine gore biraz daha uygun oluyor. makinelerde olmassa bile en azindan lens, battery vs gibi diger yan malzemelerde ben bunu gordum.

Tarih: 21 Ocak 2007, 01:46 - İp: 85.***.**9.110
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

cok tesekkurler yardımın için kesinlikle bakıcam bu sitelere..lensleride kuzenımden istemek ayıp olur artık diye buradan almayı dusunuyorum,ama yinede cok buyuk bir fiyat farkı varsa yüzümü karartıp onuda sipariş edicem artık

Tarih: 21 Ocak 2007, 01:50 - İp: 88.***.**5.151