netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

firmware resmi olarak yayınlanmadı - 23 ocak'ta yayınlanıyor. bana e-mail ile geldi. download için de bir adres yok böyle olunca. tabiri caizse 'el atından' geldi. makinaya yükledim bile cüneyt abinin verdiği linkteki özellikler eklenmiş durumda. menülere baktığımda wireless flash'ı ve Tv/Av modunda dial ile ISO'nun değiştirilebildiğini birebir gördüm. diğer özellikler de değişmiştir. dpreview forumunda çok tartışılan banding olayı da çözülmüş.

salı gününe kadar beklerseniz, pentax sitesinden resmi sürümünü indirebilirsiniz.

@AS, fotoğrafların japonya'dan talep edilmesi konusunda tebrikler! Stüdyo ortamında, usta ellerde ve güzel bir mankenle çekilince oluyor tabii Artık pentax'ın sitesinde görmeyi umuyoruz

Tarih: 19 Ocak 2007, 21:58 - İp: 81.***.**9.62
soner25
soner25 (üye)
Erzurum / Amatör

Adnan abi tebrik ederim.Zaten o fotoğraflar acayip güzeldi.

Arkadaşlar bende aranıza katıldım.İstanbuldan kardeşimin alıp gönderdiği K10d bugün elime geçti.
Makina gerçekten çok güzel.Ebadı tahminimden büyükmüş.Ele çok iyi oturuyor.
Ama lcd den çekeceğim fotoğrafı önceden görememek biraz zor geldi.Birde kutunun içinden çıkan program cd sini kurdum ama programı açarken sürekli windows hatası veriyor.İnşallah xp yi yeniden kurmak zorunda kalmam.
Bu konuda fikri olan veya benzer şey başına gelen varsa bana çaresini anlatırsa memnun olurum.Herhalde kurulumda bir hata yaptım.Önerisi olanlar.

Tarih: 19 Ocak 2007, 22:35 - İp: 81.***.**0.111
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

yrguner, klavuzla ilgili olarak verdiğin cevap için teşekkür ederim.
acemi38, rica etsem şu çadır malzemelerini aldığın firmanın bilgilerini bana da gönderebilir misin acaba?

Tarih: 19 Ocak 2007, 23:23 - İp: 85.***.**0.22
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Banada lütfen bende ilgileniyorum çadır işiyle. Şimdiden teşekkürler.

Tarih: 19 Ocak 2007, 23:40 - İp: 88.***.**1.172
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Valla makinam K10D olsa hemen alacağım çadırı fakat bu makinaya bu çadır değer mi,bence gerek yok.

Yine de özelden değilde,foruma mesaj atarsan acemi,seviniriz.

Tarih: 19 Ocak 2007, 23:58 - İp: 81.***.**5.76
soner25
soner25 (üye)
Erzurum / Amatör

İşte ilk k10d fotoğraflarım.İlk defa dslr kullanan biri için bakalım beğenecekmisiniz.
Fotoğraflar makinanın üzerinde gelen kit objektifle çekildi.
Adnan abi tavsiyen için teşekkürler.

Tarih: 20 Ocak 2007, 00:16 - İp: 81.***.**0.111
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar çadırı aldığım firmanın ismini yazmayım reklama girmesin, ama telefeonu 0216 472 68 85

Tarih: 20 Ocak 2007, 08:23 - İp: 85.***.**4.249
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

soner25 fotolar çok güzel olmuş eline sağlık. acaba ilk fotodaki dalı kadrajın ortasına değilde mesela sol alt köşeden yukarıya doğru kadrajlasaydın veya croplasaydın nasıl olurdu acaba.?

Tarih: 20 Ocak 2007, 08:26 - İp: 85.***.**4.249
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili AS,

Her sayfada yarım sayfa aynı resimleri tekrar tekrar görmek güzel tabii ki ama 28 sayfalık mesajları okuyana zorluk oluyor... Resimler ikinci mesaj akatrılabilir mi?

Arkadaşlar ekranlarınız kaç inch? Benimki 19" ve 1280x1024 çözünürlükte kullanıyorum, bu sayfanın tam enini göremiyorum, kaydırmam gerekiyor.

Tarih: 20 Ocak 2007, 11:21 - İp: 88.***.**2.211
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Bir gece çekimi denemesi..
Işıkların yıldız gibi görünmesi denemesi için diyaframı oldukça kıstım - ama biraz abartmışım galiba
Değerler şu şekilde

F22
70mm
30"
exp comp. +1
ISO 100

#cfiliz' tarafından 20.01.2007 13:07:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Ocak 2007, 13:04 - İp: 213.***.**6.250