netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

ilk kare bugün malum İstanbulda hava kapalı ve rüzgarlı kuşun kanatlarındada belli. ikinci kare ise dün çekildi.

RAW
F/9.5
1/750
iso 200
300mm. (sigma 70-300 apo)

JPEG
F/5.6
1/125
iso:100
300mm. (sigma 70-300 apo)

Tarih: 19 Ocak 2007, 13:18 - İp: 85.***.**4.249
ahmet79
ahmet79 (üye)
Antalya / Amatör

acemi sen iyiden iyiye nickini değiştir bence,harika resimler çekiyorsun,netlik olsun kadraj ayarı olsun hepsi mükemmeller.bir pentax sahibi lmak için sabırsızlanıyorum. ..son çektiğin resimlerde sigma 70 300 apo makro kullanmışsın.acemi bu lensin makro çekim performansı nasıl çektiğin makro resimler varsa yüklermisin.sende sigmanın 17-70 de var onla 70-300 apo makro kıyaslanırsa hangisi daha iyidir sence ...iyi çalışmalar.

Tarih: 19 Ocak 2007, 14:00 - İp: 88.***.**1.133
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

kees,

sende sigmanın 17-70 de var onla 70-300 apo makro kıyaslanırsa hangisi daha iyidir sence

Bende de aynı lensler var, ikisinin de makrosunun büyütme oranları aynı ama makro çekerken 17-70 ile çok yaklaşabiliyorsun ama 70-300 ile bu mesafe en az 95cm oluyor. Aynı konunun aynı kadraja oturtulmasından bahsesiyoruz tabi. Uzaktan makro çekebilmek çoğu zaman avantajlı olabiliyor, hem ışığı kesmemek hem de kelebek böcek gibi konular çekerken hayvanı ürkütüp kaçıtmamak açısından.

İki lensi bir de kalite açısından karşılaştırırsak, benim gözüme 70-300 APO, çok az daha keskin gibi geliyor.

#ocaklilar' tarafından 19.01.2007 14:47:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ocak 2007, 14:45 - İp: 88.***.**9.45
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

kees, kod teşekkür ederim saolun.

kees inşallah en kısa zamanda isteklerine göre bir Pentax sahibi olursun.
70-300 aponun açıkçası macrosunu hiç test etmedim (macroya olan özel ilgimden dolayı pentax 100mm. macro bekliyorum şimdi bunun macro örneklerine bakıp moral bozmayayım) ufak tefek deneme çekimleri yaptım Cüneyt ustanın dediği gibi 17-70 neredeyse birkaç cm'den netlerken 70-300 aynı kadrajı 1 metreden oluşturuyor. uzaktan çekmenin çok büyük avantajları oluyor. ufakda olsa bir dejavantajı var 300 mm.de macro çekim yaparken makina ister istemez titriyor vs.vs..
İş AF hızına gelince 17-70 harika hızlarda netleme yapıyor buda 17-70'in artılarından biri.

Tarih: 19 Ocak 2007, 15:04 - İp: 85.***.**4.249
deamon
deamon (üye)
İstanbul / Amatör

k10d ile ilgili bu topic'i bir nefeste okudum ve sanırım 1-2 gün içinde bir tane alacağım yanlız aklıma takılan bir şey var.

Portre, macro ve dış çekimde kullanmak için makinayla beraber gelen 18-55 ve 50-200 kit lensleri yerine sigma lens almak daha mı doğru olur ve hangilerini tavsiye edersiniz ? Çok armut piş ağzıma düş olacak ama sigma lenslere ait link de verebilirseniz çok sevinirim.

Tarih: 19 Ocak 2007, 15:39 - İp: 195.***.**3.195
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

http://www.reproset.com.tr/sigma/index_lens.htm

Tarih: 19 Ocak 2007, 16:00 - İp: 88.***.**9.45
yrguner
yrguner (üye)
İzmir / Amatör

peki k10'unu burdan almış arkadaşlar acaba bu durumda türkçe kullanma klavuzu için yardımcı olabilirler mi ileride?

melrock soruna kimse cevap vermemiş ben vereyim.bende k100d var ben ABD den getirttim.Türkçe kullanım kılavuzu için Bükey Fotoğrafçılığa mail attım ve sağolsun Canan Hanım yadımcı oldu.istersen normal kılavuzu kargo ile yollarlar istersen mail yoluyla sana yollarlar.ben mail yoluyla istedim.bayram zamanıydı.Canan Hanım bana kullanım kılavuzunu yollamak için yanlış hatırlamıyorsam kılavuzu basan firmaya mail attığını ve de bayramdan sonra yollayabileceğini söylemişti.hatta ben daha sonra mail geleceği unutmuşum ama Canan Hanım unutmamıştı.hatta cevap vermeyince bana bir kaç mail atmış sağolsun

anlıyacağın Bükey Fotoğrafçılık

Tarih: 19 Ocak 2007, 16:13 - İp: 85.***.**3.116
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Pentax la ilgili na zaman bilgi almak istesem, Canan hanıma mail attığımda en geç 5 dk içersinde cevap aldım. Duyarlılıklarından dolayı Canım hanımı ve Bükey Fotoğrafçılığı bende tebrik ediyorum. Darısı diğer firmalarımızın başına

Tarih: 19 Ocak 2007, 16:22 - İp: 212.***.**0.50
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

ufakda olsa bir dejavantajı var 300 mm.de macro çekim yaparken makina ister istemez titriyor vs.vs..

evet, bunu ben de (doğal olarak) yaşadım. 300mm ile min 95cm mesafede makroyu elde çekmek neredeyse imkansız. Mutlaka tripod lazım, hatta tripod'da bile bazen zorlayıcı oluyor (en azından benim zorlandığım oldu). En ufak bir titreşimde görüntü bozulabiliyor. Doğal olarak 17-70'de böyle bir sorun daha az olacaktır.

Firmware güncelleme hakkında
- Öncelikle işleme tam dolu pil ile başlamak şart.
- Çok karmaşık değil, önce yeni firmware dosyasını sd-karta kopyalıyorsun. Kartı makinaya takıp MENU düğmesine basılı tutarak kamerayı ON konumuna getiriyorsun. Çıkan menüden YES'i seçip güncellemeyi başlatabilirsin.
- Yaklaşık 90 saniyede işlem tamamlanacaktır.

Elbette güncellemeden sonra karttan firmware dosyasını silmek gerekiyor.

Güncelleme yapmak isteyen arkadaşlara firmware dosyasını gönderebilirim

#cfiliz' tarafından 19.01.2007 16:51:02 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ocak 2007, 16:39 - İp: 213.***.**6.250
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

kees sana 70-300 apo sigma'nın macrosu.

1.kare MF 300mm. de ve objektifin önünde elimdeki eski raynox dcr250 var.

2.kare ise yine MF 300mm. ve objektifin en fazla yaklaştırdığı mesafe

Örneğin kolay anlaşılması açısından basit bir tükenmez kalem kullandım.

Not:fotolar orjinal büyüklüklerinden 800 x 536 ya küçültülmüşlerdir %100 crop DEĞİLLERDİR.

#acemi38' tarafından 19.01.2007 17:04:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ocak 2007, 17:00 - İp: 85.***.**4.249