Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Şu an İstanbul üzerinde çok güzel bulutlar var. K10D si olan arkadaşlar birazda dışarıda gündüz fotoları çekin. Makinenin dış performansını da görelim.
Portakalın arkası
k10d kit lensleri sanırın 18-55 ve 50-200??? sizce hangisini almam daha akıllıca olur???
bir 50-200 kit ve bir 17-70 sigma almam nasıl olur???
cevaplarsanız sevinirim,kararımı bıraz cabuk vermem gerekiyor
Ganjin hepsini sigma al bence 17-70 ve 70-300 apo macro memnun kalırsın pentaxtanda 50mm f/1.4 alırsın portre için mis
Sigma AF 70-200 APO EX DG HSM 1,750 YTL
Body 1,668 YTL
17-70 satılan bir mağaza ve fiyatını bulamadım...
onu da ekleyince kaça çıkacak bu?
ileri seviye DSLR fiyatları nedir?
#hamsikoy' tarafından 20.01.2007 21:42:12 tarihinde düzenlendi.
70-300 yazmıştım ben onun fiyatıda 440ytl civarı olması gerek.
Soner yavaş yavaş R1'cileri kaybetmeye başladık.Fakat K10D alman çok iyi olmuş.Seviye atladın bir yerde.
Makinan hayırlı olsun.
Dış mekan çekimlerini bekliyoruz senden.
hamsikoy DSLR olarak K10D mi almayı planlıyorsun?
İlk kez mi DSLR kullanacaksın bilemiyorum ama verdiğin Sigma 70-200 fiyatı(1750 ytl),galiba f/2.8 için olanı.Yani sigmanın klas lenslerinden birisi.
Bu işe yeni gönül veriyor isen ve bütçen kısıtlı ise bu lens maliyetinden dolayı ilk tercihin olmasa olmaz mı??
Sigma 17-70 f/2.8-4.5 lens yaklaşık 750 ytl dolaylarında.Birde yanına Sigma 70-300mm Apo DC Makro alırsan,setin tamamlanmış olur.
Yanlız DC olanı normal macroya göre bir miktar pahalı.DC bir kaplama ve kırılmaları önlüyor.Fakat her 2 modelini de kullanmış arkadaşlar cevaplarlarsa bende pratikte çok işe yarayıp yaramadığını öğrenmiş olurum.
Bende bu her sayfa açıldığında aynı başlığı görmekten haz etmiyorum.Çünkü her seferinde farklı bir sayfa açtığımızda,yine aynı fotoğraflar geliyor ve forumun yarısını kaplıyor.
Adnan abi yada Fikret abi bu işe bir el atsa hiç fena olmayacak.
arkadaslar cevaplarınıza tesekkurler..asinan sigma 17-70i dusunuyorum zaten ama apo 70-300 ü almam cok zor hele 3. bir lense imkan yok..oyuzden pentaxın kit lenslerinden birini ve yanına onun boslugunu kapatacak bir lens daha almayı dusunuyorum..mesela
sigma17-70+kit50-200
yada kit 18-55+sigma70-300
buarada sigma 50mm fiyatı nedir acaba??
yada bu lensleri alabilecegim fiyatlarına bakabılecegim en ucuz adresler..internet yada magaza olarak???
kuzenım 20 gun sonra gelecegi için cabuk karar vermem gerekiyor şimdiden tesekkurler
Arkadaşlar isteğiniz üzerine fotoğraflardan sadece bir tanesini bırakıp diğerlerini kaldırdım.
gaijin ilk söylediğin konfigürasyon daha mantıklı gibi.
Sigma 17-70 ve kit 50-200
Soner makinan hayırlı uğurlu olsun.Güle güle kullan.
Dslr ile çektiğin ilk fotoğraflarda fena değil.İlk fotoğrafında alan derinliği ile yaprağı arka bölümden iyi koparmışsın.
Kıvanç sıra sana geldi haberin olsun.
Sevgili osmanlı,
SLR'ye yeni gönül verdim, 1 hafta oldu olmadı...
Türkiye'de satılan tüm güncel makinaların inceleme, yorum ve kullanma kılavuzlarını okudum. Lens olayını kafamda çözebilirsem K10D, çözemezsem A100 alacağım.(obir taraftaki lens olayı kafamda tamam, Sigma 17-70'in yanına kitteki 75-300 bana ve ona yetecek sanıyorum)
Onlarca yıldır, eskittiğim kompakt makinaların hepsi cep telefonu kamerası kadar yada biraz daha iyi idi...
Çektiğim binlerce fotoğrafa bakıp bakıp, buraya kadar oğlum, becerebileceğin başka bir hobi bul kendine diyecektim ki kendime...
"alet çalışır el övünür" atasözü geldi aklıma.
Hikayem budur.
HAngi marka ve model alacağım konusunda hala kafam karışık...
Sorum şudur:
Bu işe yeni gönül veren ne süre sonra iyi lens alır? O zaman bu elinde kalan takozun parası kadar daha pahalıya mal olmuş olmaz mı? Bu nedenle şimdi kalite lens almak daha ucuza gelmez mi?
Öbür taraftan Cem Yılmaz'ın filmin orijinal DVD'sini alanlara imza sırasında fotoğraf çekene "kara kalem çalışsaydın daha hızlı olurdu" dedi... yeni DSLR makinamın arkasında ayarlarla uğraşırken birden küfür ederek makinamı kırarken hayal ettim kendimi... bu durumda lensi bari ucuz olandan almak daha karlı olabilir.
Çiçeği burnunda çaylaklar için ucuz lens almaktansa SLR-like bir şey almak daha akıllıca olur mu? Lens değiştirme zamanı gelince yeni özellikler eklenmiş DSLR kameralar da biraz daha ucuzlayacağından, toplam cebimizden çıkan parayı düşününce daha ucuza, lensin yanı sıra makinayı da update etmiş olur muyuz?...
...bu durumda, şimdi yeni makina ucuz lens, o zaman gelince eski makina iyi lens olacak elimde... hiç bir zaman mutlu olmayacağım bu fotoğraf işinde. Mutluluğumun fotoğrafını çekebilecek yok mu?
Kafamın tüm karışıklığı sadece bunlardan ibaret değildir!!!
#hamsikoy' tarafından 20.01.2007 22:52:18 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402722 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192103 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -