Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
K10D ciler işi reklam fotoğrafçılığına dökmüşler.Havalar böyle soğuk giderse evde işyerinde bakalım daha neler çıkacak.
Amati ellerire sağlık çok güzel işler çıkarmışın süper olmuş. hepsi güzel olmuşta ilk fotodaki netliğin olduğu bölge, derinlik hissi falan çok daha güzel olmuş. Eh artık yavaş yavaş banada bişeyler öğretirsin artık.
Arkadaşlar 35 x 35 çadırı bütün aparatları dahil birkaç ay önce 80 ytl'ye almıştım 50 x 50 lik olanı yanlış hatırlamıyorsam 100 ytl gibiydi.
İşyerim Yenisahra'da (Yenibosna ile karıştırmayalım kozyatağı yenisahra ) yardımcı olabileceğim bir konu olursa seve seve elimden geleni yaparım.
as ilk mesajındaki fotoları bir sonraki mesajına taşısan nasıl olur, her sayfa açılışında uzun uzun aşağıya inmemize gerek kalmaz.
amati, ellerine sağlık - cidden başarlı olmuş.
@acemi38, bahsettiğin şu çadırı satan firmanın kontakt bilgilerini verebilir misin?
Aşağıdaki fotoğrafı da, bu sabah çektim - sıcak sıcak
Renklerde herhangi bir değişiklik yapmadım, sadece web için boyut küçülttüm. Açıkçası pozlama biraz düşük kalmış gibi geliyor. Photoshop'ta da baktığımda, histogramda belirli bir yerden sonra 0'a iniyor.
Böyle bir görüntüde exp comp. değerini manual olarak arttırmak mı gereklidir acaba?
Çekim değerleri şu şekilde,
210mm
F/8.0
1/350
ISO 400
elde & jpeg
#cfiliz' tarafından 19.01.2007 09:47:42 tarihinde düzenlendi.
as merhaba.Ya gündüz işteyim,akşam da çok soğuk.Bu ara böyle idare edicez artık
acemi38,nezaketin için teşekkürler ama senden öğreneceğim daha çok şey var abi
cfiliz,teşekkür ederim.Akşam evde meyve yoktu abi kusura bakma tornavidalar,demir yığınları felan
cfiliz firma ile ilgili gerekli bilgileri imzandaki e-mail adresine gönderdim.
Pentax K10D ile ilgili, resmi olarak pentax'ın sitesinde henüz yayınlanmamış olan firmware elime ulaştı arkadaşlar. Dosyada yayınlanma tarihi 2007/1/23 olarak görünüyor. Muhtemelen o tarihte resmi olarak pentax'ın sitesinde yayınlanacaktır. Sabırsız kişiler varsa gönderebilirim
Başta, dahili flaşın (Sony A100'de olduğu gibi) harici flaşları kablosuz olarak kumanda edebilme özelliği eklenmiş. Onun haricinde, Tv/Av modlarında dial ile ISO hassasiyetini değiştirme özelliği ilave edilmiş.
Uzun pozlamalarda ortaya çıkabilen dikey bant etkisi hatası da düzeltilen maddeler arasında...
Değişiklikler listesi tam olarak şöyle;
COPY / PASTE
Changes to V1.10
The following function has been added in version 1.10
1. Wireless control of external flash through built-in flash.
2. Instantly return to centre AF point by one push of button in AF select mode.
3. Possible to change ISO setting by dial at TV/AV mode.
4. ISO setting change by dial while the ISO setting is being displayed on the LCD by pushing OK button.
5. Green button function in M mode is available at TAv mode (Hyper manual).
6. AV and TV switch by dial at P mode.
7. Instant return to the default value by green button at strobe light compensation.
The following contents have been corrected.
1. In rare case, vertical stripe at long time exposure.
2. Released “B exposure” and show battery empty sign when using B mode.
Cem dostum bu firmwireı tam olarak nasıl makinamıza yükleyebileceğimizi ayrıntılı olarak anlatırmısın?
Aman Sinan, çok acele etme, Cem sana hangi adımları takip etmen gerektiğini iyice anlatsın ondan sonra yüklersin. Pil kesinlikle tam dolu olacak. İşlem basittir ama işler ters gittiğinde de bir o kadar tehlikeli olabilir.
Teşekkürler Cüneyt abi. Ben sizi daha sık buralarda görmek istiyorum efendiliğinizle benim gibi gençlere örnek olan insanlardansınız.
amati,cfiliz,fhakguder resimleriniz çok güzel.ellerinize sağlık.amati senin manfrotto tripod ve joy stıck çok hoşuma gitti sitesine girdim bakdım..acaba yurtdışından mı getirttin tripodunu birde fiyatını söylersen çok sevinirim.iyi çalışmalar.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402722 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192103 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -