netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Amati selam.Bir süre TV başında olduğumdan yorumları okuyamadım.
Birçok fotoğraf yüklemişsin.Bu fotoğraflarda zor olan kısmı halletmişsin.Bunlar fotoğraftaki kompozisyon,netlik ve gereksiz detaylar.
Ben sadece renk konusunda ilk 2 fotoğrafını eleştireceğim.İlk fotoğrafında yani renkli çiçek fotoğrafında arka plan netsiz olmasına rağmen ön plandaki çiçeğin yapraklara gelen ışıktan dolayı bir miktar doygun olmayan bir görünüme sahip olduğunu düşünüyorum.Bu sebep ile hem lensin müsade ediyor ise diyaframı açar ve arka plandaki renklerin birbirine karışmasının tadını çıkarırdım hemde atıyorum 1 stop diyafram açıyorsan,2 stop daha hızlı enstantane kullanarak ön planda vurgulamak istediğin çiçeğin renklerini ön plana çıkaracak olan loşluğu sergilerdim fotoğrafımda.

2. fotoğrafında sanıyorum ağaç kütüklerinin üzerinde bir dal var ve bu dalın rengi sarı-yeşil ve mor tonları ile kütükle benzeşiyor.Oradaki çiçek mesela kıpkırmızı yada simsiyah olsa idi etki artardı.Netleme ortadaki yaprakta gibi görünüyor ama onda bile yeterli netlik yok.Yaprağın uçlarına dikkatini çekerim.

Sonrakilerde başarı grafiğin büyük bir pik yaparak artıyor.
Ön planda bir ağaç gövdesi üzerindeki sarmaşık ve arka planda konumlanmış deniz-şehir benzeri bir manzara(en azından bana öyle geldi).Burada eleştirebileceğim bir durum yok.Hele ki akkor halinde bir fotoğrafın var ki bittim ona

HDR çıktı mertlik bozuldu
İnan bu teknik beniz kendine aşık etti.Bu yüzden birçok fotoğrafa eskiden çok iyi derken şimdilerde iyi demekle yetiniyorum.

Gelelim senin fotoğraflarında HDR'nin alakasına.
Eğer bu odunların yanarkenki görüntüsünde HDR kullansaydın,bırak beni kimsenin diyecek bir sözü olamazdı.
Niye mi??

Çünkü;
Fotoğraftaki ateş'in görünümü tam olması gerektiği gibi.Ancak sağ alttaki bölümde duran karanlıkta kalmış odunların aydınlatması fazla olsaymış,fotoğrafın genelinde detaysız bölüm kalmayacakmış.
Bunu da Adnan abi'nin söylediği gibi RAW çekim yaparak başarabilirsin.Çekmiş olduğun fotoğrafta sadece farklı EV değerlerini farklı kayıt ederek(JPEG olarak mesela -2Ev,-1Ev,0Ev,1Ev,2Ev) ve bunları istediğin bir programda birleştirerek kayda değer başarılara imza atabilirsin.

Yeteri kadar yorum yaptım galiba.
İyi geceler diliyorum.

Tarih: 22 Ocak 2007, 00:53 - İp: 85.***.**8.206
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yahu baksanıza adam benım laf sokmalarımı(estafurullah olurmu oyle sey) sayıyor uyuyabılmek için,uykuları kactı hala alamadı makınayı,almayı bırak karar veremedi..şeytan diyor makinan gelince atla trene, bi saatte kutahya, hibe et makinayı pazarbeye gitsin..ama pazarbey 18-200 olmaz ya kit yada 17-70...

sen yine topic acarsın gerci "lens alma sorunu-almaya gidiyorum" diye e onuda flassv alsın bende ogrenciyim biyerde

#gaijin' tarafından 22.01.2007 02:26:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Ocak 2007, 02:25 - İp: 88.***.**5.151
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Dur bakılım önce çamaşır makinası alma sorunum var onu almaya gidiyorum.

Tarih: 22 Ocak 2007, 08:39 - İp: 85.***.**7.141
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

osmanlı çok teşekkür ederim.Benimde dikkatimi çekmişti söylediklerin ama senden de aynılarını duyunca hataları anladım tam olarak.Eline sağlık sağolasın bu kadar detaylı yazmışsın.
Hdr için bir birleştirme programım var aslında ama sen hangisini tavsiye edersin?
Selamlar.

Tarih: 22 Ocak 2007, 09:12 - İp: 81.***.**8.226
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

amati photomix mi kullanıyorsun bilmiyorum ama ben onu tavsiye ederim.

Tarih: 22 Ocak 2007, 10:31 - İp: 88.***.**2.92
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

as teşekkürler.Evet photomix kullanıyorum ama çok başarılı sonuçlar alamıyorum.Programın kullanımı ile ilgili şöyle özet bir bilgi aktarımı yapabilir misin?

Tarih: 22 Ocak 2007, 10:43 - İp: 81.***.**8.226
soner25
soner25 (üye)
Erzurum / Amatör

Osmanlı bahsettiğin fotoğrafı croplayıp tekrar yükledim.Böyle daha iyi oldu galiba.

K10d nin gökyüzüne verdiği renkler çok hoşuma gitti.

Tarih: 22 Ocak 2007, 11:20 - İp: 88.***.**7.240
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Günaydınlar, HDR için Photoshop'ta da Merge To HDR diye bir fonksiyon olduğunu hatırlıyorum, birleştirdikten sonra level'lar ile biraz oynacında iyi sonuçlar çıkabiliyor.. (bkz. HDR yapmaya çalışan amatör kişi cfiliz) Photomix'i ise hiç kullanmadım...

Ben de bir K10D fotoğrafı yükleyeyim, öyle pek teknik değil, düzmece bir foto Yaklaşık 40 cm mesafe 50mm ve F/1.7'de çekince, net alan sadece +/- 0.2 cm gibi çok az kaldığı için (http://www.dofmaster.com/dofjs.html sitesinde hesaplama yapılabiliyor), biraz netlik problemi olmuş. Föndünün kendisinden çok, içinde durduğu porselen kabın kenarları netlenmiş gibi...

F1/7
50mm
ISO 400
1/30

Tarih: 22 Ocak 2007, 11:24 - İp: 213.***.**6.250
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Soner cropladığın fotoğraf daha güzel olmuş.Diğer fotoğrafında da gökyüzü ve bulutları çok güzel yakalamışsın.

Amati Photomix de fotoğrafları birleştirdikten sonra Tone Mapping ile üzerinde her türlü ayarı yapabilirsin.

Elimde az sayıdaki K10D fotoğraflarından birine yaptığım uygululamayı aşağıya yükledim.
Fotoğrafın çekildiği yer sana tanıdık gelecektir.

Orijinal fotoğraf

HDR

Tarih: 22 Ocak 2007, 12:09 - İp: 88.***.**0.28
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Soner selam.Evet bu şekli eski halinden daha başarılı görünüyor.Ama ben yani kılı kırk yaran kıvanç mutlaka bir kusur bulurum değil mi?
Fotoğrafında sadece etkiyi güçlendirmek için yapraklar fotoğrafın ortasına kadar gelebilirdi ancak bunun için dalı aşağıdan almak yerinde dal'a bir miktar daha yaklaşarak, yaprakların bir miktar büyük görünmesini sağlayabilirdin.Bu şekilde yaprakların üzerindeki ayrıntılar da belirginleşirdi.

Adnan abi ben RAW çekim yapıp,farklı ev değerleri ile jpeg kayıt ettiğim fotoğrafları photomatix'de birleştiriyorum ancak hiç de içime sinen bir fotoğrafa ulaşamıyorum.Noise olmayan fotoğraflar bu uygulamadan sonra kumlu oluyor.Ve HDR uygulaması fotoğrafa çok az etki ediyor.

Yardım lütfen,herhalde senin dışında başarıya ulaşan yok

Tarih: 22 Ocak 2007, 14:01 - İp: 85.***.**2.122