Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Tolga bana da ne kadar fazla sayıda çekim yaparsan,o kadar iyi olur demişlerdi.
Fotoğrafı HDR uygulamasına çevirmek için RAW fotoğraf üzerinde çeşitli Ev değerleri uygulayıp,bu fotoğrafları birleştiriyorum.Bu sebeple fotoğraf sayısının bu kaymaya yol açacağını sanmam.
Ancak birkaç adet JPEG çekim,seri çekim ile yapılsaydı,tripod ile bile kayma yaşanabilirdi.O zaman sana hak verirdim ve sorun bundan da kaynaklanıyor derdim.
Galiba RAW çekim bile olsa kullandığım makinanın kompakt olması beni sıkıntıya sokuyor.En ufak bir oynamada iso 80 lik gündüz çekimlerim bile RAW oynaması sırasında bile inanılmaz bir biçimde kirlenme gösteriyor.
Trajikomik bir hal anlayacağın
sevgiliadnan, açıklamanı yeni okudum ve teşekkürederim.bizim gibi yeni öğrenenler için olsa feneda olmazdı.diğer arkadaşlarında bu HDR işinde zorlandıklarını hissettim.ama olsun k10D alınca çalışırız.
drvolkan selam.
Aşağıya yüklediğim HDR çalışması Kıvanç ve amati için aslında HDR uygulama amacı ile çekilmemiş bir fotoğrafa yapıldı.
K10D nin 5 adet fotoğrafa kadar HDR çekimi yapabilmesi mümkün.Bu bir kaç kısıtlama ile 9 a kadar da çıkabiliyor.
Kıvanç Photomix de Tone Mapping içinde noise leri azaltabileceğin özellikler bulunuyor.Eğer bunu yapamıyorsan RAw larını jpeg e çevirirken NR uygulaması yapıp noise i azaltabilirsin.
Benim anladığım sen fujinin raw larını jpeg e çevirirken sıkıntı yaşıyorsun.Photomix aşamasından önce noise temizliği yapmayı dene.Olmadı hafta sonu küçük bir Aydın seyehati senin işini çözer.
Ah Adnan abi benim sorunum senin dediğine yakın sanırım.Ama bu aralar sınavlara hazırlandığım için fotoğraf çekmeye bile fırsatım olmuyor.3 hafta sonra rahatlayacağım.O vakit bir İzmir gezisi belki ayarlarız.Fikret abi'de laptop'uyla gelirse,ben RAW çekimleri orada yüklerim ve sen bir el atarsın.
Neyse işte,hallolur bir şekilde.
Amati,yok mu yeni fotolar??
Acemi,Cem fotoğraflar bekliyoruz sizden de...
kartları karşılaştıran oldu mu?
1) SANDISK Extreme III Hafıza Kartı (133X)
2) SDHC Class 2
3) 150X kartlar arasında K10D çekim ve kayıt hızını yavaşlatan var mı?
Hepsi aynı mı?
#hamsikoy' tarafından 22.01.2007 22:52:55 tarihinde düzenlendi.
Kıvanç sen uygun bir zamanda Aydın a gelmeye bak.Fikret in laptopunun pili 15 dakikada bitiyor.
Ayrıca onda Photomix ,NR programları bulunmaz.Senin derdine çare bende.
Senin raw işleme programın fotoğrafları tif e çevirebiliyordu değilmi.
Osmanlı,
Haftasonu Istanbul'daydım, ama açıkçası pek de fotoğraf çekemedim. C.tesi akşama doğru gelebildim, ışık zaten çok azalmıştı. Pazar da birkaç deneme oldu da, pek başarılı bi' şey çıkmadı Galerimde cumartesi akşamı Topçular - Eskihisar feribotundan bir kuş fotoğrafı ekledim. Renkler iyi çıktı, ama netleme sorunu olduğunu bilgisayara yükleyince fark ettim. Az ışıkta hem gemi hem de kuşlar hareket edince olmuyor tabii
Bu arada, HDR için, farklı pozlamalarda tekrar tekrar çekmek mi yoksa, aynı RAW dosyası üzerinde pozlamayı değiştirerek mi birleştirmek daha anlamlı geliyor sizlere..?
Cem aralarında pek fark yok.Ancak çektiğin obje hareketli ise bir kaç fotoğraftan HDR yapamazsın.O yüzden tek bir pozdan yapmak daha iyi.
hamsikoy merhaba,
söylediğin kartlar birbirinin benzeri değil malesef. şöyleki normal sd kart teknolojisinin desteklediği Fat16 dosyalama sisteminden dolayı en fazla 2GB kapasiteye kadar çıkabildikleri belirtiliyor. (nasıl olduğunu bilmiyorum ancak şu anda piyasada normal sd kart olup 4GB kapasiteye sahip olanlar da var) iste sd kart teknolojisinin tıkandığı bu noktada SDHC dedikleri daha yeni bir sd kart teknolojisi çıkarmışlar. bu teknoloji Fat32 dosyalama sistemini kullandığı için 4-32GB arası kapasitelere kadar genişletilebiliyormuş. zaten SDHC da Secure Digital High Capacity anlamına geliyor. dolayısı ile SDHC, gerek yüksek kapasiteleri gerekse kullandığı dosyalama sisteminin hızından dolayı daha iyi bir teknoloji olarak gözüküyor. ve bu teknolojide de bir takım standartlar koymuşlar. örneğin: Class 2 (en az 2MB/sn hızında veri okuma ve yazma), Class 4 (en az 4MB/sn), Class 6 (en az 6MB/sn), gibi fakat gel gör ki şu anda piyasada bulunan SDHC kartların hızlarının hiç de bu avantajı yaşattığı söylenemez. çünkü normal sd kartlarda 133x 20MB/sn veri okuma ve yazma hızına karşılık gelirken, SDHC kartlarda piyasadaki en yüksek sınıf olan Class6 ancak 6MB/sn gibi bir veri okuma ve yazma hızına karşılık gelmektedir.
Benim de bildiğim buna yakın şeyler.K10D nin bufferi oldukça iyi ama sd kartların düşük yazım hızlarından dolayı seri çekimde 3.3 fps toplamda 9-10 raw fotoğraftan makinanın buffer ı dolup karta yazılma işleminin bitmesini bekliyor.Daha hızlı sd kartları çıktığında K10D nin 3.3fps yi hiç tıkanmadan yapabileceğini düşünüyorum.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192103 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -