Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Pentax K10D
Lens: 18-55mm. kit lens.
Exif bilgileri fotoğrafın üzerindedir.
ilk ikide sorun yok ama son fotograf zor acıldı epeyi..
Arkadaslar ben bu firmware yı yukleyemedim. bilgisayara indirip sd karta kopyaladım. menu tuşuna basılı iken makinayı actım. Lcd ekranda version 1.00 diye bir uyarı cıktı ve birkac saniye sonra kayboldu. Tarif edılıgı gıbı menu falan cıkmadı karsıma. Yukleyenlerden yardım rıca edıyorum.
Bende 18-200 alacak olsam tamron alırım. Belki ilerde inş.
Mecnun sd kartının içindeki bütün dosyaları önce sil.Sadece Firmware kalsın.Ondan sonra dene.
gaijin mesele değil fotoğrafların dosya boyutlarını küçülttükmü hızlı açılırlar.
Ben fotoğrafları özellikle exif leri üzerinde yüklemeye çalıştım ki üzerlerinde oynama olmadığı belli olsun diye.
Fotoğraflar keskinlik açısından çok başarılı.Fotoğrafların tam boylarını zoom yaptıkça keskinliği daha da artıyor.
Vinç (Kamyon) lu fotoğrafı dadanagast tam boy olarak inceledi ve kadrajın tamamında keskinliğin aynı ve 400-500 X büyütmelerde fotoğrafın IQ sunun çok yüksek olduğunu K10D nin üzerindeki ucuz kit lensi ile sınıfında en iyi fotoğraf kalitesi veren makina olduğunu söyledi.
Bu makinaya kaliteli bir lens takıldığında alınacak sonuçları artık tahmin etmek zor değil.Ama bütçesi kısıtlı arkadaşlar kit lensleri ile rahatlıkla yetinebilirler.
2 Tane ayrı sd kartta aynen dediğin gibi sadece firmware kalacak sekilde denedim ama maalesef. Tarif edildiği gibi yaptım. Menu tusuna basılı tutarak makınayı actım. Bu arada yine denedim.
Mecnun anladığım kadarı ile makinan yazılımı görmüyor.
Sd karta attığın yazılımın ismini fwdc162b.bin olarak görüyormusun.
k10e110w olarak görunuyor. cfilizin verdiği linkten windows uyumlu olan dosyayın indirdim. Acaba yanlışbırsey mı yaptım
Valla bende beceremedim iyimi:D Kaç türlü denedim ama versiyon 1 olarak açıyor makinayı hiç seçenek çıkmıyor
Mecnun ver.1.10 dediğine göre zaten yüklemeyi yapmışsın.
Sinan senin için dosyanın zip ini aşağıdaki adrese yükledim.Zip ten aç bir daha dene.
Yükleme adresi
BURADA
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192103 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -