Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
ocgultekin, bahsetmiş olduğun istDL modelinin incelemesini yapmıştım, cihazın en büyük sorunu focuslamaydı. K10D yide tanıtım toplantısında kullandım. Focuslama arasında iki cihaz arasında dağlar kadar fark var. K10D de focuslama sorunu diye birşey yok.
..makina herseyiyle cok iyi,gercek olamayacak kadar
Evet gaijin, katılıyorum. Hatta bir süre sonra insan paranoyaya başlıyor. Bir yerde mutlaka bir kusur olmalı
İzmir'de pentax k10d satın alan var mı? Nerelerde bulunuyor, fiyatları nedir?
merson ben dün siparisimi verdim 2200 ytl çift kit lens berabercebu arada kemeraltında buldum
golden,
nereden ve taksit var mı, aksesuar olarak filtre, yedek pil dahil mi?
golden dün yazını farketmemişim kusura bakma.K10D çok iyi bir tercih.Makinan şimdiden hayırlı olsun.
Merson Bükey fotoğrafçılığa mail atarsan sana İzmir de nerede K10D bulabileceğini söylerler.
Aber makina daha dün geldiği için elimde istediğin türden yani gün batımında sadece 400 ıso değerli bir fotoğraf vardı onu ve cropunu aşağıya yükledim.
Nosie görünüp görünmediğini kontrol etmek istiyorsun biliyorum.Fotoğraf noiselerin en çok belirginleşeceği türden bir fotoğraf ama noise yok.
Fotoğrafı dün akşam evimin balkonundan çekmiştim.Cropu hemen alt tarafta.Cropun alındığı yeri fotoğraf üzerinde çizerek işaretledim.
Pentax K10D
Lens: 18-55mm. kit lens.
ISO 400
as tesekkür ederim özellikle bu son fotografindan sonra ve seninde beğenmenden sonra bende rahatladım.Gerci biz senin teknik becerine sahip olmadıgımız icin bu kalıtede cekermıyız o da şüpheli ya merson özelden mesaj atıyorum
#golden' tarafından 24.01.2007 09:48:15 tarihinde düzenlendi.
Genel bir soru,
Bu makinanın (veya genel olarak d-slr'lerin) RAW ile daha başarılı sonuçlar verdiğini de biliyoruz.
Peki, RAW'ı JPEG'e çevirirken optimum ayarlar konusunda bir tavsiyeniz var mı? Yani, Photoshop CS2'yi düşünürsek, Camera RAW kısmında "Detail" başlığı altında Sharpness var, bir de daha sonra Filter kısmında -bildiğiniz gibi- Unsharp Mask var. Öncelikle bu ikisi sizce aynı mıdır?
Sanki Camera RAW kısmında, direkt RAW'dan çevrim yaptığı için, daha az kayıplı / daha başarılı olacakmış gibi geliyor. Son olarak Camera RAW kısmındaki Sharpness değeri için tavsiye edebileceğiniz bir değer var mı? Ya da her fotoğrafa göre göz kararı mı yapmak lazım..?
Benden de bir fotoğraf...
Kompozisyon vs açısından pek çok eksiği / hatası olabilir. Ancak keskinliği hoşuma gittiği için paylaşmak istedim. @AS, tabii seninki kadar keskin olamaz
RAW olarak çekildi, PS CS2'de Sharpness %40 uygulandı. Başka herhangi bir müdahale yok.
Crop'ta az da olsa bir miktar noise göze çarpıyor. Normalde sahneyi biraz az pozlamışım. Photoshop Camera RAW otomatikte yaklaşık 2,4 stop arttırdı. Yanılıyorsam düzeltin, sanırım yaklaşık ISO 400'e karşılık geliyor böyle olunca..
Çekim değerleri
Lens: Sigma 70-300
70mm
F/4
1/500
ISO 100
Polarize filtre
Önce orjinali
Bu da 100% crop
#cfiliz' tarafından 24.01.2007 11:10:49 tarihinde düzenlendi.
#cfiliz' tarafından 24.01.2007 11:51:19 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192103 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -