Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Kıvanç selam.
Söylediğin şey nosie değilmi.
Sen şu fotoğrafı tam boy olarak bir yere yüklede tahmin ettiğin şeymi bakalım.Çünkü bayağı benziyor.
HDR işini çözmüşsün.Photomatix in tam sürümünü buldunmu.
HDR fotoğraflarında noise de olmasa bayağı iyi olacak.Fotoğraflarını hdr yapmadan önce noise temizliği yapmayı dene.
Arkadaşlar bugün K10D ile epey fotoğraf çektim.Onlardan bazılarını yarına yüklemeyi planlıyorum.İçlerinde 1600 ve 800 ıso fotoğraflarıda bulunuyor.
Meteoroloji balonu olabilir
Günaydın arkadaşlar.Sizlere dün çektiğim 3 adet K10D fotoğrafı yüklüyorum.Fotoğrafların ıso değerleri 200-400 ve 1600.Exif bilgileri fotoğrafların üzerinde bulunmaktadır.
1600 ıso lu fotoğrafta makina ayarları içinde NR on idi.
Fotoğrafları masa üstüne kaydedip exif bilgilerini inceleyebilirsiniz.
NOT: 3 fotoğrafta elde çekilmiş tripod kullanılmamıştır.Titreşim önleme fonksiyonu (SR) açık.
Pentax K10D
Lens: 18-55mm. Kit lens.
Pentax K10D
ISO 1600
Pentax K10D
ISO 400
#as' tarafından 25.01.2007 09:04:44 tarihinde düzenlendi.
ah arkadaşlar ah..
Osmanlı sen bir yandan, as sen diğer taraftan böyle güzel İzmir fotoğrafları gönderdikçe, özlediğimi fark ettim İzmir'i
20 yıla yakın kaldım İstanbulda ama gene de İzmirin çok daha güzel bir kent olduğunu düşündüm hep...
Adnan abi demek sen K10D ile İzmir'de çekime gidiyorsun gizli gizli.
Tüh denk gelseydim baskın yapardım sana.
Bende dün öğleden sonra bir fırsatını bulup Alsancak da bir miktar RAW çalışma yaptım.
Malum seçim öncesi
K10D fotoğrafların çok başarılı.Ayrıca kompozisyonda.
Birde iso 1600'de NR kapalı çekimler istiyoruz.
Hatta elde 1-2 saniye süreli çekimler.
Ya Adnan abi ben bu fotoğrafı tam boyut nereye yükleyebilirim?
Varmı RAW dosyayı yükleyebileceğim bir yer?
Olmadı RAW'dan Jpeg'e çeviririm.Tam boyut yüklerim bir yere genede.
Ama UFO olduğunu düşünmeye başladım bende.Yoksa Uzaylılar;
Çok çok ileri bir teknolojiye sahip fotoğraf makinası vermek için beni yanlarına mı alacaklar??
20 sene sonra çıkacak olan Kasselblad H10D-500MP
Adnan Bey, merhaba.
Usta ellerde makina ayrı bir güzel çekiyor. tebrikler.
3. fotoğrafınızın Exif bilgilerine baktığımda "image" kısmıyla "PentaxMaker Notes" kısmındaki bilgilerin farklı olduğunu farkettim. Hangisi doğrusudur.
Bir de spot metering yaptıysanız resmin hangi kısmına spot yapmıştınız.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
..................................
Image
Metering mode Spot
Contrast Normal
Saturation Normal
Sharpness Hard
Pentax Maker Notes
Metering mode Multi-segment
Saturation Low
Contrast Low
Sharpness Soft
erex selam.
Yorumların için teşekkür ederim.
Exif de bahsettiğin bilgilerden ilki doğru.Fotoğrafların sitede açılırken yavaşlığa sebeb olmaması için jpeg kalitesini Hıgh-Medium-Low dan low u seçerek dosya boyutunu küçültüyorum.İlave bilgiler bu aşamada Pentax Photo Laboratry tarafından eklenmiş olabilir.
Exif leri bozmadan küçültmeyi başka yazılımlarla yapmaya çalıştığımda o yazılımlar mesala P/S ,software kısmına kendi adını kaydediyor.O zamanda fotoğrafın işlendiği düşünülebilir.
Ayrıca fotoğrafların dosya boyunun kaydedilirken Low olması kuşkusuz kalite kaybına da neden oluyor ama bu şekilde sitede hızlı açılıyorlar.
Spot ölçümde karenin tamamına baktıktan sonra kendimce ortalama bir ışığa sahip nokta belirleyip ölçümü oradan yapıyorum.Daha sonra çekilen fotoğrafı Lcd den kontrol edip ışık miktarı iyi değilse çekimi tekrarlıyorum.Ben fotoğraflarımda ışık ölçümünü genelde spot ta yapıyor sadece güneşli havalarda Landcape çekimlerinde multimetering i kullanıyorum.
K10D nin spot ölçümü kadrajın 1/100 den alabilmesi ölçümü çok iyi yapabilmesine sebeb oluyor.
Ama bu modu çok iyi kullanamamak ışığın çok dengesiz olduğu fotoğraflar çekilebilmesinede sebeb olabilir.
Kıvanç fotoğrafın tam boyutlusunu BURAYA yükleyip vereceği adresi bize bildir.Biz oradan indiririz.
Kıvanç 1600 ıso da fotoğraf çekerken NR yi kapatmanın bir anlamı yok.Ama merak ettiğin NR nin fotoğrafı flulaştırıp flulaştırmadığı ise onu da daha sonra gösteririm.
Yukarıdaki 1600 ıso fotoğrafına baktığında kayıt kalitesi low olmasına rağmen ve NR de açıkken gayet keskin gözüküyor.
Aslında Pentax Photo Laboratry nin fotoğrafları keskinleştirme performansı çok iyi değil.Bu işlemi P/S de yapsam çok daha kaliteli keskin sonuçlar alabilirim.Ama buradaki amaç orijinal çıktıyı sizlere göstermek olunca makinanın orijinal yazılımdan başka bir şey kullanmıyorum.
Fotoğraflarda pozlama sürelerinin 1/4 ve 1/6 sn. ye olmasına ve elde çekim yapılmasına rağmen titremeden kaynaklı herhangi bir fluluk olmamasına dikkatinizi çekerim. SR mükemmel çalışıyor.
Adnan abi BURAYA dediğin yere tıklanmıyor.Sen iyisimi bana bir adres var ve oraya RAW mı yoksa RAW'dan çevirdiğim jpeg'i mi yükleyeceğimi söyle.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192103 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -