Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
MERHABA..
burada kaliteli..sevgi dolu..olgun..efendi..mutlu) insanlardan oluşan bir grup oluştu..k10d fun klüp)
Sevgili Adnan beye önerim bu havayı devam ettirmek..Yaz başı veya sonu ADNAN beuin önderliğinde K10D FOTOĞRAF SERGİSİ öneriyorum..bükey foto belki sponsor olabilir..saygılar
TheGood diğer arkadaşlardan da böyle talep gelirse bunu Bükey fotoğrafçılığa iletiriz.Onlarında böyle bir isteğe duyarsız kalmıyacaklarını tahmin ediyorum.
Böyle bir oluşum için yeterli talebin olmasını bekliyelim.Başka bir topicte makina bulmakta sıkıntı çektiğini yazan bir arkadaşa Sinan bey (Bükey Fotoğrafçılık)hemen cevap yazıp olaya açıklık getirdi.Bu da şunu gösteriyor'ki Bükey fotoğrafçılık sitemizi ve burada yazılanları takip ediyor.
Adnan abi bükey fotoğrafçılık şu an yazımı okuyorsa bende şunları söyliyeyim de olayı güzel bir yere bağlayayım.
Mesela Bükey foto,genç fotoğrafçılara sponsor olsa(mesela benim gibi),onlara Pentax K10D+16-45mm+50-200mm verse ve bu gençler de Pentax'ın reklamını yaparak çektikleri fotoğraflar ile K10D sergileri açsalar.Nasıl olur??
Sinan bey belki okuyordur.
Misal;
K10D-İnsan konulu sergi,K10D yaşamlar,K10D Türkiyemden hayat manzaraları gibi...
Böyle bir durum için ilk başta ben gönüllü olurum seve seve.Kim olmaz ki
Örneğin Canon-Süha derbent.Üstelik onu afrikaya da gönderiyorlar.
Yaşasın K10D kardeşliği.
Adnan abi ben binanın üzerindeki fotoğrafı RAW'dan jpeg'e çevirdim.
Sadece ve sadece 5120x3840 pixel'de yükledim.Yaklaşık 3.6MB kaplıyor.
İşte link; http://www.speedyshare.com/198673330.html
Adnan bey ilginize teşekkürler...çok hoş olacağı kanaatindeyim..ayrıca ''pentax''olayında bir aykırılık oturmuş düzene tepki..görüyorum..inanın makinama aşık gibiyim.yatarken başucuma koyuyorum (devamlı okuyorum photoshp..vs)bence pentax bunun devamınıa getircek ve çok üst düzey başka bir makina ile devam edecek..bizimde lensler işe yaramaya devam edecek saygılar KARTAL)
Kıvanç sen çok masraflısın Sinan bey senin yazını kesin okumaz.
Fakat "Pentax K10D ile Türkiye manzaraları" fikri güzel duruyor.
Ne yapayım Adnan abi
K10D benim gibi birçok ''Öğrenci adam'ın'' bütçesini aşıyor.
Hatta K100D'de.
Ama ben K100D almazdım,K10D'yi gördükten sonra.
Sen indirdin mi siteden benim jpeg'i ?
Bu arada Adnan abi,unutmadan söyliyeyim,K10D başlığı altına 9500 fotoğrafları yükledim hani HDR uygulamalı.Artık yüklemeyeceğim ama istersen yüklediklerimi de silebilirim.Sadece K10D olmuş olur forumda.
Adnan abi sen 30D ile K10D kullanmış bir kişi olarak,
K10D'deki SR özelliğini saymaz isen,her iki modeli kıyaslarmısın mümkünse??
Eğer işin içerisinde lens faktörü giriyor,bu karşılaştırma sağlıklı olmaz diyorsan,
ben sana şu kıstasları sorayım:
Her iki makinanın;
-Vizörünü,
-Elde tutuş ve sağlamlığını,
-Lense bağlı olmakla birlikte focuslama hızlarını,
-Ergonomilerini,
-İso performanslarını,
-Malzeme kalitesini,
-Menü sisteminin kullanışlılığını,
-Makinanın barındırdığı özellikleri,
kıyaslamanı rica edeceğim.
Her iki modelinde tek eksiği bana HDR özelliğinin bulunmaması gibi geldi.
Ancak K10D'nin senin bahsettiğin gibi yağmur hatta gres yağına karşı dayanıklılığı,beni hayrete düşürdü.
adnan abi sagolasın ozamn beyaz ayarını otamatikte bırakıcaz gerisine karısmıyacaz))
Golden zaten ps'de beyaz ayarını yaparsın,o çok mühim değil ama makina içerisinde keskinlik,kontrast ayarları varsa onları Adnan abi'ye bir sor.
SEVGİLİ KIVANÇ
ben makinamı d200 le dahi değişmem sana yeminde ederim..eline almayan anlamaz..)5d veya d2xs le değişebilirim..gerçekten çok özel makina..firmware desteği ile 50 asa ya inerse inanılmaz fotolar çıkacak.lens desdeği artıyor..sigmayı uyandırdım)sigmanın 50-500 pentax uyumlu lensi gelecek dahada çeşitler getirecekler..
yaşasın k10d kardeşliği
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192203 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -