Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Bu kardeşlik oscar alır be
Kıvanç önemli değil kalsın.Topiğe seninde soruların ve yorumların ile katkın oluyor.Fotoğrafı indirdim.Bana kuş gibi göründü.
Fotoğrafı 300 kez büyütüp noise den temizledim.Bir de sen bak bakalım.
Golden evet beyaz ayarını otomatikte bırak.Ben hiç şaştığını görmedim.
Kıvanç
Vizör K10D
Fokus hızı birbirine çok yakın.
Ergonami.Birbirinin kopyası gibi.
Iso .30D
Malzeme kalitesi.30D
Menü sistemi.Her ikiside kolay.Ancak K10D nin en çok kullanılan özellikleri menülerden çıkartılıp kolay erişim için dışarıya alınmış.(D200 deki gibi)
Özellikler.Konumuz gövde olduğuna göre SR den ,DR den ve 22 bit lik konvertöründen dolayı K10D.
30D nin 1/8000 shutter speed hız ve 3 e 5 fps. avantajı var .
Fiyat .K10D
Artık bu özelliklerden en çok hangisi kullanıcı için önemli ise seçim ona kalmış.Çünkü her iki makinada çok iyiler.Her ikiside sahibini mutlu eder.Tabii bu seviyede D200 ü de unutmamak lazım.Onuda kullandığım için iyi biliyorum.
Yukarıda yazdığım her ikiside sözünü her üçüde diyerek düzeltiyorum.
Kıvanç senin uzaylı fotoğrafının croplanmış hali aşağıda.
#as' tarafından 26.01.2007 00:38:16 tarihinde düzenlendi.
'''GANDALPH'' ADNAN
Evet Adnan abi,bilgilendirme için teşekkürler.
Crop'a bakıyorum ve kuş görüyorum,uzaylılar uçan daireyi gelştirmedi iseler.
Adnan abi K10D incelemenin bitmesini bekleyip sitede K100D ve 30D gibi ayrı bir başlık mı açacaksın yoksa şu anki gibi yapıp devamlı incelemenin tamamlanmasını beklemeden bizlerle paylaşımda mı bulunacaksın??
Ben müsadenizi istiyorum.Yanıtları yarın okurum artık.
TheGood
Kıvanç diğer incelemeler gibi detaylı bir incelemeyi hazırlıyorum (30D ve K100D gibi).İncelemeden sonra belki yeni bir başlık açmayıp buradan isim değişikliği yaparak da devam edebiliriz.Benim incelemeyi doğru ve düzgün yapabilmem için önce makinayı iyice tanımam lazım.Artılarını eksilerini ancak kullandıkça anlıyabiliriz.
#as' tarafından 26.01.2007 00:10:49 tarihinde düzenlendi.
K10 D 18-55 kit lens
f:4 1/30 iso 560
Fotokritk adresi:BURADA
---
50-200 kit lens 150 mm f 6.7 1/250sn iso 140
Sevgili Adnan bey;
Benim size bir sorum olacak..daha sizle tanışmadan ben güvenilir bir arkadaşın önerileriyle sigma lens takımı aldım 10-20,17-70,105 .2.8 macro,70-300...ancak burada devamlı pentax orijinal lensleri ile örnekler görüyorum..acaba hatamı yaptım..yol yakınken aras fotodan değiştirebilirim..öneriniz nedirii saygılar..KARTAL
#thegood' tarafından 26.01.2007 00:28:48 tarihinde düzenlendi.
fhakguder selam.
Birinci fotoğrafında gökyüzünün renkleri baştan çıkartıcı,benim çekmeyi çok sevdiğim türden.
İkinci fotoğrafta ise yansımalar çok güzel.Tebrikler.
thegood K10D ürün incelemesi için bana Bükey fotoğrafçılıktan geldiği için üzerinde bu iki kit lens bulunuyor.İncelememiz tamalanıncaya kadar bu lensleri kullanacağım.
Fakat ayrıca Reprosetten K10D incelemesi bittikten sonra bu makina için açılan bu topicte K10D ve sigma lenslerinden örnek fotoğraflar koyabilmek için Sigma 10-20 ve 18-200 lens talebim oldu.Reproset bu olaya sıcak baktı.Çok yakında Sigma 10-20 mm. lens elimde olacak.Ama bu lensin fotoğrafları topicte yer bulurken incelemenin galeri bölümünde bulunmayacak.Çünkü o inceleme Pentax ın talebi doğrultusunda yapılıyor.
Aldınız lensler bence çok iyi.Fiyat / performans açısından en iyi seçimi yapmışsınız.Değiştirmenize hiç gerek yok.
içimi çok rahatlattınız çok sağolun..50-500 sigma ile ilgili cok metiyeler okudum belki 70-300ile değiştiririm tam olur.. ..sağol KARTALIM..
Teşekkürler Adnan Bey.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455427 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192203 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -