netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Adnan abi en sonunda geldi bizim kahraman.Yakında turlara başlarsın.
İnşallah Tolga sende yakında K10D'yi test edersin.
2 koldan bir test ve kullanıcı arkadaşların destekleri ile aydınlatıcı bir inceleme olacağı kanaatindeyim.
Haydi hayırlısı
Gözüm bu forumda olacak.

Tarih: 23 Ocak 2007, 23:50 - İp: 88.***.**7.2
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Bakalım S9500'ün benim yapabildiğim kadarıyla HDR halini beğenecekmisiniz??
Unutmadan söyliyeyim,bu fotoğraf K10D forumuna bir saldırı değildir,elimde K10D olsaydı bundan kat kat üstün HDR çalışmalarını yayınlardım.
Bu makina ve üzerindeki lens ile ancak bu kadar

Tarih: 24 Ocak 2007, 00:07 - İp: 88.***.**7.2
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

cok dogal gorunuyor..

Tarih: 24 Ocak 2007, 00:20 - İp: 88.***.**1.230
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Gaijin doğal yani HDR uygulaması yokmuş gibi bir görünümü mü olmuş?
Yorumun nedir??

Üstadlar photomatix'de noise yok etmek ve sanıyorum lenslerin üzerlerinde filtre takılı olduğu zaman güneş ışınlarının karşıdan alındığında fotoğraf karesinde oluşan lekeleri önlemenin bir yolu varmı??
Yoksa photoshop'da hangi yollardan giderek başarabiliriz bu işi??

Tarih: 24 Ocak 2007, 00:35 - İp: 88.***.**7.2
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

RAW çekimlerimin farklı Ev değerlerini jpeg kayıt ederek,HDR uygulaması uyguladım.
Güneş ışınlarından dolayı meydana gelen lekeleri,bir miktr kumlanmayı ve keskinlik eksikliğini dikkate almamanızı rica ediyorum.Geriye fotoğraftan ne kaldıysa

Tarih: 24 Ocak 2007, 00:45 - İp: 88.***.**7.2
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

hdr degilde polarize varmıs gibi daha cok.yada orjinal fotografmıs gibi..omanada dogal,,orjinalinide ufak sekilde yuklersen fark anlasılır sanırım

Tarih: 24 Ocak 2007, 00:52 - İp: 88.***.**1.230
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

2. fotograf daha cok hdr ye benziyor..kumlanma gercekten rahatsız edici ancak uygulama bence basarılı...

Tarih: 24 Ocak 2007, 00:55 - İp: 88.***.**1.230
ocgultekin
ocgultekin (üye)
İstanbul / Amatör

Merhabalar. Forumdaki sayfaların tamamını okuyamadım. K10d kullanan arkadaşlar. Ben istDL kullanıyordum. Makineyi sattım ve K10d almayı düşünüyorum. Ancak istDL ve istDS de gördüğüm odaklanmadaki yavaşlık k10d de devam ediyor mu? Nikon d70s ile kıyasladığımda bahsettiğim her iki makinede odaklanma hızı yönünden yaya kalıyordu. Hatta bazı şartlarda hiç odaklama yapamıyordu. k10d için durum değerlendirmesi yapabilecek kimse varmı?

Tarih: 24 Ocak 2007, 01:56 - İp: 85.***.**6.161
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ben suana kadar okuduklarımdan boyle bir sorunun olmadıgını gordum..makina herseyiyle cok iyi,gercek olamayacak kadar

Tarih: 24 Ocak 2007, 02:01 - İp: 88.***.**1.230
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ocgultekin;

D70s ve K10d ile mağaza aydınlatmasında çekimler yaptım. K10d az aydınlatmada, daha iyi performans veriyor. normal havada çok daha hızlı çalıştığını da denemiş görmüştüm. ist DS ye göre çok çok hızlı olduğunu biliyorum. renk olarak da sarsıntı olarak da. k10d modelinde d70se göre daha hızlı fokuslama olduğu kanaatindeyim. denedim gördüm.

Tarih: 24 Ocak 2007, 06:06 - İp: 88.***.**7.175