netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Site yöneticisinin yazılımı ayarlaması veya değiştirmesi lazım.
Bütün cevaplar Adnan Bey' e gidiyor.
Halbuki biz başkalarına cavap veriyoruz.
Saygılar.

Tarih: 23 Ocak 2007, 19:37 - İp: 85.***.**2.143
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Konu dışında ancak photomatix ile photomix farklı programlar mı??

Ben fotoğrafta HDR uygulaması(photomatix ile) yaptığımda,uygulamadan sonra fotoğrafın üst kısmında Photomatix yazısı beliriyor.Bunun çıkmaması için ne yapmalıyım.
Böyle bir durum sizlerin başına geldi mi bu programı kullandığınızda??

Tarih: 23 Ocak 2007, 19:45 - İp: 88.***.**3.187
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan Bey,
kasdettiğim şu; "yanıtla" button u sadece sizin mesajınızda var dolayısıyla sizin mesajınıza değil de bu topic e cevap veren birine veya sorusunun ilgili bölümüne spesifik cevap veremiyorsunuz.
"yanıtla" button unun her cevap verenin yanında gözükmesi gerekir ki, bu kişiye cevap verecek olanlar, ayrıca kime hitap etttiklerini belirtmek zorunda kalmasınlar.

saygılar.

erex

#erex' tarafından 23.01.2007 20:27:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Ocak 2007, 20:24 - İp: 85.***.**2.143
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

erex

"Site yöneticisinin yazılımı ayarlaması veya değiştirmesi lazım.
Bütün cevaplar Adnan Bey' e gidiyor.
Halbuki biz başkalarına cavap veriyoruz.
Saygılar. "

Ne demek istediğini anlayamadım.Daha detaylı yazarmısın.

Tarih: 23 Ocak 2007, 20:24 - İp: 85.***.**3.175
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkürler az sonra deneyeceğim bakayım ne hale sokacam makinayı Adnan abi sabırsız bir halde bekliyoruz.

Tarih: 23 Ocak 2007, 20:28 - İp: 88.***.**9.26
as
as (Üye)

erex bu bütün topiclerde böyle.Spesifik cevaplar için ilgili kişinin nickini yazarsanız konu anlaşılır.
Sayfada bir tane yanıtla butonu var ama bunu yanıtlar bana geliyormuş gibi yorumlamayın.Topiğe dahil olan herkes aynı butonu kullanıyor.
Ben sizin neyi kasdettiğinizi anladım ama sitemizin yazılımı böyle.

Kıvanç kullandığın program demo versiyonu olduğu için o yazılar çıkıyor.

Arkadaşlar K10D inceleme için 18-55 ve 50-200 mm.lik kit lensleri ile bugün geldi.K10d ile bugün çektiğim bir kaç fotoğrafıda küçültme işlemlerini tamamlayıp az sonra yükleyeceğim.Philaskeyin kulakları yine çınlıyayacak gibi.
Yüklenecek fotoğraflarda exif bilgilerini yazmıyacağım.
Sadece kullanılan lensleri belirteceğim.Fotoğrafların exif bilgileri üzerlerinde olacak.Dileyen arkadaşlar fotoğrafları masa üstlerine kaydedip exiflerini inceliyebilir.

Tarih: 23 Ocak 2007, 20:30 - İp: 85.***.**3.175
golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

sayın as bende sizin daha once cektiğiniz fotograflara bakarak makinada bir kusur olmadigina karar verdim ve daha oncekı yorumların yanlı oldugunu dusunerek bugun siparisişimi verdim umarım yukleyeceğiniz fotograflar kararımı destekler

#golden' tarafından 23.01.2007 20:40:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Ocak 2007, 20:38 - İp: 88.***.**2.203
as
as (Üye)

Arkadaşlar fotoğraflara sanatsal değer açısından bakmayın.Fotoğrafları paylaşmamın sebebi K10D nin kit lensleri ile gösterdiği performans hakkında sizlere fikir verebilmek.Buraya yükleyeceğim fotoğraflardan bazıları Pentax K10D ürün inceleme galerisinde de yer alacak.

Tekrar açıklayayım.Fotoğrafların Exif bilgileri üzerindedir.
Eğer sayfaların açılmasında bir yavaşlama olursa o zaman fotoğrafların dosya boyutlarını küçültebilmek için exif lerini silmek durumunda kalabilirim.

Şimdilik exif leri ile yüklüyorum.

Pentax K10D
Lens: 18-55mm. kit lens.

Pentax K10D
Lens: 18-55mm.kit lens.

Tarih: 23 Ocak 2007, 20:40 - İp: 85.***.**3.175
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

K10D ile bir kaç demneme de benden:
Lens:TAMRON 18-200mm Di II

200m denemesi:
[

gece çekimi:
[

İstanbul da sabah:

Başka bir gece çekimi:
[

Tüm elde çekilmiştir. Resimlerin EXIF bilgileri mevcuttur.

Saygılarımla.

#erex' tarafından 07.07.2007 05:32:58 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Ocak 2007, 20:41 - İp: 85.***.**2.143
as
as (Üye)

erex fotoğraflarını 800-900 piksele düşürüp direk buraya yüklesen daha iyi olur.Özellikle tam boyutlusunu görmek isteyen arkadaşlarımız olursa onları rapid'e yüklersin.
Şimdi her bir fotoğraf için rapid den download etmek zor olacak.

Arkadaşlar sayfaların açılmasında bir yavaşlama varmı.Varsa dosya boyutlarını biraz daha küçültebilirim.Tabii exif bilgileride bu arada gidecek.

Tarih: 23 Ocak 2007, 20:51 - İp: 85.***.**3.175