osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Ürünü inceledim.Üzerinde Nikon kabartmasının olması önemli değil.İşlevsel olsun yeterli.Ancak dikkat ettiysen askı girişinin üst tarafı boyun askısının kullanımını engelliyor.Yani bu bilek askısını kullanacak olduğunda boyun askısını çıkartmak zorunda kalacaksın.Ve tabi boyun askısının takılıp çıkartılması zaman alan bir durum.Ben bunun yerine boyun askısını bileğime 4 tur dolandırıp bağlıyorum.Hem aynı işlevi görüyor hemde kapkaçcıların işini bir hayli zorlaştırıyor.
Dikkat edilecek tek nokta askıyı çok sıkıp bilekten olmamak.

#osmanlı' tarafyndan 06.06.2006 01:11:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Haziran 2006, 14:37 - İp: 85.***.**5.140
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

arkadaşlar,uzun zamandır burada olsun başka başlıklar altında olsun bildiğimiz şeyleri paylaştık.birçok arkadaşa da faydası oldu.şimdi uzunca tartışılması gereken ve henüz yeterince dillendirilmeyen bir konuya parmak basmak istiyorum.

S9500 İLE GECE ÇEKİMLERİ VE MAKİNENİN FLAŞ KABİLİYETİ

İlk önce neden bu konuya pat diye girdim onu açıklayayım.(buraya kadar okuyanlar gündüz gözüyle çekimlerde hiç problem yaşamadığımı düşünebilirler ama öyle değil)

Gündüz de bazen problem yaşayabiliyorum ama özellikle gece çekimlerinde çözüm bulamadığım noktalar var.Şimdi diyeceksiniz ki gece çekiminde tripod kullan,ben de yanımda yoksa diyorum.diyeceksiniz ki harici flaş kullan henüz param yok alamadım.diyeceksiniz ki enstantaneyi düşür ama titretmemeye çalış, ben de diyorum ki yeteneksizim kardeşim yapamıyorum.Dsiyeceksiniz ki isoyu 400e kadar daayayabilirsin ben de diyecem ki bi yere kadar...

Flaş etki messafesi 5 metre bildiğim kadarıyla.şimdi gece fotoğraf çekerken flaşlı çektiğimde iğrenç fotoğraflar elde ediyorum.flaşı kapatsam tripod lazım çünkü enstantaneyi düşürmem lazım.

Şimdi sorularımı soruyorum:

1-Harici flaş almak sorunu çözer mi?

2-Yoksa ben flaşı kullanamıyormuyum?

3-Sizin de gece çekimlerinizde flaşa yakın cisimler patlıyor mu?

4- F 2.8 de 1 saniyelik enstantanede bir çekim yapıp titretip titretmediğinizi yazabilir misiniz?

5- S9500 ile flaşlı çekim yaptıktan sonra bir daha deklanşöre basmak için beklediğiniz süre sizi de gıcık ediyor mu?Dün bir kutlamadaydım ben 9500 ile flaşlı 2 çekim yapana kadar fotoğrafçı hanımefendi harici flaşla yaklaşık 12 çekim yaptı çat çat çat diye.

6- peki harici flaşlarda da yakındaki nesne patlama yapmıyor mu?

7- S9500ün gece çekimleri sizi tatmin ediyor mu?

8- Siz bu konularda ne düşünüyorsunuz ve gece çekimlerinizi hangi ayarda yapıyorsunuz?

9- Bu kadar soru soran birine gıcık olur musunuz olmaz mısınız?

Arkadaşlar makineyi aldım alalı tripod olmadığı zamanlarda doğru düzgün bir sonuç alamadım gece çekimlerinden.Gece çekimlerinde kastım her türlü gece manzarası,eviçi çekimler,karanlık veya loş ortamlar.........vs,vb.

Artık bir şekilde sonuç almak istiyorum.gündüz o kadar rahat fotoğraf çekiliyor ki ama iş ışıksız ortama gelince işler değişiyor...

Yardımlarınızı bekliyorum.bu sorulara cevap vererek sadece bana yardım etmeyeceğinizi bu cevapları birçok kişinin aradığını biliyorsunuz...(bu arada thunder isimli fotoğrafıma çok az yorum geldi zamanı olan arkadsaşlardan ricam yorum yapmalarıdır.)şimdiden teşekkür ederim

Kalın sağlıcakla arkadaşlar...

Tarih: 4 Haziran 2006, 23:31 - İp: 81.***.**2.203
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

La havle.... Yav emrahçımar öldürürsün adamı sen.
1-Gece çekili muhakkak surette tripodla yapılmalıdır. Elle gece çekimi olmaz. Bir yere konarakta olabilir.Ama elle olmaz.
2-Bizimkilerin flaşının etki msafesinin 5 metrede olduğunu sanmam. Ama 3-4 metrede idare eder. Harici flaş iyidir tabi. Ama çok para. Bence idare et.
4-Bizim makinalarımızın tamamının derdi flaşın dolmasını beklemek.Çözüm yok ama en azından daha çabuk olması için yüksek amperli pil kullan. 2100 ile 2300 bile farkediyor.
5- öndeki cisimlerin parlamasının nasıl engelleneceğini bilmiyorum.
Bilen varmı.
Dur dur bir la havlede siber sapace için;
ya 9500 bilek askısında taşınırmı hiç. Adamın kopar bileği valla.

Tarih: 4 Haziran 2006, 23:58 - İp: 85.***.**1.113
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Emrah merhaba.Pazarbey selam.
1.Emin değilim,belki kısmen belki tamamen.
2.Alakası yok,bende aynı sorunu yaşıyorum.
3.Galiba evet
4.Şu an denemedim fakat flaş kullanmassam ve tabi, tripod yoksa elimin altında;titreme kaçınılmaz.
5.Flaş dolması için geçen zaman sinir bozucu olabiliyor.
6.Bunu bilemiyorum.
7.Fifty-fifty
8.Ben ayalama konusunda P,S ve M modlarını kullanıyorum.M modda baktın ayarlamalar kırmızı ile gösteriyor hemen değiştirme yapıyorum.
9.Sen olmasaydın soran,gıcık olurdum sorana gecenin bu saatinde ama sana daha çok gıcık oldum dermişim.
İnşaallah yardımcı olmuşumdur.Hepinize iyi geceler.

Tarih: 5 Haziran 2006, 00:35 - İp: 85.***.**8.135
cyberspace
cyberspace (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba arkadaşlar,

el askısını istememin sebebi şudur: gözüme çok hoş gözüktü dermişim pazarbeyi sinir edermişim

şaka şaka çantamda olmasını istediğim içindir. çok çok önemli değil yani. sadece fujinin böyle bir ürünü var mi diye arandım işte

kolaylıklar diliyorum hepinize

Tarih: 5 Haziran 2006, 16:45 - İp: 88.***.**7.143
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

Sevgili Beytullah ve Kıvanc;
gecenin o saatinde bana cevap yazdığınız için teşekkür ederim...

Diğer arkadaşlara sesleniyorum:Cevaplanmayan soruların cevabını bilen varsa lütfen yazsın.Aklıma ilk gelenler OZGURS59,VOZGUR,MORCADİ,ORKO76,ARDA.ATES,PALAX,....aklıma gelmeyenlerden özür dilerim...

İlahi PAzarbey üstadım;tabii ki tripod gerek ama,arkadaşlar toplanmışız,bi fotoğraf çekicez gece gece şimdi oraya da tripod mu kurayım bir foto için... Tabii ki manzara çekersin ne bileyim çok önemli bi çekim olur,tripodu kullanırsın o zaman...

Tarih: 6 Haziran 2006, 19:21 - İp: 81.***.**8.61
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

emrah çınar haddim olmayarak kendi deneyimlerimden bişiyler yazayım sana gece çekimlerini kesinlikle manuelde yapıyorum ama bazen titreşim karşıtı modda kullanıyorum ve tripotsuz çok zor oluyor harici flaş yok bende bide onu kullanırsak makinayı nasıl taşıyacaz bilemiyorum.flaş patlamasına gelince mesafe ve ayar çok önemli ev içi çekimlerde makina süper diyebilirim bence tamamen makinaya alışma meselesi daha önceleri hiç netlik alamadığım fotoları şimdi gayet güzel çekiyorum şimdilik aklıma gelenler bunlar

Tarih: 7 Haziran 2006, 00:07 - İp: 81.***.**1.199
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Flaş'ı boşverin.Tripod kullanın yeter dış çekimlerde.Sallantı olmazsa uzun süreli çekimler ile de istenilen sonuç alınabilir.
Şu sınavlarım bitsin siteyi uzun pozlamalı çekimler ile donatacağım.10gün kadar daha sabredin yeter.

Tarih: 7 Haziran 2006, 11:22 - İp: 85.***.**0.207
semper
semper (üye)
İstanbul / Amatör

eğer dediğiniz gibi arkadaslari cekecekseniz tripod da kesmez arkadasları da baglamanız lazım bi kac saniye
flas ile bi sorun da cok pil yedigini dusunuyorum bide +2/3 falan kullaırsam flası, çok yaşamıyo piller yaklasık 30 poz normal cekim ardından 5-10 flaşlı cekimle 2500mah piller bitti sabah doldurmustum hemde neye ugradigimi sasirdim

Tarih: 7 Haziran 2006, 11:54 - İp: 85.***.**7.115
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

teşekkürler cevaplar için,diğer arkadaşların deneyimlerini de bekliyoruz...

harici flaş hakkında kimsenin bilgisi yok sanırım burada,9500ünü harici flaşla kullanan da yok. Kısaca diyorsunuz ki tripod olmadan gece vakti yaptığınız çekimler hiçbirşeye benzemez.ben bunu anladım.

Kıvanç kardeş,tripod kullandığın zaman zaten flaşaı açmıyorsun dediğin gibi.mesela yakın bir cismi çekeceksin gece vakti(insan olsun çiçek olsun ,eşya olsun farketmez).ne yaparsın flaşsız karanlık çıkar,flaşlı çeksen ışık patlar,tripodsuz titrer ......... çooook canım sıkılıyor bu konuya... ama çözmem lazım... kendinize iyi bakın.sağolun,iyi çekimler...

Tarih: 7 Haziran 2006, 19:29 - İp: 85.***.**6.67