Fotoğrafçılık Forumları
S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!
Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.
Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim
#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.
Arda iğneleme değildi benimki sadece yanlış anlamışım dedim o kadar.
Ganrty bu flaşları kullanmak zor sanırım senin dediğine göre.Zaman meselesi bir yerde.Birde bu flaşların fiyatı pahalı oluyor.Niçin 500-1000 ytl gibi bir fiyat istiyorlar harici flaşlar için?
Ben ne gibi markalar kullanılabilir diye fujiye sorduğumda bana markası belli olanları kullanabilirsin dediler.Mesela Canon ve Nikon gibi...
yahu şimdide flaş mı çıktı başımıza valla kusura bakmayın makro lensten başka bişey düşünemiyorum zaten ikitane mercek aldım onlarla idare ediyorum flaş yerine iyibir elfeneri alırım olur biter(şaka,şaka)
Hala harici flaşımı arayorum.Bir bulsam.
F/3.6
1/10sec.
ıso 80
S mode
Metering modeattern
1/2 sec.
F/6.5
28mm
ıso 80
S-mode
Bornova'dan bir görüntü...
f/4.9
1/250 sec.
ıso 80
Metering mode:Spot
600mm
Belki mükemmel değiller ama fikir vermesi açısından belki işe yarayabilir.
Ay fotoğrafı dışında diğer ikisi elde çekilmiştir.Birincisi 1/10,diğeri ise 1/2 saniyede elde çekildiği için netlik sorununun olması normaldir.
osmanlı merhaba, bişey sorucam..
bi ödev için çiçek çizmem gerekiyodu, guaj, nese , dedim şole güzel bi bordo gül çizeyim kolay da olur hem..
buldum bitane çekiyorum çekiyorum fotoğrafını çiçeğin bordoluğunu hiç yakalayamadım acaba biyerde hata mı yaptım bilmiyorumda.. spot ölçümle tam bordosundan pozometreyi sıfırladım açık çıktı sora azalttım azalttım giderek ama yok olmadı yine..
Asıl sorum şu, acaba sende de tam gerçek rengini yakalayamadığın fotoğraflar oldumu yoksa benim ayarlarımdan ve kendi amatörlüğümden kaynaklanan bişeymidir bu?
valla yanıtlarsan çok sevinicem teşekkürler..
Arda ne desem yalan olur.Sen benden daha iyisin bu konuda.Ben makinayı aldığımdan beri ay fotoğrafını çekemiyordum.Ay'ın beyazını netliyordum ancak o zaman da ayın yüzeyi belli olmuyordu.Daha dün akşam Ay çekimi için üstteki butonu spot'a getirmeyi akıl ettim.Düşün ne kadar amatör olduğumu.
Seni yanlış yönlendirmek de istemem.Renk seçeneklerinde standart ve krom opsiyonları var.Bunlardan ikisinide dene.Renk ile ilgili bordoyu yakalayamayacağını sanmıyorum.Çünkü bizim makinalarda sanırım 16.7 milyon renk algılayıcısı var.Yani insan gözünün algılaması imkansız bu milyon tane renk geçişini.Makinanda bir sorun yoksa ki olduğunu sanmıyorum galiba ayarlarında yada çekiminde bir hata var.Bunu As'a ve pazarbey'e sormalısın.
Üzgünüm sana yardımcı olamadığım için.
Sorun değil.. Yinede çok teşekkür ederim cevap yazdığın için
İlgili olabilecek konular
-
Fuji S9500 Denklanşör Kablo Bağlantısı ?
14 Ağu. 2014, 22:25 fesyen
1232914 Ağu. 2014, 22:47
fesyen -
-
Fujifilm S9500 İçin Pil Tavsiyeleri
15 Nis. 2011, 23:35 ridvantunc
7333129 Oca. 2012, 22:37
guney06 -
Fuji S9500-canon 400d-olympus E500 ?
30 Oca. 2011, 19:14 heartofgold
6170031 Oca. 2011, 17:17
g.emre -