osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

arda haddim olmayarak arayagiriyorum s9500 kullanıcısı olarak bişeyler yazmak gereği hissettim öncelikle makro çekiyorsan bilmem ama ben evde yapma çiçekleri çekerken chrome ren ayarında ve netliği çevresel değilde merkez ölçümlü olarak ayarlıyorum genelde manuel modda diyafram ve enstantaneyi kendim ayarlıyorum çok canlı renkler ortaya çıkıyor bu benim düşüncem tabiki kolaygelsin

Tarih: 10 Haziran 2006, 22:31 - İp: 81.***.**2.205
arda.ates
arda.ates (üye)
İstanbul / Amatör

orko76 estağfurullah, teşekkürler cevabın için..

chrome kullanmıyodum ben gerçi ama merkezden ölçüm alıyodum çiçek böcek çekerken, chrome normal fotoğraflarda olmayan bi canlılık veriyodu sanki yapay bi vivid renk gibi gelmişti..
ama çiçek böceklerde deniyicem onu teşekkürler

Tarih: 11 Haziran 2006, 14:53 - İp: 81.***.**8.202
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Aynen bende arda'ya katılıyorum.Crom renk başlarda çekici gelebilir ancak bir süre sonra aşırı doygun ve canlı renkler beni sıktı ve yapay gelmeye başladı.Galiba standart renk seçeneği de biraz cansız.Tam emin değilim ancak en yakın zamanda deneyeceğim.Karşılaştırma yapıp size burada fikrimi söylerim.Bizim oturduğumuz sokağı crom ve standart renk seçenekleri ile çekerim ve hangisinin insan gözüne daha yakın renkler verdiğini karşılaştırıp ona göre doğru olanı açıklarım.Ona göre belirleriz hangisini kullanacağımızı.Sizde deneyebilirseniz buraya yazın.Merak ettim şimdi.
Sınavlarım old. için çok vakit geçiremiyorum makinamla.Haftaya inşallah uzun uzadıya inceleme yaparım.

Tarih: 11 Haziran 2006, 16:01 - İp: 85.***.**1.119
arda.ates
arda.ates (üye)
İstanbul / Amatör

Bide yine bu konudaydı sanırım , standart renk modunu seçip sharpness-saturation-contrast bu seçeneklerden ikisini(hangi ikisi hatırlayamıyorum) hard yapınca güzel sonuç alındığını okumuştum..
Bugun dışarda olucam, yarına kadar kimse yapmamış olursa test yarın güzel bi test yapmayı düşünüyorum bu renkler hakkında..

Tarih: 11 Haziran 2006, 16:09 - İp: 81.***.**8.202
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

şahsen ben chrome yi çok seviyorum sharpness hard ta ve fotolar hoşuma gidiyor tabi sizin testlerinizi bekliyorum ayarlarınız iyi olursa bende denerim

Tarih: 11 Haziran 2006, 16:17 - İp: 81.***.**2.205
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

En yakın zamanda bende bu ayarlar ile oynayacağım.Testinizin sonuçlarını merakla bekliyorum.

Tarih: 11 Haziran 2006, 16:26 - İp: 85.***.**1.119
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar biraz önce bir arkadaşa yardım etmek için sorusunu cevaplar iken aklıma geldi.Bizim makinalar ile video çekimi yaparken video kayıdına 9500'ün motor seside yansıyor.Ben evde makinamı TV'ye bağladım geçenlerde ve evdekilere yaptığım çekimi izletirken makinanın netleme yaparken duyulan sesi video kaydına da geçtiğini duydum.
Bir zamanlar yine bu konu tartışılmıştı ve sonuçta kullanıcılar bu makinanın video çekimine bu motor sesini kaydetmediğini söylemişlerdi.Hatta bir kullanıcı bu s9500 deki netleme motorunun sesinin açma/kapama butonunun olduğunu söylemişti(ya da kısma butonu neyse işte).Bu konuda bir fikriniz varsa buraya fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.

Tarih: 11 Haziran 2006, 20:41 - İp: 85.***.**1.119
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

ben video kaydıyla pek ilgilenmiyorum ama az önce denedim bi ses var

Tarih: 11 Haziran 2006, 22:26 - İp: 85.***.**5.109
arda.ates
arda.ates (üye)
İstanbul / Amatör

Valla test yapmak için biton aburcubur şey aldım, maksat hepimizin gerçek rengini bilebildiği paketleri kullanmaktı..
ama gelgörki pek beceremedim test olayını kötü oldu yani sarı ışık kullanmak zorunda kaldım o yüzden pek doğru sonuç alamadım ama chrome gerçekten pek başarılı değildi onu gördüm..
Artık sizlerden yeni bi test bekliyoruz

Tarih: 12 Haziran 2006, 15:31 - İp: 88.***.**3.28
orko76
orko76 (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

iyide ben foruma foto eklemeyi bilmiyorum kiii

Tarih: 13 Haziran 2006, 13:24 - İp: 85.***.**5.109