osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

PAzarbey derki gece vakti ab modunuda kullansan titreme olur. Onun için makinayı bir yere koy. Yada çekmeyiver.
Bu arada şu biliklik nerde satılıyor.

Tarih: 7 Haziran 2006, 21:28 - İp: 85.***.**3.107
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Emrah sana güzel bir tavsiyede bulunayım da keyfin yerine gelsin.
Tripod ile gece çekimi yaparken flaş kullan.Eğer flaş patlamasın istiyorsan da uzun pozlama yap.Ama çok uzun pozlama değil.Eğer zifiri karanlık değil ise flaşa gerek yok.Çok karanlık ise makinanın çekim değerini 1sn yada ona benzer bir konuma getirki,flaşın fotoğrafa etkisi daha az olsun.Biz normalde örneğin 1/500 sn de çekim yaptık diyelim.Flaş patladığında kısa süreli bir çekim süresi olduğu için,flaşın yaydığı ışık fotoğrafta çok güçlü belli edecektir kendisini.Fakat 1-2 saniyeli çekimler yada belki 1/5 sn gibi çekimler sana daha iyi sonuçlar sağlayacaktır.
İnanırmısınız ben 30 saniyeli pozlamalarda dahi flaş patlatıyorum.Komik ama öyle işte.

Tarih: 7 Haziran 2006, 21:39 - İp: 85.***.**7.251
vozgur
vozgur (üye)
İstanbul / Amatör

Osmanlıya katılmamak elde değil tripodsuz gece çekimi olmaz artı bende uzun süreli cekim+flaş kullanıyorum. ostama tripod kurmak istemiyorsan bulduğun ilk düz zemine koy öyle çek. Ben yerebatan sarnıcında tripod yasak olduğu için korkuluklara makinayı koyup çekmiştim )

Bende finallerim başladığı için pek siteye uğrayamıyorum. finaller bitince fotoğraf yüklemeye başlayacağım tekrar.

Tarih: 7 Haziran 2006, 23:02 - İp: 85.***.**2.234
arda.ates
arda.ates (üye)
İstanbul / Amatör

Gece çekiminde flaş kullanılmalı diye bi tabir yapmak yanlış olmadımı arkadaşlar?
O flaştan çıkan ışığın bi nesneden yansıyıp lensimize geri dönmetikten sonra faydası nedir?

Tarih: 7 Haziran 2006, 23:13 - İp: 85.***.**8.45
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

selam.senin ne işin var burda diye düşünen olursa bildiğim bazı şeyleri paylaşmak istedim.flaş konusunda öndeki cisimlerin parlamaması için harici flaş kullanılmalı.bu flaşlar yukarı aşağı hareket edebiliyor.flaşı cekeceğimiz düzlemden yukarı kaldırarak öndeki konunun parlaması engelleniyor.peki konudan ışık nezam gelip lense ulaşacak diye sorarsanın harici flaşlarda expojur öncesi patlama ayarı var.siz denklanşöre basmadan ayar süresine göre flaş patlıyor.bu süreler çok kısadır farkı göz yakalyamaz.burada konu mesafeside işin içine giriyor.bu bahsettiğim flaşlar bu nedenlerden dolayı pahalı, kullanması zor ve pratik isteyen bir iş.bunedenle triport kullanmak şart.konu hareket ediyorsa işte ozaman yüksek isolara çıkabilen ve noiz üretmeyen makinalar aklıma geliyor.benden bu kadar.

Tarih: 7 Haziran 2006, 23:27 - İp: 85.***.**8.39
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

yanıtlayan arkadaşlara teşekkür ederim.

Sayın Gantry,Panasonic ya da fuji kullandık ayrı mı düşecez tabii ki bilgi paylaştıkça çoğalır.makine farketmez,size de kimse sormaz ne işin var burda diye.bu arada fun kulübünüz de açılmış,hayırlı olur inşallah.biz de fz30u tanımış oluruz biraz...

Herkese selamlar....hoşçakalın...

Tarih: 8 Haziran 2006, 00:17 - İp: 85.***.**5.60
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili arda;Flaşın amacı ortamı aydınlatmaktır.Çok emin değilim ama flaş çekim yapılacak ortama çaktığında saniyenin çok kısa bir diliminde ortamı aydınlatıyor.İşte bu aydınlanma bitmeden,ortam kararmadan önce makina çekimini yapıyor.Yani flaş ile makina aslında aynı anda çekim yapmıyor fakat aradaki süre o kadar kısa ki biz bunu algılamada zorluk çekiyoruz.Flaş sanki çekim yapacağımız yer aydınlıkmışçasına makinayı bir nevi kandırıyor.

Tarih: 8 Haziran 2006, 01:22 - İp: 85.***.**4.85
arda.ates
arda.ates (üye)
İstanbul / Amatör

Benim demek istediğim hayır siz yanlış biliyosunuz vb gibi bişey değil, sadece forumu okuyan pek bilgisi olmayan bi arkadaş gece ne çekersek çekelim flaş kullanmak şart sanabilir, o bakımdan sölemiştim..
Buarada flaş ortamı aydınlatıyo doğru fakat çektiğimiz objenin yakınlığı bizi doğrudan ilgilendiriyo bu noktada, mesela burayı okuyan bi arkadaş kızkulesini gece flaş ile çekmeye kalkışabilir.. o açıdan bilgi verirken olaya tamamen yabancı birisinin gözüyle bakmak daha faydalı olucaktır bence..
ps:yanlış anlaşıldıysam diğer mesajımda affola..

Tarih: 8 Haziran 2006, 01:44 - İp: 88.***.**3.95
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Estafurullah arda.Ben yanlış anlamışım,özür dilerim.Arkadaşlar tripodunuz varsa 50-100-200 hiç olmadı 400 isoda 30 saniye pozlama yapın.İğne deliğinden bile ışık alsanız 30 sn de gündüz gibi ışıl ışıl olur etraf.
Zaten zifiri karanlıkta da önünüzü bile görmeyeceğinize göre o kadar da karanlık bir ortamda çekim yapmassınız herhalde.Sizin elinizde hafif bir tripod olsun,bilhassa gece çekimleri için.Flaşa gerek yok sonuç olarak.Herkese iyi geceler.Yarın başka bir sınavım var.Buradan sınavı olanlara başarılar diliyorum.

Tarih: 8 Haziran 2006, 01:48 - İp: 85.***.**4.85
arda.ates
arda.ates (üye)
İstanbul / Amatör

Bi iğneleme sedim ama

Sınavında başarılar..

Tarih: 8 Haziran 2006, 01:54 - İp: 88.***.**3.95