Fotoğrafçılık Forumları
S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!
Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.
Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim
#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.
foruma da yazdim ama sizlerin konuyla daha ilgili olduğunuzu gördüm.s 9500 üm için flitre ve flash a ihtiyacım var ve konu hakkında gerçekten bilgisizim. yardımcı olursanız sevinirim..
Kardeş selamlar.Bir kere objektifin ucunda yazdığı gibi 58mm filtre alacaksın.UV filtre alırsan Uv ışınlarını süzersin ama daha önemlisi makinanın darbelerden kısmen korunmasını sağlarsın.Polarize filtre ile doygun renkler elde edersin.Suyun içini çekmek istediğinde,suyun yüzeyindeoluşan parıldamaların önüne geçersin.Gökyüzünü fotoğraf karesinin içine aldığında,bu bölgenin vurgusunu arttırmak için kullanabilirsin.Ya da bir mağazanın içini çekmek istersen,dışarıdan bakıldığında vitrin camı parlayacaktır ve içerisi belirgin olmayacaktır.Bunları Polarize filtre ile sağlayabilirsin.Cookin,hama,hoya,B&w gibi markalar piyasada bulunmakta.
Flaş için ise bildiğim ve bana söylenen çoğu markanın uyum sağladığı.Sen yinede bu uyum konusunu bir araştır istersen.
Osmanlı nereye gidiyon ya. Dur gitme. Raynoxların fiyatlarını sordum. Yakında cevap gelir.
osmanlı çok teşekkür ederim .makinamı alalı neredeyse 6 ay olacak ama işlerin yoğunluğundan dolayı doya doya çekim yapamadın ve daha önemlisi makinayı tamamen tanıma fırsatım olmadı... 27 mayısta izmirde bir gezi düzenlenmiş ama cumartesi de malesef çalışıyorum ve katılamayacağım..izmirde yaşayan s 9500 severlerle görüşüp fikir alışverişinde bulunmak isterim...tekrar teşekkürler
merhaba tekrar ben osmanlı arkadaşım anladığım kadarıyla izmirde oturuyorsun... ve anladığım kadarıyla makinayı benden daha ii incelemişsin telefonumu yazıyorum ararsan sevinirim ve görüşürüz teşekkürler ... olcayto şiriner
iş tel 486 36 26
cep 532 517 54 78
Operasyon kardeş selam.Benden yardım istemen beni çok sevindirdi fakat ben iyi bir fotoğrafçı değilim.Dikkat ettiysen ben hep çekimlerimi auto modda yapıyorum.Yani manuel modda fotoğraf çekecek kadar iyi değilim.Ancak elimden geldiği kadar buradan sana yardımcı olmaya çalışırım.
Bu arada 27 Mayıs'ı bilmem ama biz As ve diğer arkadaşlar ile bir gezi düzenlersek seninde gelmen iyi olur.Zaten tarih belli olduğunda ben buraya tarihi yazarım.
Kusura bakma yardımcı olamadıysam,ancak söylediğim gibi amatörüm.Fotoğraflarımı beğendiysen buna sevindim.Yaptığım tek şey manzarayı karenin içine sokmak ve otomatik veya P otomatik modlardan birinde deklanşöre basmak oluyor.Bana çok iş düşmüyor.
Kendine iyi bak.Ben vakit buldukça bu forumu okuyacağım.
Pazarbey selam.Ben zaten vazgeçtim gitmekten.Sinirim yatıştı.Asıl haberler sende...
Şu test nasıl gidiyor?
Raynoxların fiyatı nedir?Bu liste fiyatlarını her model için ayrı ayrı yazarsan sevinirim.
Birde sana hem 2.2x hem de 1.54x tele gönderdiler mi?
Makro lenslerden bir model mi yoksa her iki modelide mi gönderdiler?
Yanıtları en kısa zamanda merakla bekliyorum.Görüşmek üzere...
tekrar selam ve ilgin için teşekkürler.. bende sadece otomatik modda çekiyorum tabii ara sıra başka modlarıda denemiyor değilim... geziyi cumartesi yapıyorlar ama benim cumartesi gitmek gibi bi şansım yok. eğer bir gezi tertiplersen pazar olursa sevinirim....
bu arada (eğer biliyorsan)58mm uv ve polarize filtre ayrıca flash alacağım bu gün bildiğin bir yer varsa ve söylersen sevinirim markada tabii....
makrolardan 4 tane gönderdiler.Tele ise sadece 2.2 x var.Birde balık gözü.
9500 testine baksana.orda var.Birsürüde fotoğraf koydum. Sanırım ayrı bir konu açsam daha iyi olacak.Yada ek yapayım.
fiyatlar daha bildirilmedi.
izmir karşıyakayı taradım ve 1 tane bile ne flash nede filtre bulabildim... internetten de sipariş vermek istemiyorum... yada versem bile ne vereceğimi bilmiyorummmm....
yardımmmmmmm...
çok başınızı ağrıttım belki ama sonunda filtre sorunuma bir çözüm buldum...
fakat tüm çabalarıma rağmen flash konusunda bir arpa boyu bile yol alamadım...
sizce bu konuda ne yapmalıyım..?
İlgili olabilecek konular
-
Fuji S9500 Denklanşör Kablo Bağlantısı ?
14 Ağu. 2014, 22:25 fesyen
1232914 Ağu. 2014, 22:47
fesyen -
-
Fujifilm S9500 İçin Pil Tavsiyeleri
15 Nis. 2011, 23:35 ridvantunc
7333129 Oca. 2012, 22:37
guney06 -
Fuji S9500-canon 400d-olympus E500 ?
30 Oca. 2011, 19:14 heartofgold
6170031 Oca. 2011, 17:17
g.emre -