mavrikyos
mavrikyos (üye)
İzmir / Amatör

Tarihten Konuşalım

Hastayım
Uykusuz bir gece beni bekliyor
Bu yüzden bir yandan fotoğraflara bakarken bir yandan da şurada sevdiğim birşeyi yapıp tarihten konuşasım var.......
Az sonra bir Hasankeyf fotoğrafı yükleyeceğim için birden içimden geldi.

"Sorun cevaplayayım" gibi bir tavır içinde değilim tabikide
ama benim gibi "tarihten konuşası olanlar" var ise aramızda beri gelsin yav vallahi canım sıkılıyor

Selahaddin Eyyubi'yi, Alparslan'ı, Kılıçarslan'ı anıverelim gecenin bu vaktinde de hoş bir sohbet ve bilgilendirmeyle dolu dolu geçsin şu gökkubbenin altında akan su gibi zaman....... dimi ama?

Tarih: 10 Mart 2009, 22:30 - İp: 88.***.**3.15
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yanında ayşe tezyede olacak mı.

Tarih: 17 Mart 2009, 22:57 - İp: 88.***.**6.209
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Arkideş yaşın kemale erdi hala hovardalık peşindesin. Ee nettin pazarcının domates patates paralarını. Kahrolsun ücretli kölelik düzeni olayına ne diyorsun.

Tarih: 17 Mart 2009, 23:00 - İp: 88.***.**1.187
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

kuyuda canınm sıkılmasın dediydin. Gominizm bitmiştir binananelh.Goministler malbora içtiği gün bitmiştir. Kendi içip yoldaşa birdince verdiği gün bitmiştkir. Vaa mı ötesi.

Tarih: 17 Mart 2009, 23:03 - İp: 88.***.**6.209
okyanus.
okyanus. (üye)

Egemen bağış demiş ki bugün, sosyalizmde ne plazma tv var ne de iphone. Hangi sistemi seçelim hacı sen daha iyi bilirsin bu işleri. Ben münci kapaninin politika bilimine girişini ilk finalde geçtim ama pek de birşey anlamadım. Artık dünyayı bir şekilde kurtarmamız lazım. Kapitalizmse kapitalizm sosyalizmse sosyalizm. Dünyayi kendi kaderine terkedemeyiz. Duyarlı insanlarız biz.

Tarih: 17 Mart 2009, 23:06 - İp: 88.***.**1.187
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ben kapitalizmden memnunum. Sosyalızm gelirse hepimiz lada samaraya bineriz. Matristen memnunum. Kominizmle beraber rus hatunlarda glecekse bidaha düşünme hakkımı saklı tutuyorum.

Tarih: 17 Mart 2009, 23:18 - İp: 88.***.**6.209
okyanus.
okyanus. (üye)

Sen işi biliyorsun hacıbey.

Ama aslında bir yönden bakarsan hepimizin lada samaraya binmesi bazılarının q7 ye binip yüzde doksanbeşin sürünmesinden daha iyidir. Geçen yazı okudum. Beş sekiz yıl önce çok şiddetli bir kış gecesi olmuş. O gecenin sabahında new york sokaklarından 1.500 donmuş ceset toplamşlar. Ama çin de aynı gece ölen hiç kimse olmamış. Tabi rus bacılar da girince işin içine insanın şeytana uyup direk slogan atası geliyor.

Tarih: 17 Mart 2009, 23:27 - İp: 88.***.**1.187
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

senin çevren hep komünüst sanırım. moskova ile londra aynı enlemde. ama birisi -40 derece birisi ılıman. sebep ne diycem tabiki bilemiycen. karl marks okumaktan başka şeye fırsat galmamış. golf sıtrim yani sıcak su akıntısı. yaaa.
şimdi çin nire amerika nire. amerikanın neresinde ölmüş çinin neresinde yaşamış. bunlar mühim şeyler. güneyide olabilir kuzayıda. fevkalade önemlidir bunlar. biz demişizdir bunları.
efenim son duanada katılmadan edemiycem. eğer onlar kominist oldukları için öylelerse bizde olalım

Tarih: 17 Mart 2009, 23:39 - İp: 88.***.**6.209
okyanus.
okyanus. (üye)

Tamam usta. biizim gibi sanat camiasının önde gelenleri açısından son tahlilde önemli olan güzellik ve estetik. Tabi rus bacılarımız ne derse biz ondan yanayız. Maksat estetik olsun sanat olsun kültür olsun. Gerisi mühim değil.

Tarih: 17 Mart 2009, 23:43 - İp: 88.***.**1.187
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

SEnin o bacılar senin gibi bir köylü avkatı beğenmezler afedersin.
Hepsinde birer ikişer enssttrümans çalma yetisi. birkaç spor ile haşır neşir olma ki bunların içinde küleş ata sporumuzda vardır.

Tarih: 17 Mart 2009, 23:51 - İp: 88.***.**6.209
hayat_can
hayat_can (üye)
Kocaeli / Meraklı

Topiğin başlığı Tarihten konuşalım olunca

yeni topik açmasam da olur diye düşündüm

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü..

Ruhları Şad olsun...

3 Kasım 1914 ve 18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı'nda cereyan eden

bir seri deniz savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını

dolduran birer zafer destanıdır.

Tarih: 18 Mart 2009, 00:46 - İp: 85.***.**6.18