mavrikyos
mavrikyos (üye)
İzmir / Amatör

Tarihten Konuşalım

Hastayım
Uykusuz bir gece beni bekliyor
Bu yüzden bir yandan fotoğraflara bakarken bir yandan da şurada sevdiğim birşeyi yapıp tarihten konuşasım var.......
Az sonra bir Hasankeyf fotoğrafı yükleyeceğim için birden içimden geldi.

"Sorun cevaplayayım" gibi bir tavır içinde değilim tabikide
ama benim gibi "tarihten konuşası olanlar" var ise aramızda beri gelsin yav vallahi canım sıkılıyor

Selahaddin Eyyubi'yi, Alparslan'ı, Kılıçarslan'ı anıverelim gecenin bu vaktinde de hoş bir sohbet ve bilgilendirmeyle dolu dolu geçsin şu gökkubbenin altında akan su gibi zaman....... dimi ama?

Tarih: 10 Mart 2009, 22:30 - İp: 88.***.**3.15
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Yedek parçası bulunuyorsa sorun etmeyin,kullanın gitsin gari..[çukurlara, mişeline dikkat]

Tarih: 13 Mart 2009, 22:15 - İp: 88.***.**4.219
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

"burada herkes evli o yüden son seçeneği geçiyoruz"

Lütfen yani fuji bey. Biz burada hepimiz evli olabiliriz. Fakat bizim gönlümüz bekar.

Tarih: 13 Mart 2009, 22:52 - İp: 78.***.**2.217
mavrikyos
mavrikyos (üye)
İzmir / Amatör

ya fujisever öyle deme çok zevklidir tarih işi aslında da hep hocalar soğutur dersten adamı. benimde matematiğim hep sıfırdı...

gerçekten öyle japon BMW si Honda... Benim en sevdiğim japondur kendisi. Haklısın yeni kasalar şekil olarak güzel duruyor ama çok hantallar. Ayrıca ben o eski kasaları yenisine değişmem. Bide konsol çok önemli benim için. Uçak gibi olsun isterim ben arabanın konsolu fordun yeni çıkan bir modeli var şmdi hatırlayamıyorum, şeklide çok hoşuma gitti ama konsolu süper! Boeing 737 kokpiti gibi

Lise zamanında ralli delisiydim. Subaru hastalığı vardı o zamanlar ama pek bilmem subaru nasıl bişey... Memlekette pek yaygın değil. merak ediyorum

Tarih: 13 Mart 2009, 22:57 - İp: 88.***.**1.35
mavrikyos
mavrikyos (üye)
İzmir / Amatör

ayrıca okyanus abiye katılıyorum. hem resmi olarak hemde gönülden bekar olanlar için "gece 12 den sonra" topiği açalım en yakın zamanda futbol araba nereye kadar?

Tarih: 13 Mart 2009, 23:00 - İp: 88.***.**1.35
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Eski tarihlerde sirinevlere gezmeye giderlerdi,şimdi arabaya atlayan etilerde alıyor soluğu..Değilmi pazaremmi..

Tarih: 13 Mart 2009, 23:05 - İp: 88.***.**4.219
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Resmi evli olanlar genelde gönülden bekar olmaya özenir. ama nafile iş işten geçmiştir artık. Lafta kalır herşey.

Tarih: 13 Mart 2009, 23:27 - İp: 85.***.**2.29
okyanus.
okyanus. (üye)

12 den sonra demişsinde. Daha yarım saat var nasıl geçecek bilmiyorum.
Eskiden bir şarkı vardı. Onikiye on kala, beni biraz oyala diye. Ya necat alp idi söyleyen ya da ümit basen diycem ama ümit basen değildi.

Tarih: 13 Mart 2009, 23:31 - İp: 78.***.**2.217
okyanus.
okyanus. (üye)

Saat 12 demişken.
Star tv ilk açıldığnda saat 24 veya 24,30 civarında Yaseminle Gece Jimnastiği isimli entellektüel bir program vardı. Spora olan bütün ilgi alaka ve merakım o yıllardan kalmadır. Programın kameramanları da takdire şayan insanlardılar. Nerelere zoom yapacağının bilincinde olmak güzel bir şey.

Tarih: 13 Mart 2009, 23:36 - İp: 78.***.**2.217
mavrikyos
mavrikyos (üye)
İzmir / Amatör

Arif susam da olabilir abi. Nerde fırlama parçalar var, arkasında arif susam.
80lerin taverna ortamları........ Cine5 te filmleri oluyor hepsinin. Arif susam Ümit besen. Film değil sanki albüm tanıtımı için çekilen klip-film bozması bişey.

Neyse eğer yoğun bir istek olursa sağlam bir topik açılabilir. "Nü ve Erotik fotoğrafların tartışıldığı nezih ortam" adı altında binbir tane geyiği koruma altına alabiliriz şahsımca

düşünelim bunu..........

Tarih: 13 Mart 2009, 23:38 - İp: 88.***.**1.35
okyanus.
okyanus. (üye)

Evet arif susam vardı. Sakalları maqaranın sakalları gibiydi.
Necat alp vardı boğaziçi geceleri kaseti çıkmıştı. Necat alpi ilk konya istanbul otobüsünde istanbula işportada satacak mal almaya giderken dinlemiştim. Yanağım otobüs camına emanet vanda bir kahvaltı salonu ortamıydı. O zamanlar otobüse cebinde kasetle binip sonra yolculuğun ilerleyen km lerinde kaseti muavine verip bunu dinleyebilirmiyiz demek modaydı.

Tarihten bahsetmek güzel birşey mavrayus.

Tarih: 13 Mart 2009, 23:44 - İp: 78.***.**2.217