Fotoğrafçılık Forumları
Tarihten Konuşalım
Hastayım
Uykusuz bir gece beni bekliyor
Bu yüzden bir yandan fotoğraflara bakarken bir yandan da şurada sevdiğim birşeyi yapıp tarihten konuşasım var.......
Az sonra bir Hasankeyf fotoğrafı yükleyeceğim için birden içimden geldi.
"Sorun cevaplayayım" gibi bir tavır içinde değilim tabikide
ama benim gibi "tarihten konuşası olanlar" var ise aramızda beri gelsin yav vallahi canım sıkılıyor
Selahaddin Eyyubi'yi, Alparslan'ı, Kılıçarslan'ı anıverelim gecenin bu vaktinde de hoş bir sohbet ve bilgilendirmeyle dolu dolu geçsin şu gökkubbenin altında akan su gibi zaman....... dimi ama?
öyle valla abi...
nedense 80ler diyince direk gülesim geliyor benim bilmiyorum niye aslında yaşamak isterdim o yılları. şimdikinden çok daha iyiydi o zamanlar.....
Ben bergene ve güllüye yetiştim. Pop daha yeniydi o zamanlar. Uzun saçlı bebeler çıkar garip garip dans ederlerdi (bkz. Çelik) pavyon sanatçıları piyasadan çekilmemişlerdi daha. Ebru yaşarla bu sahilde, ebru gündeşle demir atardık yalnızlığa peeeehhh. (açtım dinliyorum şu anda)
müslümün jiletli konserleri vazgeçilmezdi tabi.
dolmuş kültürü hakimdi metropollerin geneline.
amcamın okul servisi sayesinde azda olsa yaşadım o anlattığın dönemi okyanus abi.
yaşamadığım bi dönemi özlüyorum nasıl oluyorsa ama oluyor işte...........
ümit besen deyince, o benim uzaktan akrabamdır.. annemlerin düğününü çaldığında daha ünlü değilmiş... ninemlerin arazisiyle, besen lerin arazisi bitişik.. şimdi onlarınkinde aparmanlar var.. bizimkisinde ise 3 tane evcik... osman yağmurdereliyi de az dinlemedim yaylada... geceleri gelirdi , millet ateş yakardı etrafında toplanıp dinlerdik.. ben cücükken... 15 yıl önce...
valla ben hepsini dinliyorum hala...
Ümit orhan ferdi............... hele ferdinin bilmediğim şarkısı pek azdır heralde.
arabesk falan diyip aşağılaması kolay ama yapın bakıyim orhanın bir parçasını? yapamazlar çünkü o zamanın kafa yapısı bi acayipmiş... 5 okka rakı içsek gene ulaşamayız o kafa yapısına.
"Nikahına beni çağır sevgilim, istersen şahidin olurum senin" ne demek bu ya varmı böyle bişey?
e tabi zengin adam diki diki verir apartımanları...................
o parçanın hikayesini biliyor mahalleli.. annem de anlattıydı... gerçek hikayedir, nikah masası.... besen in gençliğine dair...
muhakkak vardır gerçekliği...
lise sonda favorimdi
biliyorsan sende anlatıvee gaaride dinleyelim fuji?
tarih bilgimde çok güzel gelişmeler oldu
hiç sorma mandyy hiç sorma.................
ümit basen hataylı olamaz. sanki başka bir yerli gibi.
ablamın ümit besenle başlayıp çoşkun sabahla bitirdiği şarkıları unutamam
ne alkaysa hep öle olurdu
ben hatay lı değilim ki
besen de değil...
osmaniye...
ama eskiden osmaniye adanaya bağlıydı...
adanalıyık, diyebilirim biraz...
geç oldu yatmam lazım, hikayeyi, pazartesinden sonra, moralim iyi olursa, bizzat yan komşusunda yazarım size... p.tesi osmaniye de olacağım...
iyi geceler..
İlgili olabilecek konular
-
Pentax Mx Modeli Hakkında Konuşalım.
25 Tem. 2013, 13:30 nazi_
12490422 Ağu. 2013, 10:04
turntablis