Fotoğrafçılık Forumları
Tarihten Konuşalım
Hastayım
Uykusuz bir gece beni bekliyor
Bu yüzden bir yandan fotoğraflara bakarken bir yandan da şurada sevdiğim birşeyi yapıp tarihten konuşasım var.......
Az sonra bir Hasankeyf fotoğrafı yükleyeceğim için birden içimden geldi.
"Sorun cevaplayayım" gibi bir tavır içinde değilim tabikide
ama benim gibi "tarihten konuşası olanlar" var ise aramızda beri gelsin yav vallahi canım sıkılıyor
Selahaddin Eyyubi'yi, Alparslan'ı, Kılıçarslan'ı anıverelim gecenin bu vaktinde de hoş bir sohbet ve bilgilendirmeyle dolu dolu geçsin şu gökkubbenin altında akan su gibi zaman....... dimi ama?
avukatlar olmasaydı, avukatlara gerek kalmazdı.. ne güzel demiş amca...
Kim demiş onu. Amca ?
Tamam bize gerek olmadığını baştan bilseydik yani bu kural baştan konmuş olsaydı bizde başka meslek seçerdik.
Ben orman mühendisi olmak isterdim mesela. Yada dedektif küçükken.
O zaman bende şöyle diyeyim.
Herkes herşeyi biliyor olsaydı öğretmenlere de gerek kalmazdı. Size de gerek yok yani bu durumda. Sanırım bu cevapla 1-1 olduk.
Benim esasında halen bile olmak istediğim meslek marangozluktu. Hala düşünüyorum evin bir odasına planya hızar falan sığdırabilirsem hoby olarak netmarangoz.com a üye olacağım.
senin dediğini bir zamanlar milli eğitim bakanı demişti okyanus abi...
av. ile ilgili sözü ise sanırım bir filmde duymuştum.. al paçinonun filmleri kalır aklımda genelde... o demiş de olabilir... amca dır kendisi... 1940 doğumulu
bu dünyadaki en yakın arkadaşım, av. hatta yakında savcı neyin olacak kısmetse... kıllık yarışında 1 numaradır, durup dururken sorun yaratır... her defasında kavga çıkartır gittiğimiz yerlerde, sürekli hakkını arar.. e karşıdaki de hakkını arayınca, iş ya davalık olur ya kavgalık... kavgalık kısmızını hallederiz de, av. lık kısmı çok tuzlu olur, allahtan büyükler araya girer iş davalık olmaz... halbuki hukuk sistemi de uzlaşma sanatı olmalı.. av. ise işi illaki inata bindirir... kazanan kaybeden olmaz av. açısından, iki tarafta parasını alır... olan vatandaşa olur... misal kemal sunalın filmi... eşşekle yarışıyordu ya filmin başında... sonunda da davalısı ile ortak minibüs tutuyordu...
ben sevmem avukatları, kusura bakmayın, önyargım vardır hep... sıfır araç sahiplerini servislerde nasıl öpüyorlarsa, hukuk sistemi de aynı şekil...
Fuji bizde seni sevmiyoz.Ne halin varsa gör. Emme dediğim gibi elime düşersen çekeceğin var.
BEn biyolog olmak istemiştim. Hatta lise 3 te epey müddet fen çalıştım. Söylemesi ayıp matimatik bölümü mezunuyum ben. Öys de 8.5 net yaptım matematikten.
Efenim neyse sonra dedim ki böyle fuji gibi eski arabalara binceğime sıfır araba alabilmek için avkat olem dedim. İyikide olmuşum. Paraya para demiyom. Matrikse biniyom. Şatoda oturuyom. Emme kalorifere kömürü kendim atıyom. Benimde hobim bu.
bizim "sol" her konuda senin koreliyi geçer... gılima bilem dijital.... dikiz aynası gece arkadan çok ışık gelince otomatik kararıyor, önümüdeki ay, adanada hı sabitleme de ekletecez , deri direksiyonda yeri hazır... vs vs... biz dizele binmeyiz, kamyon şöförü zannediyor insan kendini... mis gibin 1.6 vvt-i motor var bizde... hem benim babam senin babanı döver...
Bu bahsettiğiniz kazançları ve arabaları bulamayanlar var emme, denk gelip yakalarlarsa düverler sizleri gali..
-pazaremmi bak bu akşam TV8 de saat 22:45 te bir film var..Dram.
Virtually A Virgin-Ruhuma Asla ,filmin adı..
Macaristan'ın ekonomik durumuna ve acımasız şehir yaşamına fantastik bir bakışı anlatmış.Ailece izlenmesi uygundur..Artı onsekiz kuşağı mertebesi yani.
Zira filmdeki kusur, sürekli Türkleride aşağılamakta [gibi] izlenim var, otostop sahnesinde Türk tırları, aracın plakası, kamptaki zangolar vs..
İzle sonrada yarın tartışalım gari..
teğet geçen krizi tartışmayalım... kriz var demek vatan hainliği imiş, halife öyle diyor...
-eskiden İzmir de *Cincibir ve *Şirvan diye gazoz vardı, eskiler bilir..
İst'da da Olimpos gazozu vardı..
Bir de Hisar ve yenice sigarası..
Tarih oldular..
İlgili olabilecek konular
-
Pentax Mx Modeli Hakkında Konuşalım.
25 Tem. 2013, 13:30 nazi_
12490422 Ağu. 2013, 10:04
turntablis