mavrikyos
mavrikyos (üye)
İzmir / Amatör

Tarihten Konuşalım

Hastayım
Uykusuz bir gece beni bekliyor
Bu yüzden bir yandan fotoğraflara bakarken bir yandan da şurada sevdiğim birşeyi yapıp tarihten konuşasım var.......
Az sonra bir Hasankeyf fotoğrafı yükleyeceğim için birden içimden geldi.

"Sorun cevaplayayım" gibi bir tavır içinde değilim tabikide
ama benim gibi "tarihten konuşası olanlar" var ise aramızda beri gelsin yav vallahi canım sıkılıyor

Selahaddin Eyyubi'yi, Alparslan'ı, Kılıçarslan'ı anıverelim gecenin bu vaktinde de hoş bir sohbet ve bilgilendirmeyle dolu dolu geçsin şu gökkubbenin altında akan su gibi zaman....... dimi ama?

Tarih: 10 Mart 2009, 22:30 - İp: 88.***.**3.15
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Hukuk normatif bir bilim olduğu için diplomanın orda geçip şorda geçmemesi gibi bir durum olmaz. Geçse de az geçer yani. Fark dersleri görmesi lazım gelir ki o da zaten baştan yeniden hukuk okumak gibi birşey olur.
Burda hukuk bitirip dışarda avukatlık yapıyım olayının en kolayı heralde ingiltere dir.
2 Yıllık bir ilave eğitimle yola devam edebilirsin ama biraz alt basamaklardan.

İsveç dedin de. Eski bir avukat dostum vardı orda Ekrem Tos isminde. Hala duruyormu facebooktan bir arayım bakıyım. Pazaremmi sizin köye daha facebook bayisi açılmadımı. Onun içinmi yoksun daha. Neyse bayi açılırsa eve facebook çektirirsin.

Tarife dedin de.
TARİFE BU

Ama adı üstünde tavsiye niteliğinde. Bunun altında alma ama üst serbest diyor.
Savunma hakkı kutsaldır. Biz ergenekon da alırız islamcı holding de. fetullah müridi de. Eskiden ingiltere de avukatlar ücret mevzusunu hiç konuşmazlarmış. Ayıpmış öyle şeyler. Sadece sekreterleri konuşurmuş. Biz müşteri kapıdan girer girmez ne verecen diyerek yanlışmı yapıyoruz bilmem ama canın sağolsun ne verirsen ver deyince yanlış yaptığımız kesin.

Tarih: 15 Mart 2009, 23:28 - İp: 78.***.**2.65
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Alt limitin olması mantıklı yoksa fiyat kıran çok olurdu herhalde. Peki Ergenekon davası ya da benzeri bir davayı, görüş olarak savunduğundan dolayı ücretsiz olarak üstleneye hakkı yok mu avukatın? Baro buna izin vermiyor mu?

Tarih: 15 Mart 2009, 23:42 - İp: 85.***.**1.86
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Avukatmısın soyguncumusun okyanus. Şimdiye kadar bi davadan aldığım en yüksek ücret 20.000 Lira. NE bunlar abovvv. İşlir iyi gitmez tabi. Sürümden kazanın indirin ücretleri.
Facebuk paralı olcekmiş o yüzden girmedim okyanus efendi.
Darbe olursa bnide savunurmusun. Kaça savunursun. Şİmdiden verem parasını. O zaman bulamam. Belki el koyarlar. SEnde bana şimdiden gönder. NE olur ne olmaz.

Tarih: 15 Mart 2009, 23:55 - İp: 88.***.**6.209
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

HErkes yatmış yalım. BEnde yatem. Yarın pazryerine gitcem. HAciz var. üst aramalı.

Tarih: 16 Mart 2009, 00:10 - İp: 88.***.**6.209
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

borçlunun üzerindeki paraları haczitcem. Yarın maaş günü.
İik 80 e göre mümkün bu. İcra müdürü bilmiyormuş. Yarın öğretcez bakam.
Biz yapınca şaşırıyo borçlular icra müdürünün böyle bir yetkisi varmı diye. Hatta gidip şikayet ediyorlar. Bilmeyen savcılarda hemen işlam yapmaya kalkıyo. Öğrenincede oturuyo poposunun üstüne.

Tarih: 16 Mart 2009, 00:15 - İp: 88.***.**6.209
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

ben hep küfrederim hacize gelenlere.. bir de penaltıyı vermeyen hakemlere... ikisi de zor meslek...

Tarih: 16 Mart 2009, 00:18 - İp: 78.***.**5.42
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Alırken banamı sordun .Almayaydın. Elime bi fırsat geçsin.....

Tarih: 16 Mart 2009, 00:23 - İp: 88.***.**6.209
okyanus.
okyanus. (üye)

Ücretsiz dava kabul etmek kural olarak yasak. Ücretsiz dava almak haksız rekabet yarattığı için, Baro disiplin cezası veriyor. Hatta tarifenin altında ücretle dava alırsan da şikayet olursa disiplin cezası veriyor. Baro disiplin konusunda avukatlara karşı çok katı kuralcı. Ama ben şahsen bu durumdan şikayetçi değilim. Mesleğin ayağa düşmemesi için kuralların katı olması şart.
Zaten başımıza hangi laçkalık geliyorsa idare et abicilikten geliyor.

Tarih: 16 Mart 2009, 00:25 - İp: 78.***.**2.65
okyanus.
okyanus. (üye)

TAbi cepteki para haczedilir. İCra memuru borçlunun üstünü arayabilir. Bir keresinde ben borçlunun üstünün aranmasını talep etmiştim de adam kızıp donuna kadar kendi soyunmuştu. İyiki bayan değilim demiştim, yada iyiki bayan değilsin abi.
Yalnız bir keresinde bir acentanın kasasında haciz ettiğimiz yüklü meblagda bir para için borçlunun karısı istihkak davası açmıştı para benim diye.

Tarih: 16 Mart 2009, 00:31 - İp: 78.***.**2.65
okyanus.
okyanus. (üye)

Ben aksine borcunu ödemeyen kimselere hayatta küfretmem. Borcunu ödeseydi o iş bize gelmeyecekti. Hatta biraz da severim borcunu ödemeyen insanları. Hele hele malı mülkü yerinde olduğu halde borcunu ödememiş icralık olmuşsa benim hayatta en çok sevdiğim vazgeçemediğim kişi odur.

Tarih: 16 Mart 2009, 00:34 - İp: 78.***.**2.65