okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

kavunda olur aslında

ama kavun rakısız olmaz...

rakıyı kendimiz alırız...

ortama bağlanırız

Tarih: 4 Ağustos 2008, 00:20 - İp: 88.***.**7.73
okyanus.
okyanus. (üye)

orda bir karides güveçle deniz börülcesimi var? birde fava görüyorum. geçen bir fava yedik adam safi patatesten yapmış. biri de cafe creme içiyor. hadi hayırlısı.

ben aslında ocakbaşı fraksiyonundanım.

Tarih: 4 Ağustos 2008, 00:24 - İp: 85.***.**1.118
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

cafe creme büyük ihtimalle kırmızı ojeli bayanındır ki zaten onun önünde duruyor

aslında böyle bir ortamda cohiba robusto gider ben olsam öyle yapardım mesela...

ama insan humidorunu her zaman yanında gezdiremiyor ki...

genede hazırlıklı olmak lazım bu tarz durumlara

Tarih: 4 Ağustos 2008, 00:27 - İp: 88.***.**7.73
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

deniz börülcesini uzun bir süre denizde yetişiyor zannediyordum ben okyanus...

Tarih: 4 Ağustos 2008, 00:29 - İp: 88.***.**7.73
okyanus.
okyanus. (üye)

ben bu cafe creme rakı ortamına pek ısınamadım. ısınamadığım için sıcak da bakamıyorum. zat sanki rakıyı hoby olarak içiyor gibi. esas mesleği viski içiciliği sanırım.

Tarih: 4 Ağustos 2008, 00:33 - İp: 85.***.**1.118
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

ocakbaşını yeri ayrı, fasılın yeri ayrı, deniz kıyısında rakı-balığın yeri ayrı...

zaten rakı sofrasında kırmızı ojenin yeri olmaz rakı erkek erkeğe içir ama arkadaş orda ortama bağlanıyor... sofraı bir araç sadece...

Tarih: 4 Ağustos 2008, 00:37 - İp: 88.***.**7.73
okyanus.
okyanus. (üye)

ben hala denizde yetişiyor zannediyorum. hatta denizde görüyorum sanıyorum. yoksa yosunların günahınamı girdik.

yanlış yerde yetiştiğini düşündüğümüz sebze meyve ve baharatlar sorunsalına dalmışken ben karabiberi de yerde yetişiyor sanıyordum.

Tarih: 4 Ağustos 2008, 00:42 - İp: 85.***.**1.118
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

deniz börülcesi yüzünden hesap ödedim ben çok iyi biliyorum denizde yaşamadığını...

ahanda bu bitki o

ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ

#tatarbey' tarafından 04.08.2008 00:46:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Ağustos 2008, 00:45 - İp: 88.***.**7.73
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Gaijin gelirse sorar bunların hesabını. HEmen gidip bir konu açar valla.

Tarih: 4 Ağustos 2008, 00:45 - İp: 88.***.**3.100
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

deniz kestanesinden meze yaptınmı hiç?

süper oluyor...

Tarih: 4 Ağustos 2008, 00:48 - İp: 88.***.**7.73