okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Kont gelmeden önce hesap ödeme sistemi üzerinde bir konuşsakmı acaba...

Köpeğin olsun falan derken çokmu iddialı konuştum acaba bilmiyorumki...

Almanların bi sistemi var ben onu çok tutuyorum.

Tarih: 4 Ağustos 2008, 14:12 - İp: 212.***.**8.38
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

bi ara irlandalılarınkini tutuyordun şimdide içimizdeki almanmısın nesin ben çözemedim ki

bira dediğin malt mayası değil mi..
hallederiz canım noolcak..
yalnız burası şeher yeri, öyle elimizi attığımızda arpa bulamıyoruz..
sana zahmet Gayseriden gelirken yeteri kadar arpa getiriver..
yok ben viski içerim dersen patatese bakın.. bulamazsanda sorun değil patates dediğin nedirki senden kıymetlimi.. burdan migrostan alırız çuvalı 3 lira 5 lira..

gönlün ferah olsun ben pazarboy yada tutarbey gibi pinti değilim

Tarih: 4 Ağustos 2008, 14:19 - İp: 85.***.**9.24
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Roko heyecanlandım ya. Ne giysem acaba.. Egerki fotograf çekip foruma filan yukleyeceksek şık olmam lazım. Şort nasıl olur uyar mı acaba? Hani biraz daha free bir görüntü verirmiyim? Pazarbey gibi bir tişort bir kumaş pantolon giyip gelmek istemiyorum. Yeni atanmış imamlara benziyordu en son gördüğümde.

Tatar paraya önem vermiyorum. Şu sıralar çeyrek altına yatırım yapıyorum.

Tarih: 4 Ağustos 2008, 14:34 - İp: 212.***.**9.195
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

viskiyle patatesin ne alakası var be roko

bi de aklıma geldi bir zamanlar izzet altınmaşa vardı Belkıs Cangele ile düet yapardı gizliden gizliye aşıktı sanırım işte ona no'ooldu?Nerde o?

Where is he?

Tarih: 4 Ağustos 2008, 14:39 - İp: 212.***.**8.38
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Çok şık olmalısın çünkü bildiğim kadarıyla ağşamınan senin onuruna rokometin malikanesinde bir balo düzenlenecek herkes orada olacak ama herkes .

Tarih: 4 Ağustos 2008, 14:49 - İp: 212.***.**8.38
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

maskeli mi gelecez? Soyunmak yok ama dimi..

Tarih: 4 Ağustos 2008, 14:51 - İp: 212.***.**9.195
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

viski patatesle yapılmıyomuydu..
patates suyu gibi hafif sarımtrak olunca ordan şeettim..

yoksa ben size dünden kalan çaydan da viski yaparım..
dünden kalan azıcık çay deminin üstüne basıyorsun musluk suyunu sonra onu dolaba atıyorsun.. sonrada buzlu bardağa koyuyorsun al sana viski işte..

çakma rakı tarifini daha önce vermiştim.. daha önce ayran içilmiş bir bardağa basıyorsun musluk suyunu al sana rakı..

soğuk olmayan bira tarifide vereyim mi..
ama bu biraz zor.. at lazım bu tarif için..

kontur, taytını kap gel baba..

Tarih: 4 Ağustos 2008, 14:51 - İp: 85.***.**9.24
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

taytla naapcaz roko. bale mi yapıcaz. Yav o bale yapanlara ne demeli. Heryerleri belli.. Oyle diyorlar yani.. Yoksa ben kareografiye bakıyorum..

Tarih: 4 Ağustos 2008, 14:53 - İp: 212.***.**9.195
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

samimiyeti severim ama ten temasına karşıyım be kontur..
sevmiyorum öyle vıcık vıcık ilişkileri..
tayt en azından bi parça güvenlik teşkil eder diye düşünüyorum.
hani bide azıcık içinde "öpüjem abü" denen ortamlar masalar olurya.. hiç haz etmem.. zaten iki kişiden fazla olan masanın çok manası yoktur.. hatta içki olayını o masada bitirmemek lazım.. şahsen ben daha sonra şömünenin önünde ayı postunun üstünde iki kadeh şampanya ile devam ettirilebilen masa ve ortamları tercih ediyorum.. tabi ayı olayı tamamen mecaz.. hayvanların öldürülmesine karşıyım postları için.. peluşta olabilir.

Tarih: 4 Ağustos 2008, 14:59 - İp: 85.***.**9.24
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Ben neyimi alıp geleyim?

Tarih: 4 Ağustos 2008, 15:03 - İp: 212.***.**8.38