okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

tato lpg yi bunun neresinde kullancan..
arka koltuktaki kahve ocağındamı..

neyse.
organizasyon işi tamamdı ama son anda buluşma yerindeki problem nedeniyle minik bir erteleme yapacağız anlaşılan..
hevesiniz kaçmasın, olayı soğutmayın erteleme sadece 17 sene..

kopi paste listeye devam bu arada

1- Kazım Kartal
2- Kontur
3- tato
4- hata
5- okyağnuş
6- polonya battı
7 - şaka şaka yemedi
8 - öpsün seni bitli cengiz
9 - buna bişi uyduramadım.
10 - Kırmızı don (bu hazırdı ordan kullandım)

Tarih: 30 Temmuz 2008, 18:02 - İp: 88.***.**2.81
okyanus.
okyanus. (üye)

Kazım kartal varsa ben yokum. Kazımı sadece sinema perdesinde severdim.

Tarih: 30 Temmuz 2008, 18:39 - İp: 85.***.**7.133
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

tato benim kırmızı ferrariyi görseydin bu fotoları eklemeye utanırdın
görenler bilir, bkz: pazarbey

Tarih: 30 Temmuz 2008, 22:09 - İp: 81.***.**7.8
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

şaban abi maserati süper arabadır. türkiye'de çok modeli var ikinci el ucuz satılıyor ama çoğu kazalı temizini bulmak çok zor

Tarih: 30 Temmuz 2008, 22:13 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

BEn böyle bir araba görmedim. ( DEminki mesaja ithafen)

Tarih: 30 Temmuz 2008, 22:15 - İp: 88.***.**7.226
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

gelmişken bir smiley bırakayım

Tarih: 1 Ağustos 2008, 21:00 - İp: 78.***.**4.141
okyanus.
okyanus. (üye)

sağol bilader. müsait olduğun bi zaman senin topicede uğramak isteriz.

Tarih: 1 Ağustos 2008, 23:39 - İp: 85.***.**1.235
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tarih: 1 Ağustos 2008, 23:58 - İp: 88.***.**6.244
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

ithaf edilen mesaja ithafen..altındeş te olması lazım..sana al dedik bi zamanlar..almadın olmadı..8 km yi onunla gidecektik..bursa da bir-kaç tane ancak vardır..3-5 ay önce görmüştüm..bir keresinde bmc ile yakından göreyim diye gazı biraz topukladım..durmadığı için yetişemedim haliyle...

Tarih: 2 Ağustos 2008, 00:24 - İp: 88.***.**5.172
okyanus.
okyanus. (üye)

seçimler yaz aylarına alınsın akp plajlarda beleş soğuk karpuz dağıtsın. kömür ateşinde nohut mercimek yemekten bıktık valla.

Tarih: 4 Ağustos 2008, 00:03 - İp: 85.***.**1.118