Fotoğrafçılık Forumları
Karpuz Alım Sorunsalı
Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.
Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.
Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.
Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.
Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.
İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.
Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.
Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.
#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.
Arama motorları ile ilgili sorunlarım var.
Aradığımı bulamıyorum.
Ne aradığımıda bilmiyorum
Benim bildiğim belli başlı motorlar arasında Google, Yahoo, AltaVista ve astalavista beybi var.
Siz hangi arama motorunu kullanıyorsunuz?
puch
(sakın yanlış düşünmeyin.. bi zamanlar Tv lerde reklamı dönen bir motor markasıdır
ya acaba arama motoru sorun(salı) diye topikmi şeyetseydim
Arkadaşlar ne alakası var demeyin inanaın hiç sormadım hatta teşebbüs dahi etmedim ama dedem karpuz alırken önce eliyle yoklar sona finale kalan 2 - 3 karpuza pazarcıdan bi tas su isteyiip incecik boşaltır ve sesine bakardı..... ama inanın dedmin seçtii karpuz genelde hep iyi çıkardı ))))
puch bir mobilet markasıydı. sen küçük olduğun için sana motor gibi görünüyordu hepsi bu.
pinokyom vardı o zamanlar..
ortadan katlamalıydı..
aslında benim değildi..
sadece ödünç almıştım..
annesine kendisinin verdiğini söylüyordu..
karşılığında iki torba gazoz kapağı vermiştim..
ismin neydi unuttum ama sen sosyalleşmeye çalışan iyi bi cocuktun...
roko yakında bir yudum insan belgeseline çıkacak gibisin dersem kafamdakini tam olarak ifade etmiş olurum.
otobanda 160 la giderken önümüze köpek çıkarsa direksiyonu kırmalımıyız frene basıp düzmü gitmeliyiz yoksa gaza basıp mı düz gitmeliyiz sorunsalı hakkında ne dersin. bu soru son günlerde kafamı çok kurcalıyor.
şimdik
olayın içinde çok fazla değişken var
bu kadar değişken olunca bu kaba tarifin çözümüde tek tarifle verilemez.. yanlış anlama kaba derken kabaca demek istemedim.. normal düz bildiğin kaba.. yani çok kaba yazmışsın sorunsalı.. insan biraz dikkat eder. köpek yazmadan önce afedersin falan der.. yada köpecik diye yumuşatır. gerçi yumuşattığın zamanda zavallı bir hayvancayızı yolun ortasında 160 la parlama isteğin çok piskopatca duruyor ama olsun..
çözüme gelince..
köpeğin cüssesi çok önemli.. eğer büyükse; o anda tamamen o çarpmadan sonraki muhtemel sorunları bertaraf edecek hareketlere konsantre olman gerek.. mesela arabanın bariyerlere çarptığı anda ne olacağı ve senin bunu en az zayiyatla atlatabilme ihtimallerin..
sonra eğer kuçu kuçu lastiğin altına gelecekse lastik markasına göre direk fren yada motor freni seçenekleri gündeme gelecek..
yani uzattım biliyorum ama kısa cevapladığım zamanda seni ihmal ettiğimi düşünmeni istemedim..
birde aslında yollarda asıl sorun köpek, kedi, öküz, camış, geyik, iguna, koala gibi hayvanlar değilde,, kaplunbağa gibi sürüngenlerdir.. ben böyle düşünüyorum
camış dedin de aklıma geldi. biz ona afedersin camız deriz.
haklısın inek öküz camız eşek gibi hayvanlarda çıkabilir.buradan senin konulara ne kadar geniş bir perspektiften baktığını anlıyoruz.
esasında benim ölçüm şu. inek eşek ve daha büyük ebatlarda hayvan çıkarsa direksiyonu kırarım. ama daha küçük ebat hayvan çıkarsa tanımam.
aslında önemli olan nitelik değil nicelik..
eğer sürat 160 ise cüssenin hiç bi önemi yok..
misal sürat 160 ken arabanın içinde, daha önce aidisli birini sokmuş bir sivri sinek ölümüne sebep olabilir..
bence burda önemli olan hızdır ve oda felakettir..
senin aidisli biriyle aynı arabada ne işin var ayrıca..
7-8 kişiyi böyle mi bir araya getireceksin..
bence kadrajını daha iyi ayarlamalısın..
eğer ayarlıyamıyorsan bana gönder ben poşotopta onu croplarım...
yine geniş persfektif sorunsalı oluştu sanırım..
İlgili olabilecek konular
-
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:36 prodersler
057520 Şub. 2023, 23:36
prodersler -
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:34 prodersler
052420 Şub. 2023, 23:34
prodersler -
Gazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
20 Şub. 2023, 23:29 prodersler