okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

sütlaç artık derneğe giderkene kullandığım hobi aracım roko...

çoluk çocuk sığamıyorduk sütlaca bir araba daha aldım.

Tarih: 29 Temmuz 2008, 17:24 - İp: 212.***.**8.38
okyanus.
okyanus. (üye)

klimali arabayı sat.camlı reno 12ts al.

Tarih: 29 Temmuz 2008, 17:31 - İp: 85.***.**8.54
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Rokomet sen kiiiiiiiim Ankara ekibini toplamak kiiiiiim

Tarih: 29 Temmuz 2008, 17:32 - İp: 81.***.**5.186
okyanus.
okyanus. (üye)

rokomet haklısın ne desen. saat 16 da yargıtayda randevum vardı. 13.30 da istanbuldan çıkınca ister istemez gaz pedalının üstüne priketi koyduk.arabanın kadrajı 260 ama ben yinede dayamadım sona kadar.

Tarih: 29 Temmuz 2008, 17:33 - İp: 85.***.**8.54
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

dur okyanus dur daha yeni aldık arabayı bi dadını çıkaralım satarız.

ben reno 12 ts ye en çok Cüneyt ARKIN'ı yakıştırıyoyorum Komser Kemal'in efsane arabasıdır o ne hareketler çeker o araba ile cücü ama illaki patlar o araba filmin bir yerinde.

Tarih: 29 Temmuz 2008, 17:34 - İp: 212.***.**8.38
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Yeni arabamı merak edenleriniz olabilir diye dün çektiğim iki fotosunu eklemek istiyorum iç mekan daha iyi olabilirdi belki beklentilerimi karşılamasada şimdilik idare ediyoruz işte.

Birde bunun direksiyonu sağdaymış sipariş verirken farketmediydim şimdi sanayide haydar ustaya söyledim o sola alacak direksiyonu orjinalinden bile iyi olur dedi ama du bakalım

lpg takılı ama ruhsata işletemedim henüz.

Üşenmedim indim evin önüne yeni fotoğraflar çektim geldim.

#tatarbey' tarafından 29.07.2008 19:23:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Temmuz 2008, 17:44 - İp: 212.***.**8.38
okyanus.
okyanus. (üye)

fotolar görünmüyor. araba yokmu yoksa.

Tarih: 29 Temmuz 2008, 17:51 - İp: 85.***.**8.54
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

KEY'den 470,00 YTL Para alacakmışım

Tarih: 29 Temmuz 2008, 17:59 - İp: 85.***.**7.35
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

roko mesaj attı organize işini kabul etmiş.

Örgütlüyecek bizi hafta sonu buluşma gerçekleşecek.

Tarih: 30 Temmuz 2008, 12:27 - İp: 212.***.**8.38
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

bu kadar büyük sorunsal çözümlenirken içim ürperdi..misafiretende olsa uğradığım topiğin patronu benim özendiğim arabadan almış zannettim ilkönce..sevinsemmi-üzülsemmi diye bir sorunsalla karşılaşmak durumundan kurtuldum..spoyler,tek kapı,birde aynı marka olmaması..eee tabii patron adam bizim gibi maseratti ye özenecek hali yok..iyi günlerde kullan..haydar usta kafayı yemezse iyi..

Tarih: 30 Temmuz 2008, 12:38 - İp: 88.***.**9.156