okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

karpuzda kadrajda ve renklerde nelere dikkat etmeli,?

karpuzdan hdr olur mu?

yuvarlanan karpuzla pan çekilir mi?

çekirdeğinden makro çekilir mi?

karpuz suyundan damla çalışması yapsak arkaya nasıl fon konmalı?

karpuzla nü denesek dilimlemeli mi , dilimlememelimi?

tüm bu sorulara KONT beyden yanıt bekliyoruz, ayrıca bana bu soruları sorma fırsatı veren okyanus beye, yayınlayan fikret beye, ışıkçı, sesçi bilimum arkadaşlara teşekkür ederim. Savaşsız bir dünya istiyoruz, açlık olmasın, çocuklar ölmesin, birde arabamı değiştirsem diyorum onun içinde birkaçbin ytl borç istiyorum... Birde bizim mahalleye, asker arkadaşım selamettine, yurttan arkadaşım hüsamettine, selamlar.... ne kadar vaktim kaldı ona göre bir iki kelime daha, bu mikrofonun sesi gitti, aloo, aloooooo,,,ssss seesss...

Tarih: 28 Temmuz 2008, 10:43 - İp: 81.***.**3.185
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Karpuzla hersey yapılır atakan. "Karpuz gibi yarıldı" "vay be karpuz gibi" sözleri de zaten nü sanatının henüz emekleme safasında üretilmiş sözücklerdir.

İç ve dış renkleri tam zıt renkler oldugu icin kadınlara da cok benzemektedir.

Tabi ancak yazın karpuz fotografı çekilebiiyor. Ama kış mevisiminde de karpuz çekmek istiyorum diyorsanız pazarbeyin ters duruşu kadrajlanabilir. Uygun yerinden crop yapılabilir. Stample bazı pürüzler clonlanabilir.

Tarih: 28 Temmuz 2008, 11:03 - İp: 212.***.**9.195
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

pazarbeyden kış karpuzu

duymasın valla... karışmam
zamzonu yakmaz yıkılırız hep birlikte...

Tarih: 28 Temmuz 2008, 11:07 - İp: 81.***.**3.185
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Topicin adını Kavun Alım Sorunsalı yapsanız iyi olur zamanı geldi artık.

Tarih: 28 Temmuz 2008, 11:54 - İp: 81.***.**0.58
sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

Hocam karpuzu kabağa aşılıyorlarmış öyle duydum ben..

Artık karpuz karpuz değil en iyisi Hasan dede üzümü...

Tarih: 28 Temmuz 2008, 13:12 - İp: 78.***.**4.227
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

israiloğulları karpuz genetiğini de kurcalamız
telavive giden bir arkadaşım iki çeşit karpuz görmüş
biri on şeker lira
biri yirmi lira
yirmi olanın farkı çekirdeği olmaması

Tarih: 28 Temmuz 2008, 13:19 - İp: 78.***.**8.253
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kontrasın kırsal karpuzundan sonra tutacağını sanmam.

Tarih: 28 Temmuz 2008, 13:27 - İp: 88.***.**7.102
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

'Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak' filmi de mutlak izlenmeli...

Tarih: 28 Temmuz 2008, 13:30 - İp: 78.***.**4.124
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

bende karpuz genleriyle hamam böceği genlerinin birleştirilmeye çalışılıyormuş..

karpuzu kesincek çekirdekler sağa sola kaçışıp yok olacakmış..

(ben bunu sanki daha önce yazmıştım)

Tarih: 28 Temmuz 2008, 13:52 - İp: 88.***.**2.81
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

harmancı haklı

Ahmet uluçayın (köylü yönetmen diye bilinir)karpuz kabuğundan gemiler yapmak filmi mutalaka izlenmeli...

birde kısa metrajlı bir film vardı

ıeaeeeii neydi onun adı hah tamam buldum "Kontun Montu" bulabilirseniz onuda izleyin mutlaka

Tarih: 28 Temmuz 2008, 14:06 - İp: 212.***.**8.38