okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

tato sürekli avatarındaki gibi dolaşıyosan dişliğini al gel..

bu toplantının birinci gündem maddesi korunma ve güvenlik..

bende mozaik desenli bir camla yada siyah şeritle gelecem..
malum toplantıda biri fotoğraf çeker falan.. kendimi korumam lazım

Tarih: 4 Ağustos 2008, 15:08 - İp: 85.***.**9.24
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Ben bu ortamın içine asla girmem başıma ne geleceği hiç belli olmaz kim öptüye gitme ihtimalim hayli yüksek gibi

Tarih: 4 Ağustos 2008, 15:13 - İp: 81.***.**2.148
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

hata lütfen emeğe saygı..

http://forum.netfotograf.com/photo_editing_sofware.asp?msg_id=34269

Tarih: 4 Ağustos 2008, 15:15 - İp: 85.***.**9.24
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

BUluşacagım kişiler cam açsınlar bana. Oyle net ortamında filan güvenmiyorum ben.

Tarih: 4 Ağustos 2008, 15:39 - İp: 212.***.**9.195
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Ben şu şekilde gelmeyi düşünüyorum. Bi sakıncası varmı acaba

Tarih: 4 Ağustos 2008, 15:55 - İp: 212.***.**8.38
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Bence sorun yok. Gerçi rokonun onayı önemli. O da onaylarken mühürü basacak elbet..

Tarih: 4 Ağustos 2008, 15:56 - İp: 212.***.**9.195
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

oooo hacı ne o öyle nasıl bir yaşam tarzı bu

ben vazcaydım gelmekten

bu arada mühür derken...

Tarih: 4 Ağustos 2008, 16:05 - İp: 212.***.**8.38
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

eyes wide shut izleyeniniz var mı? Kubrick filmi.. ordada bir buluşma faslı vardı.

Tarih: 4 Ağustos 2008, 16:15 - İp: 212.***.**9.195
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

ingilizcem berbatın altında kötü olduğu için isimden hatırlayamadım ama şu internet hackerlerinin buluşmasını diyorsan bana uyar..
sanal mühür basılır.

mühür derken mühür gözlüm demektir..
peki
kurum derken ?

Tarih: 4 Ağustos 2008, 18:03 - İp: 85.***.**9.24
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

fiyumadan dostlarına diyesim geldi birden..

Tarih: 4 Ağustos 2008, 18:22 - İp: 212.***.**9.195