okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Paranı al bakalım, lazım zati..

Tarih: 26 Nisan 2009, 16:11 - İp: 88.***.**0.246
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Evet abi .
Ay ışığında sarı öküzü satıyoruz okyanusa tamammı.

Tarih: 26 Nisan 2009, 16:23 - İp: 88.***.**3.121
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Gelsinde adapazarı dolaylarından emmi siteye ..

Tarih: 26 Nisan 2009, 17:18 - İp: 88.***.**0.246
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tarih: 26 Nisan 2009, 17:18 - İp: 88.***.**3.121
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Evet ne yalan söyleyim dün adapazarındaydım.
Kent park yapmışlar 160 dönüm.
Çok güzel olmuş nehir kıyısında. Sanki nevvyorktaki meşhur parkta sanır insan kendini. Öylesine uçsuz bucaksız çimler.

Çimlere oturmuş beş altı tane bayan çekirdek çitliyordu. Zabıta geldi bunların fotoğrafını çekti. Benim makine arabanın bagajındaydı üşendim gidip almaya.
Sonra zabıta kadınlara çimlere attıkları çekirdek kabuklarını tek tek toplattı. Güzel manzaraydı. Kadınlardan biri bilinçli çıktı. Bangır bangır bağırdı insan hakları vs. diye.
Ama zabıta taviz vermedi illede toplattı tüm çekirdek kabuklarını.
Sonra işi biten zabıtalar yanımdan geçerken bravo dedim onlara. Onlar dedi bana burası 160 dönüm diye.
Zabıta meğersem fotoğrafı çekip ceza yazacakmış. Ama kabukları toplattırınca ortam güzel oldu. Sakin ve temiz..

Tarih: 26 Nisan 2009, 19:17 - İp: 78.***.**8.86
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

eyi etmişler. ben asla piknikte artık birakmam. hepsini ormanla birlikte yakarım. şaka şaka. asla hipzsini toplar getirir çöpe atarım. asla çöp bırakmmam. organik artıkları börtü böcek için barıkırım. noylan organiktir biliyonuz. polikarbon niticeede. fosil yatıtan mamul. 500 yılda toprak nasılsa.

Tarih: 26 Nisan 2009, 20:28 - İp: 78.***.**0.40
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Böyün ilk karpuz siftahını yaptım emme çok pahalıydı. İran karpuzuydu. Kilosu 2ytl

Tarih: 26 Nisan 2009, 20:29 - İp: 88.***.**4.98
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

alan var alamayan var. utanmıyonmu yemeye.

Tarih: 26 Nisan 2009, 20:30 - İp: 78.***.**0.40
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ben çekirdek kabukları elma kabuklarını vs yiyecek atıklarını doğaya bırakıyorum..
Pazaremminin mgirgin abiye söylediği gibi..Karıncalar da vs hayvanat ta ne yediğimizi görüyor..içlerinden aln var almayan var diye yediklerimden bir kısnını onlara bırakıyorum..Ama naylon vs türünü ya yakarım ya da eve getirir evdeki çöpe atasrım

Tarih: 26 Nisan 2009, 20:35 - İp: 88.***.**8.221
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

pazaremmi senin gibi viski lüksümüz yok Bi lüksümüz boğazımız

Tarih: 26 Nisan 2009, 20:35 - İp: 88.***.**4.98